5.6

2.9K 80 22
                                    

Justins perspektiv

Jag sitter i min säng och har allmänt tråkigt och kollar på mobilen. Liam sitter på skrivbordsstolen och snurrar på den samtidigt som han också kollar på mobilen. Jag är forfarande irriterad på honom och han på mig.

"Kan du inte bara berätta vad jag gjort för fel?" Säger Liam och kollar upp på mig. Jag vänder upp blicken på honom men himlar bara med ögonen och kollar tillbaka på mobilen. Ett sms dyker upp på skärmen som jag öppnar.

"Oscar och Erik är påväg hit. De skickade ett sms nyss." Säger kort.

"Okej" säger Liam och fortsätter kolla på mobilen.

Efter 10 minuter öppnas ytterdörren och röster hörs. Det verkar som om Oscar och Erik har en meningslös diskussion pågång igen. Dörren öppnas och båda kommer in.

"Erik man kan inte säga så till en tjej. Du är sämst på att ragga, vet du va." Säger Oscar.

"Oscar, jag kanske misslyckade idag men jag är fortfarande 100 gånger bättre än dig iallafall." Erik sträcker på sig eftersom Oscar är 2 decimeter längre än honom. "Du vet att jag kan få ett lig när som helst Oscar."

"Hahahahah, det skulle jag vilja se Erik. Du är sämre än nörd Carl i skolan" Säger Oscar och flinar mot Erik. Både jag och Liam kollar upp på Oscar och Erik.

"Grabbar, vi sitter här. Vad snackar ni två om egentligen?" Frågar Liam.

"Erik såg en tjej, hon var inte särskilt snygg men eftersom det var en tjej skulle såklart Erik gå fram och börja flörta och tafsa på henne." Säger Oscar och himlar med ögonen.

"Nu tar du i lite va Oscar. Jag gick bara fram till henne och frågade vad hon hette, och om hennes nummer. Jag kan ha kommit åt hennes rumpa med min hand också, men det händer väl alla?" Jag kollar på Erik och undrar om han har några hjärnceller kvar.

"Kan ni två sluta nu eller? Diskussionen är meningslös." Säger jag till dem.

"Jaha, vad gör ni för kul då?" Frågar Erik. Jag ser Liam i ögonvrån kolla på mig.

"Fråga Justin, han är så jävla irriterad på mig utan berätta varför." Jag känner att jag spänner alla mina muskler. Hjärnan går på högvarv och knogarna vitnar.

"Bråkar ni fortfarande om det där?" Säger Oscar lugnt.

"KAN INTE NI BARA HÅLLA KÄFTEN. IBLAND ÄR NI SÅ JÄVLA JOBBIGA!" Skriker jag på dem. Jag vänder mig mot Liam. "Om du inte vet vad jag menar så är du jävligt dum i huvudet. Jag fattar ju vem du gillar." Säger jag. Liam verkar stelna till och äntligen fatta vad jag menar.

"Va!? Vad snackar du om?" Frågar han nervöst.

"Liam spela inte dum! Alla vet och ser att du stirrar på henne jämt. Det är så uppenbart!" Säger jag med arg ton och går bort mot Liam. Mitt adrenalin har tagit över i kroppen och jag har svårt att kontrollera mina rörelser. Jag lyfter upp Liam och tycker upp honom mot väggen. Erik och Oscar kollar på först mig skrämt och sedan på Liam, sedan tillbaka på mig precis som om de kolla på en tennismatch.

"Asså...ehhh...Justin jag kan förklara! Bara andas och släpp ner mig! Okej?" Jag andas inte lugnare men jag backar ett steg bakot. Jag behåller en stadig arg blick in i Liams ögon så att han fortfarande ska känna sig påträngd.

"Berätta bara sanningen." Säger jag åt honom.

"Jag är hemskt ledsen Justin men jag har haft känslor för henne jättelänge. Jag har försökt berätta det för dig förut men inte vetat hur." Han tar ett djupt andetag och kollar nervöst på mig. Jag kollar på honom med rak och bestämd blick för att han ska fortsätta. "Ända sedan vi var små, eller i åldern 14-15 år kanske..."

"Vänta va!? Kände du Lexi när vi var 15 år?" Jag kollar på Liam chockat. Jag viste bara vem Lexi var när vi börja gymnasiet men på den gammal tiden var jag elakare.

"Vad snackar du om? Jag har inte känslor för Lexi." Nu ser vi chockat på varandra båda två. Jag kollar på Liam tveksamt.

"Men vem...!? Vem är det då?" Frågar jag honom långsamt. Och samtidigt går det långsamt, långsamt upp som ett ljus för mig långt bak i bakhuvudet. "Du gillar Disa, min syrra! Eller hur!?" Liam nickar.

"Hon har alltid varit snäll och hon är snygg och..."

"Tack, jag behöver inte höra mer." Avbryter jag Liam.

"Jag kan fortsätta åt Liam. Hon har en jävligt snygg röv, och hennes former..."

"HÅLL KÄFTEN ERIK!" Skriker jag på honom och ger honom ett slag över ansiktet. "DU VET ATT DU STÅR OCH SNACKAR SEXISTISKA SAKER OM MIN SYRRA. PASSA DIG JÄVLIGT NOGA." Säger jag åt honom. Slaget var inte hårt men det fick honom att rycka till och sluta flina.

Nörd på heltid, eller?Where stories live. Discover now