Romanda Molalar

2.4K 236 64
                                    

Pekâlâ, bu bölümde değinmek istediğim şey romanda molalar. Defalarca kez belirtip boğazımı kuruttuğum üzere roman her ne kadar kurgu da olsa gerçekçi olmalıdır. Fantastik kurgularda bile olmalı çünkü orada da insanlar kullanılıyor genelde. Hatta-

Neyse, bundan bahsettim zaten.

Bölümlerin her birinde aksiyon olması, birçok kitap için gerçekçi değildir. Bir düşünün, kaçınızın hayatı her gün aksiyonlu geçiyor? Aksiyon göreceli bir kavram ya neyse. Yine de, hiçbir şekilde her gün büyük çaplı bir olay olmaz. Arada bir, bir bölümde karakterleri dinlendirin. Karakterler hep koşturup duracak değil ya? 

Örneğin, karakterler bir günü evde kitap okuyarak geçirsin, kedisiyle oynasın, uyusun azıcık, ev temizliğine yardım etsin... Ya da çoğunlukla lise bazlı kurgular burada yazıldığına göre normal bir okul günü olsun ama direkt geçmeyin. Derslerden bahsedin, sıkıcı olmaması için derslerde birkaç espri dönsün havada, ilginç bilgiler verin okurlarınıza. 

Fazla da abartmayın, okuyucu o kadar beklemiş siz bölüm yazacaksınız diye. Şöyle yapabilirsiniz, normal bir okul günüdür ama çok hoş espriler geçer, arkadaşlıkları güçlendirirsiniz, hem aile faktörünü de kullanabilirsiniz. Annesiyle alışveriş merkezinde bir gün geçirebilir karakterler. Her gün sevgilisi veya sevgilisi-olacak-adamla geçecek değil ya?

İnanın, bu şekilde hem okuyucu dinlenir, hem siz, hem de karakterleriniz.

Siz dinlenirsiniz, o kadar derin bölüm yazmak inanın kolay değil, biliyorum. Karakterleriniz dinlenir, çünkü onların hepsi gerçek ve gerçekçi bir kurgu yazmanız gerekiyor.

Aksiyon aksiyon aksiyon, sonraki bölüm sinema, kafe, okul gibi geçerse açıkçası hoş olmayabilir. Bu nedenle apayrı bir mola bölümüyerine bölümün son kısımlarında dinlenme molası verebilirsiniz kitabınızda. Daha gerçekçi olabilir.^^

Bölüm sorusu: Sizin bir gününüz nasıl geçiyor?


Wattpad'de Yazar OlmakWhere stories live. Discover now