12. Bölüm

1.4K 155 21
                                    

Özgür sinirle odada volta atıyordu. En sonunda patlama anı gelip çatmıştı.

Müfettişin evinin önünde nöbetçilik yapan Buğra ve Hikmet toplantı masasının diğer ucunda, ayakta bekliyorlardı. 

Anıl ile Rüzgar'da ortadaki toplantı masasında karşılıklı oturuyorlardı.

Özgür bağırarak "Lan oğlum siz bir işi beceremeyecek misiniz lan?! Ben size güvenemeyecek miyim? Amire ne diyeceğiz?! Adam bildiğiniz kapıyı açıp girmiş içeriye! Kör müsünüz siz?! Bir de nöbetçi diye kapıya dikiyoruz?! Şaka gibi ya?!" dediğinde Hikmet başını yerden kaldırdı.

"Abi vallaha bizim bir suçumuz yok. Mahallenin aşağısında gençler birbirine girdi. Ortalık karıştı. Bizde oraya müdahale etmek zorunda kaldık."

"Size kim dedi lan yerinizden ayrılın diye?! Adamda kavgadan yararlanıp girmiş işte eve!"

"Abi haklısın ama birbirlerine molotof falan attılar. Bizde el attık olaya."

Özgür saçlarını karıştırıp Anıl'a baktı.

"Ne yapacağız şimdi?"

Anıl omuz silkip "Hiçbir fikrim yok abi. Hüseyin Amir'in tepkisine bağlı. Ama Hüseyin Amir yokken diyim de içimde kalmasın. İyi oldu şerefsize! Geberesice!" dedi.

Özgür sinirle elini masaya vurdu.

"Başlayacağım böyle işe artık ama he! Yeter be! Ne 40. Senfoniymiş! Hani adam öldürmüyordu bunlar?! Bu ne lan bu ne?! Beynim almıyor artık! Amaçları ne lan bunların?! Evin etrafında ne bir kamera çalışıyor ne de bir iz var! Delireceğim ya!"

O sırada Hüseyin Amir içeriye girip "Delirmene gerek yok Özgür." dedikten sonra masanın başına oturup elindeki dosyayı masaya bıraktı.

Özgür'e masadaki dosyayı işaret edip "Bu sabah kapımda buldum. Üzerinde de not vardı." dedi.

Özgür kaşlarını çatıp masaya yaklaştı ve dosyayı eline aldı.

"Ne bu?"

"Müfettişin evinden alınmış. Kargo ile de benim kapıma yollanmış. Bununla beraber içinde siyah bir zarf vardı. Üzerindede kırmızı 40. Senfoni mührü. Tek tek yazmışlar."

Özgür dosyayı açıp baktı. Sonra sinirle göz devirip dosyayı masaya bırakıp arkasını döndü. Oldukça sinirliydi ve sakinleşmesi gerekiyordu.

Arkasını dönüp eliyle dosyayı göstererek "Milletin tecavüz dosyalarının üzerini kapayan bu şerefsizmiymiş?" dedi.

Anıl ile Rüzgar anlamsızca ikisine baktı.

Rüzgar "Kimden bahsediyorsunuz?" dediğinde Amir Rüzgar'a baktı.

"Müfettiş. Şu ana kadar ki tüm iş adamlarının, zengin aile çocuklarının ve diğer ünlü kişilerin taciz davalarının üstünü kapatmış. Ve bu dosyada bunun kanıtı."

"Tabi yaaa. Yani adam bütün tecavüz olaylarının, taciz olaylarının işbirlikçisi. Üzerine kendiside tecavüzcü. Ve 40. Senfoni cezasını buna göre kesti."

"Daha çok cinayet işledi."

Anıl öne doğru yaslandı.

"Bu adamları neden yakalamaya çalışıyoruz?"

Özgür "Salak salak konuşma Anıl. Adamlar devlet dışında kafalarına göre adalet sağlamaya çalışıyorlar." dediğinde Anıl "Onu demiyorum." dedi.

"Bu adamlar veya kadın. Her neyse. Sonuçta suçluları yakalıyorlar. Ee biz onları yakalamak yerine iş birliği yapsak daha iyi olmaz mı? Sonuçta hazır elimizde olacak suçlular."

40. SENFONİWhere stories live. Discover now