4.0

3.1K 75 9
                                    

Justins perspektiv

Jag stänger dörren bakom mig och andas ut. Vad i helvete gjorde jag precis. Shit. Disa kommer seriöst döda mig,Lexi för den delen också. Hon kommer självklart att berätta om kyssen för Disa, vafan tänker jag med. Jag lutar bakhuvudet bakåt mot dörren och suckar. Jag kan fortfarande känns hennes läppar mot mina och se hennes klara ögon stirra på mig. Jag kunde inte slita blicken från dem ögonen, inte läpparna heller för den delen. Jag sätter på mig ett par mjukisshorts men struntar i t-shirt och lägger mig i sängen. Bilden av Lexi i den tröjan, och hennes otroligt sexiga ben försvinner inte från näthinnan och jag somnar strax med ett leende på läpparna.

Lexis perspektiv

Jag stänger dörren efter mig, hårdare än jag tänkt, och Disa muttrar irriterat från sin säng. Hon sätter sig upp och ser mordiskt på mig med ett fågelbo på huvudet. Synen är allt för komisk för att jag ska ta illa upp av hennes blick.

"Vart var du?" Frågar hon istället.

"Jag drömde en mardröm så jag gick till badrummet för att lugna ner mig. Gick på toa och drack lite vatten bara. Inget annat hände." Säger jag snabbt. Hon nickar långsamt och ser forskande på mig.

"Säker på att inget hände? Jag kanske ser i syne i mörkret men du är röd kring munnen." Svarar hon och kisar. Jag känner snabbt med handen på munnen, dels för att Disa inte ska kunna se mer.

Jag harklar mig. Tänker på vad jag precis lovade Justin. "Jag hade inte tänkt säga något om det men jag råkade gå in i en dörr, hittar inte riktigt än i det här huset. Plus att det kändes för pinsamt att nämna." Tänker jag snabbt ut. Det är ju faktiskt ingen lögn, jag gick in i en dörr. När hon nickar oroligt till svar andas jag lättat ut.

"Gick det bra, behöver du åka till sjukhuset?" Frågar hon trött.

"Nej, det gick bra, pannan gör ondast dock. Men jag klarar mig." Säger jag och kryper åter ner under täcket.  

"Okej, bra. Godnatt då." Svarar hon och lägger sig ner på kudden igen. 

Jag ligger en lång stund och tänker. Min hjärna är på högvarv och den verkar inte vilja sakta ner i första taget. Det är så mycket som har hänt på sista tiden och allt har gått så snabbt. Och på toppen av isberget så väljer Justin att kyssa mig. Magen blir alldelse bubblig och hela jag blir upprymd. Jag tänker på talesättet "fjärilar i magen", det är precis såhär det känns. Jag längtar nästan att få berätta om det för någon, eller rättare sagt, jag längtar eftar att få berätta för Disa. Är inte bästavänner till för sånt?

"Jag har kysst Justin!" Säger jag ut högt innan jag hinner stoppa mig själv. Jag sätter mig snabbt upp och slår händerna för munnen. Disa sätter sig lika snabbt upp om inte snabbare. Med förvåning skrivet i pannan.

"What! Du har gjort vad?" Skriker hon tyst.

"Eller alltså...Justin kysste mig...typ nu, alldeles nyss. I korridoren." Säger jag med hackig röst, som om det är först nu jag inser att han faktiskt kysste mig. Efter alla dessa år.

Disa sitter tyst innan ett flin växer fram på hennes läppar. Det är som om något går upp för henne. Jag himlar ned ögonen och suckar stort.

"Jag visste det! Nu kan du iallafall inte komma å säga att han inte gillar dig." Säger hon med en vad-va-det-jag-sa röst. Flinet forfarande lekandes på hennes läppar. Jag struntar i hennes kommentar och går vidare i konversationen genom att byta samtalsämne.

"Men...Disa? Han sa att jag inte skulle berätta något för dig. Vad handlade det om?" Frågar jag istället.

"Vill du veta det?" Frågar hon.

"Varför skulle jag inte?" Jag ser frågande på henne.

"Alltså...för länge sen när han forfarande beteede sig som ett rötägg, så låg han runt med massor med tjejer. Klassisk player lixom. Jag hade några tjejkompisar som jag umgicks med då, men Justin hade gjort ett vad med en av sina kompisar att ligga med en av mina. Allt hände inte på en dag såklart. Men Justin playade några så hårt att vi ofta grälade. Många av dem blev otroligt sårade. Min kompisgrupp splittrades tillslut. Några flyttade här ifrån men dem som blev kvar pratar inte ens med mig längre. Lång och komplicerad historia kort, jag förlorade alla mina kompisar efter det och jag vill inte att det ska hända dig, eller oss. Några av mina kompisar blev förkrossade, jag blev förkrossad för att dem tog ut sin ilska mot mig. Jag var så arg och frustrerad på Justin hur länge som helst. Jag bodde hos mamma under en längre period för at jag skulle slippa se honom. Jag och Justin har löst det mellan oss men mina gamla kompisar har jag inte träffat sedan dess." Förklara Disa. Jag nickar, tar långsamt in hennes ord. Disa försäkrar sig om att jag forfarande hänger med innan hon fortsätter. "Allt jag säger är att om du verkligen gillar honom, var säker på att han på allvar gillar dig tillbaka. Och om jag får reda på att han säger en massa bullshit till dig och sedan playar dig, då jävlar kommer jag sparka upp hans bollar till Himalaya och tillbaka tills han sjunger i falsett." 

Jag skrattar lågt åt henne, troligtvis för att hon faktiskt verkar fullt allvarlig när hon säger det sista. Men jag förstår också att hon är djupt sårad över vad Justin gjorde mot henne. Han sårade inte bara dem tjerna när han låg med dem, han sårade sin egna syster. "Shit vilket as." Andas jag ut. "Vilket kräk han kan vara. När exakt hände det här?"

"Några år sedan." Svara Disa och rycker på axlarna. "Det var när mamma och pappa skulle skiljas. Han tog det inte så bra skulle man kunna sig. Han är inte precis världens ängel nu för tiden heller, förstå mig rätt, men han ligger inte längre runt på samma sätt som förut. Efter att ha sårat mig hårt, och efter alla mina utskällningar lärde han sig förhoppningsvis sin läxa."

"Snälla skäll inte ut honom över det här. Jag lovade att inte berätta något för dig." SÄger jag och Disa nickar till svar.

"Är du säker på att han inte bara tänker ligga med dig då?" Svarar hon och gäspar stort.

"Hur skulle jag kunna vara det, men jag litar inte för fem öra på den killen så du kan vara lugn. Det är sällan jag gör förhastade handlingar, utifrån erfarenhet är jag alltid försiktig så du kan vara lugn." Jag ler mot henne försäkrande och drar täcket upp till hakan för att riktigt gosa ner mig i sängen. 

"Bra!" Svara hon och vi båda somnar starx där efter.

Nörd på heltid, eller?Where stories live. Discover now