Capitolul 31

4.7K 331 46
                                    




Ceva nu se potrivește în toată povestea lui. Pare desprinsă din benzile desenate pentru copiii până în trei ani. Spre exemplu, nu-mi aduc de aminte să-i fi menționat lui Nate ceva despre pisoii mei imaginari: JB, Romeo sau Lucifer.

În al doilea rând, Nate nu avea de unde să știe nici că lucrez la ora asta. Nu-mi cunoaște atât de bine programul. Decât dacă e un ciudat sau psihopat mai mare decât mi-am imaginat și m-a spionat în tot acest timp, așteptând momentul propice pentru a-mi lua gâtul. Doamne, nu vreau să mă gândesc că e ceva în genul serialului YOU.

— Nate, scuipă tot! mă răstesc la el și aproape că îl fac să-și scape doza cu suc din mână. Tot ce îndrugi tu aici e cusut cu ață albă. Nu cred o iotă din ceea ce mi-ai spus. În primul rând, sunt destul de sigură că nu ai o pisică. Iar dacă ai avea, ești prea încuiat să-ți dai seama dacă săraca are viermi sau nu. Așadar, ce învârți tu de fapt?

De la masa lui, Elijah trage cu ochiul la scena de la bar, dar nu intervine. I-am promis că, după ce voi termina cu bufonul din fața mea, noi doi vom avea o discuție. Încă nu-mi vine să cred că este aici. Și acum mai tremur din cauza emoțiilor.

— Avea dreptate. Nu ești ușor de dus de nas, îl aud bolborosind pe blondin și revin cu privirea asupra lui. Deține un rânjet tâmp pe chip și mă privește cu subînțeles. Nimic nou la orizont. Dar chiar și așa, netotul reușește să mă scoată din sărite.

— Cine avea dreptate? îl iau la rost, mijind ochii suspicios.

— Cum cine? Cade. Nu-mi spune că te-ai prins doar pe jumătate. Dacă e așa, eu o să neg totul. Îi spun că m-ai amenințat cu moartea și te-ai luat de mama, replică cu ochii bulbucați, semn că nu ar fi trebuit să-mi dezvăluie toate acestea.

— Stai așa, reiau năucă. Cade este cel care te-a pus să-mi sufli în ceafă în tot acest timp?

— Dăăă! Doar nu credeai că iau autobuzul de bunăvoie, icnește oripilat. Am și eu demnitatea mea, Peach. Plus, recunosc că a fost o provocare să stau pe lângă tine. Am învățat și eu una alta, îmi face jucăuș cu ochiul și mă obligă să-i trag una peste ceafă.

— De ce ai acceptat, zevzecule? mă iau de el. Altceva mai bun de făcut nu găseai? întreb și mai înfuriată, știind că am ajuns să fiu spionată de tipul care, de bunăvoie și nesilit de nimeni, a fost de acord să se distanțeze de mine.

Iar acum, acum de-a ce mama naibii se joacă?!

— Calmează-te, nebuno. Cu demnitate sau fără, am și eu nevoie de bani. Ce credeai? Că am făcut-o din bunătatea inimii și pentru că mi-e Cade simpatic? Tipul e un nesimțit când vrea, dar e un nesimțit cu bani. Și chiar și așa, e nesimțitul meu prieten. Trebuia să-l ajut când l-am văzut atât de disperat. Oh, Nate, prietene, te rog, te rog, fă asta pentru mine!

Pentru câteva secunde, rămân cu gura căscată și mă întreb pentru a mia oară dacă băiatul ăsta nu are nevoie de un control la specialist. Și apoi, sunt destul de sigură că, Cade, nu s-ar ruga niciodată de nimeni.

Nu în felul ăsta.

— Nate, nu are nici o logică ce îndrugi tu aici, clipesc debusolată. Nici tu nu pare că știi ce spui. Ești sigur că nu ai vreo problemă ce necesită asistență medicală? Insist, dispusă fiind să-l însoțesc chiar eu la cabinet.

Plescăie nemulțumit din buze și mă expediază printr-un gest al mâinii.

— Eh, în fine. Eu mi-am făcut treaba. Și fie vorba între noi, cine e Cruise de la intrare? Pare că vă cunoșteți destul de bine.

— Nate?

— Da?

— Ieși afară! Acum! Strig pentru a doua oară la el, înainte să trec de cealaltă parte a tejghelei și să-mi înfig unghiile proaspăt vopsite în gâtul lui.

Șantaj și compromisuriWhere stories live. Discover now