3.4

3.1K 71 15
                                    

Justins perspektiv

"Nämen, vilken folk samling! Hej jag heter Fredrik och är pappa till Disa och Justin." Säger han och sträcker fram en hand mot Lexi. Hon tar den artigt och skakar den.

"Hej, Jag heter Lexi."

"Minsann, så detta är Lexi. Justin och Disa har pratat om dig." Säger han glatt.

Jag ser att Lexi och Disa utbyter blickar. Och det är omöjligt att tyda dem. Jag lägger även märke till att Lexi spänner alla sin mina muskler i kroppen av nervositet.

"Hur mår dina föräldrar då?" Frågar han. Lexi kollar på Disa men svarar sedan.

"De mår bara bra. Men apropå mina föräldrar så skulle jag och Disa vilja prata med dig sedan." Säger hon snabbt.

"I enrum tack." Lägger Disa till och ser menande på mig.

"Vad har jag gjort?" Frågar jag och flinar. Lexi kollar på mig men jag kan inte tyda blicken. Istället försöker hon bara le ursäktande medan Disa sjasar ut mig ur köket. När jag går upp för trappan hör jag fortfarande konversationen.

"Pappa, kan inte Lexi få sova över här? Det är sent och väldigt mörkt ute och hon måste gå genom parken för att komma hem. Något kan hända!" Säger Disa med bedjande röst till pappa.

"Ja det kan hon, men då får ni fixa madrass och sov saker." Ger han efter med. "Jag måste jobba lite innan jag kan börja med middagen. Bara så ni vet kids." Jag står kvar i trappan och kollar på Lexi och Disa som går förbi mig för att antagligen hämta en madrass. Det blir trångt i trappan och jag trycker mig mot ena väggen.

"Tack för hjälpen med matten förresten." Säger jag tyst till Lexi när hon går tätt förbi mig. Hon ler smått och ska precis svara när Disa drar i hennes arm och dem snubblar vidare upp för trappan.

~~~~~~

"Maten var jättegod." Säger Lexi.

"Vad bra. Ville ni förresten prata med mig?" Frågar pappa och kollar på Lexi och sedan Disa.

"Vi kan ta det i arbetsrummet sen." Säger Disa och nickar mot Lexi.

"Jahaja, på det viset. Justin du kan väl plocka ner i diskmaskinen." Säger han och jag suckar.

"Varför måste jag det? Jag plockar faktiskt ur diskmaskinen åt Disa." Säger jag innan jag hinner hejda mig. Disa ger mig en sträng blick.

"Det snacket får vi ta en annan gång. Plocka bara in i diskmaskinen Justin." Säger pappa med en sträng blick.

Lexis perspektiv

"Så vad var det ni ville prata om?" Säger Disas pappa. Han har satt sig i en soffa som stod i hans arbetsrummet och jag och Disa sitter i varsin fåtölj.

"Det gäller jobbet som din assistent Mr Barkley." Säger jag med allvarlig röst. 

Nörd på heltid, eller?Where stories live. Discover now