Capitolul 13 - Trăiește clipa

4.1K 362 44
                                    

„Teama este gândul inferiorităţii recunoscute." – Elbert Hubbard

          Sinceră să fiu, am crezut că Warren doar glumește, dar când se întoarce din sala de antrenamente cu o katană, un arc și tolba de săgeți, încep să cred că el chiar vorbește serios. Încerc să obțin o explicație, dar e mult prea ocupat să alerge dintr-o parte în alta a living-ului pentru a-mi acorda atenție.

        — Warren, îi pronunț apăsat numele, ducându-mi mâna pe umărul lui pentru a-l întoarce spre mine și a-l forța să rămână naibii pe loc. Credeam că nu vei ieși din casă în seara asta!

        Ridică din umeri.

        — Nu aveam de gând s-o fac. Bineînțeles, asta până să-mi spui că citești acea carte pentru că te învață că merită să trăiești.

        — Să înțeleg că asta vrei să faci? Să-ți trăiești viața? Exact în seara asta?!

        Sunt stupefiată de atitudinea lui, nu pot să ascund asta și nici nu am motive s-o fac.

        — Oh, nu, prințesă! exclamă amuzat, așezându-și, la rândul lui, palma pe umărul meu. Eu știu să-mi trăiesc viața, tu trebuie să înveți s-o faci. Haide acum, nu mă mai privi așa. Ți-am zis să mergi să te schimbi.

        — Uiți că fratele meu e sus? Nu-l las singur!

        Își așază mai bine cele două arme pe umăr și pufnește amuzat.

        — Casa asta e cel mai singur loc în care s-ar putea afla, Julienne.

        — Mama ta a fost omorâtă în casa asta! exclam exasperată, dar îmi regret imediat cuvintele.

        Pe fața lui apare o urmă de tristețe. Își închide ochii preț de câteva clipe, păstrând liniștea care s-a creat brusc între noi. Își revine rapid totuși și își găsește cuvintele.

        — Nu aveam sistemul de securitate când s-a întâmplat asta. Înainte ca tu să te întorci în oraș, fratele tău a fost nevoit de multe ori să rămână cu mine. Îl lăsam singur după ce adormea și nu aveam nicio problemă cu el. Dormea până dimineață. Așa că, n-ai de ce să-ți faci probleme, Julie.

        Îmi trec mâinile prin păr.

        O să ignor faptul că tocmai mi-a mărturisit că a neglijat siguranța fratelui meu de zeci de ori înainte. În schimb, o să mă concentrez pe justificarea pe care o are acum – deși, pun pariu că e una ridicolă.

        — De ce vrei atât de mult să mergem la bar?

        În alte circumstanțe, probabil aș fi acceptat fără prea multe întrebări,  căci îmi e dor să stau într-un bar fără ca părinții să fie cu ochii pe mine tot timpul. Dar de această dată, viața fratelui meu e pusă în joc.

        — Pentru că nu cred în fete bune, Julie. Nu cred în imaginea de fată cuminte și inocentă pe care ți-ai creat-o în fața tuturor. Ești mai mult de atât. Sunt sigur de asta!

        — Fata bună? repet uimită, încruntându-mi privirea. Nu mi-am creat nicio imagine de fată bună, Warren. Nu mă interesează câtuși de puțin să fac asta!

        Îmi întorc spatele și dau să plec, căci tocmai mi-a confirmat ipoteza: justificarea lui e una ridicolă.

       Nu apuc să urc scările, căci îmi prinde încheietura și mă întoarce înapoi spre el. Mă trezesc lipită de trupul lui ferm într-o fracțiune de secundă. Rapiditatea gestului mă amețește, căci nu mă așteptam să recurgă la asta. Totuși, nu încerc să mă zbat. Nici eu nu înțeleg de ce.

Umbrele NopțiiWhere stories live. Discover now