-19-

717 17 7
                                    

Victor

We liepen samen het restaurant binnen waar we werden verwelkomt door een vriendelijke ober. Hij begeleidde ons naar een tafeltje in de hoek van het restaurant. Het was een afgelegen, maar toch gezellig hoekje. Ondanks dat het vrijdagavond was, was het niet erg druk.

Angela bestelde een glaasje wijn en ik besloot voor safe te gaan en bestelde een cola. Ik moest tenslotte nog terug rijden en met de vermoeidheid van die dag leek het me niet zo verstandig om aan de alcohol te gaan.

'Nou meneer Reinier, wat raad je aan?' vroeg ze terwijl haar ogen over het menu gleden. 

Ik grinnikte. 'Ik moet je teleurstellen want er is niet echt een Ierse keuken. Als je echt iets Iers wil proberen, dan zou ik voor de Irish Stew gaan'

'Irish Stew?' Ze keek me vragend aan. 

'Ja een soort stoofpotje met biefstuk, bacon, bier en verschillende soorten groente. Niet heel bekend, maar wel erg lekker' 

'Ik vertrouw helemaal op jou' lachte ze.

Ze bestelde een carpaccio als voorgerecht en de Irish Stew als hoofdgerecht. Ik besloot uiteindelijk maar om hetzelfde te bestellen. Een tijdje zaten we in stilte aan het tafeltje en kwamen we allebei een beetje bij van de drukke dag die we hadden gehad. 

'Vind je het leuk?' verbrak ze de stilte.

Ik knikte. 'Natuurlijk. Ik vind het altijd leuk als ik met jou iets kan doen, dat weet je toch.'

Ik zag dat er een licht blosje op haar wangen tevoorschijn kwamen. Ze probeerde mijn blik te ontwijken. 'Gelukkig. Ik ook' 

Er viel weer een stilte. Toen ons voorgerecht na 20 minuten werd geserveerd merkte ik een meisje op wat een paar tafels verderop zat. Ze keek naar ons en ik moest er eigenlijk wel om lachen.

'Wat is er?' vroeg Angela.

Ik leunde naar voren zodat het meisje me niet kon horen. 'Ik denk dat dat meisje aan die tafel ons kent' 

Angela glimlachte. 'Of ze vind je gewoon een aantrekkelijke man' 

'Ze is amper 16!' zei ik net iets te hard.

'Op een oude fiets moet je het leren' grinnikte ze.

'Waarschijnlijk vind ik jou daarom zo leuk' kaatste ik de bal terug.

'Jij hoeft niets meer te leren over vrouwen hoor' zei ze lief.

Ik legde mijn hand op de hare en glimlachte. De rest van de avond genoten we van elkaar en het eten. De tijd ging veel te snel voorbij. We hadden eindeloze gesprekken over onze jeugd, maar ook over wat we wilde in de toekomst. Na het toetje vroeg ik om de rekening en betaalde ik. Voordat we weg gingen besloot ik nog even naar het meisje te lopen wat naar ons had zitten kijken. Ze bleek ons inderdaad te herkennen en we gingen nog even met haar op de foto. Daarna verlieten we het restaurant. Het was ongelooflijk koud buiten. Ik merkte dat Angela rilde dus ik sloeg mijn arm om haar heen en begeleidde haar naar de auto.

'Wil je nog ergens koffie halen of drinken we nog iets bij mij thuis?' vroeg ze toen we waren ingestapt.

Ik wist diep van binnen dat als ik met haar mee zou gaan dat de kans groot zou zijn dat er meer zou gebeuren tussen ons. Ik voelde de spanning al tijdens het eten. Mijn hoofd zei nee, maar mijn hart schreeuwde ja. 'Laten we bij jou iets drinken' 

Na zo'n 20 minuten rijden parkeerde ik de auto voor haar deur. Buiten voelde ik de kou weer. Het was officieel gezien nog herfst, maar de kou deed het lijken alsof het al winter was. We gingen snel naar binnen. Na twee koppen koffie besloot ik dat het tijd was om naar huis te gaan. Ik keek naar buiten en zag dat we omringt werden door een witte wereld. Sneeuw... Ik zuchtte. Ik had mijn rijbewijs al jaren, maar rijden in de sneeuw vond ik verschrikkelijk. 

'Ik wil eigenlijk niet dat je nog gaat rijden in dit weer' zei ze alsof ze mijn gedachten kon lezen.

Ik haalde mijn schouders op. 'Ik moet toch een keer naar huis'

Ze draaide zich mijn kant op en keek me aan. 'Je kunt ook hier slapen. We zijn morgen vrij. Ik wil niet dat je in het donker gaat rijden terwijl de weg zo glad is' 

'Ik weet niet of dat zo verstandig is...' stamelde ik.

'Je hoeft niet bij me in bed te slapen. Je mag op de bank' zei ze terwijl ze naar de best wel comfortabele bank wees.

Ik knikte uiteindelijk instemmend. 'Goed dan' 

We dronken nog een aantal wijntjes samen, ik hoefde tenslotte toch niet meer te rijden vandaag. Angela was overduidelijk aangeschoten en ik voelde dat de alcohol bij mij ook zijn werk begon te doen. Ik keek naar de klok en zag dat het al ver na middernacht was.

'Misschien moeten we gaan slapen' stelde ik voor.

'Ik pak even een dekbed en kussen voor je' zei ze terwijl ze wankelig naar de keuken liep met de glazen en de wijnfles. Ik kon een lach niet onderdrukken. Ik had Angela wel vaker aangeschoten gezien, maar we waren toen nooit echt met z'n tweeën. Ze liep naar boven en kwam niet veel later terug met een dekbed en een kussen. 

'Alstublieft, meneer Reinier' zei ze met een dubbele tong. Ze draaide zich om en liep weer richting de gang.

Ik installeerde de spullen op de bank. Ik had zelf natuurlijk geen spullen bij me, dus ik besloot om maar in mijn boxer te slapen. De verwarming stond aan en het dekbed was dik genoeg, dus ik zou het zeker niet koud krijgen. Toen ik helemaal uitgekleed was draaide ik me om en keek recht in het gezicht van Angela. 



FLIKKEN MAASTRICHT ✰ ONGESCHREVENWhere stories live. Discover now