6.9

2.7K 73 18
                                    

Lexis perspektiv

Varje morgon på en skoldag så börjar dagen lika hemskt hur positivt man än försöker se på världen. Väckarklockan tjuter som en gäll gammal telefon med sladd. Disa verkar heller inte fatta att man kan byta ljud på mobilen. Men jag vill bara konstatera att idag är det den sista dagen jag kommer få höra det fruktansvärda ljudet på ett långt tag. JAG FÅR SOMMARLOV IDAG! BITCHEES!
Japp det är sant. Skolavslutning, aka dagen alla elever längtar efter, dagen då man får känna på livets frihet (i några veckor åtminstone). Jag gör min vanliga rutin, precis som Disa och sedan drar vi oss mot skolan.

"Jag vill tacka alla föräldrar som ställt upp under årets gång och alla elever som hjälper till med skolans trivsel och jag vill också tack bla, bla, bla, bla..." säger vår rektor och tror att alla intresserar sig för det hon har att säga. Själv sitter jag i min stol bredvid Disa på ena sidan och Justin på andra sidan. Jag har svårt att inte gäspa men när jag sneglar på Justin som gäspar för full hals så man ser alla hans vita tänder kan inte heller jag motstå frestelsen. Jag öppnar munnen och gäspar som om 8 timmars sömn var förgäves.

"Så återigen TACK för ett fanstastiskt läsår. Ha en trevlig sommar allihop!" Alla elever i aulan jublar och jag känner äntligen lättnaden komma smygande upp i kroppen. Jag vänder mig mot Justin som redan står och kollar på mig. Jag tar ett steg fram och kramar om honom. Hans stora armar omfamnar mig i ett stadigt tag. När jag tänker tillbaka till grillkvällen blir jag helt varm i kroppen. Samtidigt blir jag nervös. Jag har aldrig låtit någon komma så här nära. Justin vet fortfarande inte vem jag egentligen är. Min bakrund, mina föräldrar som inte existerar osv. Även om jag kysste honom på klippan så har väl våran relation varit ganska halv skakig. Vi har med andra ord inte kyssts någon mer gång och jag vet inte om vi är något officiellt. Därför tror jag att både han och jag är extremt taggade på sommarlovet och just nu gör jag det mest oväntade både jag, han och hela skolan blir förvånade över. Jag släpper kramen, går upp med händerna till hans hår och kysser honom mitt på skolgården. Jag var ganska hypnotiserad i stunden men jag tror att hela skolan stannade för ett ögonblick. När jag drar ifrån kollar han förvånat på mig.

"Se det som en symbol för en ny start." Säger jag och han ler innan han tar initsiativet och kysser mig mjukt, mjukt på läpparna igen.

Justins perspektiv

Wow, wow, wow. Det är min kommentar på vad den här tjejen gör med mig och min kropp. Jag kommer tillbaka till verkligheten och ser Erik, Oscar, Liam och Disa stå i en ring längre bort på skolgården. Lexi drar mig i handen bort till dem.

"Asså, Oscar du ser helt borta ut! Vafan gjorde du häromdan?" Frågar Erik Oscar. Oscar ser mig och Lexi komma och sjunker ner blicken med en besviken blick. WHAT? Vad har jag gjort honom. Liam och Disa står bredvid varandra och håller varandras händer. Det tog ett tag för mig att vänja mig men det går bättre för varje gång. Min bästa kompis och min syrra, herregud!

"Hallå? Oscar svara då? Jag hörde att Henke hade gett dig ganska mycket." Säger Erik igen. Oscar kollar trött på honom. Oscar är tovig i håret, mörka påsar under ögonen och han verkar ha tagit semester från duschen.

"Skyll inte på Henke, det var jag som bad om alltihop. Han försökte till och med stoppa mig." Säger Oscar tillslut.

"Oj, då måste du verkligen ha behövt det." Säger jag till honom. Oscar kollar på mig och sedan ner på min hand. Jag märker att den är ihop slingrad med Lexis och att den varit det sedan hon drog mig hit. Oscar kollar upp och nickar kort utan att säga något mer. Vad är det med honom? Har han något emot Lexi?

Konversationen fortsatte och vi kommer in på sommarlov, bada, fester och lite allt möjligt. Helt plötsligt drar Lexi mig i armen och viskar något i mitt öra. Jag vänder på huvudet som hon sa åt mig att göra och kollar mot parkeringen. På parkeringen står en kvinna, kanske i 30:års åldern med solglasögon på sig. Hon såg ut som en riktig affärskvinna med bra klädsmak. Hon är brun, nästan svarthårig och har mjuka men skarpa drag i ansiktet. Nästan lite lik Lexi.

"Ser jag i syne, eller står det en kvinna där och stirrar på oss?" Frågar Lexi väldigt tyst precis vid mitt öra.

"Jag ser henne, men hur vet du att hon kollar på oss. Hon har ju solglasögon." Säger jag till Lexi. Lexi kollar på mig som om jag vore dum.

"Men vi är ju dem ända som står kvar på skolgården. Vi har stått här och pratat i flera timmar." Säger hon och pekar ut över resten av skolgården. Lexi hade rätt. Vi var dem ända som var kvar. Vi och den nu konstiga kvinnan.

"Vad kollar ni på?" Frågar Erik bakom oss och både jag och Lexi kollar på honom. Chokade över att fortfarande resten av gänget står kvar.

"Lexi såg en jätteskum kvinna som stodd där borta och..." hinner jag bara säga. Men när jag kollar dit igen är kvinnan borta. Skumt!

"Skit samma." Säger jag.

Jag vänder mig om och kollar på Lexi. Aldrig har jag sätt något så vackert. Jag blir bara mer nervös varje gång jag ser henne, varje gång jag träffar henne. Jag kysser henne snabbt och några visslingar hörs från våra kompisar som står och kollar på oss. Jag böjer mig fram och viskar i Lexis öra.

"Jag vet inte hur många gånger jag ska behöva säga förlåt till dig för att du ska förstå att jag är ledsen för det jag gjort tidigare år. Men ordet "nörd" har fått en helt ny betydelse för mig. Nu står den för smart, vacker, gullig, söt och LEXI. Du är min underbara NÖRD!" Säger jag och kysser henne löst.

Lexi rodnar som en tomat och det får mig att gilla henne ännu mer. FAN, VILKET BRA SOMMARLOV VI TVÅ KOMMER FÅ!

Nörd på heltid, eller?Where stories live. Discover now