5. Bölüm

2K 194 31
                                    


Efruz her gece olduğu gibi o günde odasına çekilmiş işleriyle ilgileniyordu.

İş yeri Şişli'de bulunsa da evi Üsküdardaydı.

Bu semtin atmosferini seviyordu. Eski havası ve açık alanı huzur verici buluyordu. Onca yoğunluğun ardından tahta evine gelip, camları açıp deniz kokusunu alınca bir rahatlama geliyordu.

Efruz'un ailesi Kartal'da oturuyordu.

Her ne kadar Efruz'un taşınmasını istemeselerde mantıklı düşünüldüğünde yol sıkıntısı çekmemek için taşınması daha mantıklıydı. Ayriyeten Üsküdar fazla uzak değildi. Hem işine hem de ailesine yakındı. Orta yolu bulmuşlardı.

Efruz her hafta sonu ailesinin yanında kalırdı. Tabi önemli bir işi çıkmazsa.

Efruz kısa süre önceye kadar Nil'in bazı sorunları yüzünden beraber kalıyorlardı. Ancak Nil durumunu düzelttiğinde Efruz tekrardan yalnız kalmıştı. Evde Efruz'a eşlik eden kedisi Dişsiz sayılmazsa tabi.

Tabi kedi dişsiz değil. Kedi simsiyah ve yemyeşil gözlere sahip. Efruz kediyi görür görmez "Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?" animasyonunda ki ejderha olan Dişsiz'e benzetti. Sanki onun birebir kedi versiyonu gibiydi.

Bu yüzden de kedisine Dişsiz ismini koydu. Bu kediyi daha yavruyken yanına almıştı. Belki fazla da olmamıştır. 1 yıl kadar falan olmuştu. 

Komşu teyzenin kedisini yavrularını doğurduktan sonra köpekler parçalamıştı. Teyzenin de bir sürü yavru elinde kalmış. Kedisi de cins bir kedi olduğundan ev kedisi isteyenlere ve bakabilecek kişilere veriyordu kedileri.

Efruz'da taşınacağı zaman yanına arkadaşlık eder diye almıştı kediyi.

Bir nevi de stres atıcıydı Efruz için. Simsiyah- lacivert gibi- kabarık tüylerine dokundukça insanda ne gerginlik kalıyordu ne de stres.

Efruz çoğunlukla etrafındakiler tarafından otoriter, disiplinli ve sert olarak görülüyordu

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

Efruz çoğunlukla etrafındakiler tarafından otoriter, disiplinli ve sert olarak görülüyordu. Ve tabi fazla soğuk.

Efruz'da bunun farkındaydı.

Ancak iş dışında eğlenceli, komik ve esprili biriydi. Ama bu yanını sadece ona yakın olan kişiler bilirdi.

Evinin bir odasını tamamiyle kütüphane yapmıştı. Eskiden beri annesinden evi kitaplarla doldurduğu için azar işitirdi. Şimdi ise kendi evini rahatlıkla kitaplar ile dolduruyordu. Kitap okumayı seviyordu. Ve kitap almayı da. Çantasında eksik olmayan bir şey varsa o da kitaplarıydı.

Neredeyse 30 yaşına gelmişti ve kedileriyle beraber tek yaşayan yaşlı nine moduna çoktan girmişti.

Ama böyle güzeldi.

Sessiz, sakin...

Hayatında hiçbir telaş, kavgaya yer yoktu.

Biriyle tanışmak veya hayatına birini dahil etmek zor bir meseleydi.

40. SENFONİTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang