Önce kediyi fırına ver, sonra mutfağı anlat

3.8K 402 72
                                    

Bölümün adı çok ilginç olmadı mı? Yanlış anlaşılmasın, kediler en ama en sevdiğim hayvanlardır.

Peki bölümün adı bize ne anlatmaya çalışıyor? Şöyle ki, birçok kitapta da rastladım, gerçi bu hata-sayılamayacak-hata göze fazla batmadığı için rahatsız etmiyor fazla. Ben yine de değineceğim.

Bölümü yazıyorsunuz, örneğin kız karakter bir odaya giriyor. Öncelikle olayı anlatın, sonra odayı betimleyin. Örnek vereyim:

"*muhteşem heyecanlı aksiyonlu bir kaçış sahnesi ama öyle böyle değil*

Ayaklarım geri gitmek istercesine sürünerek odanın eşiğinden girdiğinde dikkatimi ilk çeken gül kurusu boyanmış duvarlar oldu. Siyah mobilyalar her yerdeydi; yatak, yatak örtüleri, masa, hatta gitar bile. Siyah ve gül kurusunun uyumuna hayran kalmıştım. Benim tam sağımdaki duvarı kaplayan gardrop da siyahtı. Yerde tüylü yuvarlak ve küçük bir halı vardı ve gri, gül kurusu renklerinin beraberliğiyle odayı tamamlıyordu. Oda boğucuydu ama güzelliğini inkar edemezdim.

Sonrasında yapmam gerekeni yaptım ve gardrobun sürgüsünü çekerek içine yerleştim. Umarım beni bulmazlardı."

Bu örnekte olduğu gibi, ben odayı kafamda hayal etmekle meşgulken kızın neyden kaçtığını, neden kaçtığını her şeyi unuttum. Ayrıca mantıken kız odayı inceleyene kadar yakalanmalıydı yahu. Kız önce gardroba girsin, adamlar onu arasın bulamasın ve kız nihayet kurtulduğunu düşünüp odaya çıktığında betimlesin etrafı. İnanın çok daha güzel olacak.

Kısa bir bölüm olsa da, böyle bir odayı sevebileceğimi düşündüm şu an. İyi günler!

Bölüm sorusu: Oda güzel oldu ama, sizce?


Wattpad'de Yazar OlmakWhere stories live. Discover now