16. Asher, îmi pare rău!

20.5K 1.3K 478
                                    

     16. Asher, îmi pare rău!

     — Bună dimineața! aud glasul cristalin al mamei și mă strâmb în gândul meu.
    
     Deschid ochii cu greu, găsind tot felul de motive pentru a fi frustrată, și pentru câteva secunde, sunt luată prin surprindere de faptul că este cineva lângă mine. Sar în sus când îmi dau seama în ce situație mă aflu, dar de fapt mă mișc doar cât îmi permit brațele lui River. Sunt îngropată adânc în trupul său, iar gura lui se află aproape de urechea mea, provocându-mi fiori ciudați în stomac din cauza respirației lui.

     — Hmm, trebuie să ne trezim? întreabă pe un glas atât de adorabil, încât aproape uit că mama e de față.

     Îi dau un cot în stomac, trezindu-l la realitate. Își ridică capul din scobitura gâtului meu, dar își oprește orice mișcare când mama se aruncă în pat la picioarele noastre. Dios mio, asta va fi înjositor. Îmi vine să îmi bag capul sub pilotă și să rămână cu el acolo.

     — Bună dimineața, murmură River, privind spre mama.

     Mama își linge buzele și, fără să apuc să anticipez mișcarea următoare, ridică pilota, înclinându-și capul, privind atentă spre corpurile noastre acoperite. Zâmbește subtil, apoi dă drumul pilotei, apărându-i un rânjet micuț în colțul gurii.

     — Sunteți conștienți ce înseamnă să faci sex, nu-i așa? atacă mama, având o privire înfiorătoare. Mai ales neprotejat, continuă nestingherită. Apare o sarcină nedorită, apoi trebuie să abandonați școala. River va trebui să se angajeze, să lucreze până îi sar ochii, pe un salariu de mizerie. Mai târziu, va apărea depresia, când vă veți da seama că viața voastră, care putea fi plină de distracție și nopți albe, va fi plină doar se scâncete de copil și nimic altceva. Deci vreți asta la 18 ani?

     — Mamă! o apostrofez, dar nu mă bagă în seamă.

     Ochii săi privesc atent spre River, parcă vrând să-i citească gândurile. River se mișcă puțin, atât cât să ia o poziție mai încrezătoare, apoi degetele sale se strecoară printre ale mele pe sub pilotă, strângându-le. O căldură tâmpită îmi îmbrățișează inima, în urma gestului său.

     — Nu m-am atins de ea! îi răspunde amuzat Riv, căpătând o privire sarcastică din partea mamei.

     — Ah, ce bine că sunteți doar prieteni și nimic mai mult, nu-i așa? vine fulgerător de repede răspunsul mamei, înțepat cu sarcasm.

     Inima îmi plusează tot mai repede din cauza cuvintelor ei usturătoare. River ia o gură de aer, și constat că l-au afectat și pe el vorbele mamei. Ori asta, ori îmi imaginez ce aș vrea să se întâmple.

     — Abia acum încercăm să reparăm relația noastră de prietenie, răspunde Riv, fără să mai fie amuzat deloc.

     — Văd că optați pentru un mod neortodox, replică mama, trecându-și mâna prin părul bogat. Aveți grijă să nu confundați sentimentele totuși, pentru că atunci nu mai este cale de întoarcere. Nu mai sunteți copii și...

     — Mamă, te rog! o întrerup, încercând să-i arăt din priviri că nu trebuie să își facă griji.

     — Trebuia să vă spun cândva lucrurile astea. V-am găsit dormind îmbrățișați, iar până în urmă cu puțin timp, erați la cuțite. Nu mai sunteți mici și știu ce se întâmplă în capul vostru la vârsta asta. Vreau doar să fiți responsabili. Ne-am înțeles? termină de vorbit liniștită și cu ochii pierduți în expresia feței lui River.

     Rușinea tocmai m-a copleșit și mai tare. River tocmai i-a spus că nu suntem nimic mai mult decât doi oameni care încercăm să ne înțelegem înapoi bine, dar se pare că ea a înțeles altceva. Sunt o ipocrită, iar mama nu e proastă. Are ochii și sunt convinsă că mi-a citit trăirile interioare, de unde și sfaturile pe care ni le-a dat.
Nu știu ce naiba vede mama în ochii lui, dar expresia ei se îmblânzește, apoi se întinde fără rușine spre mine și River, strecurându-se între noi, luându-ne pe amândoi sub brațele ei protectoare. River începe să râdă adorabil, iar buzele mamei se lovesc de fruntea lui, apoi de-a mea. Ce întorsătură ciudată de situație.

13th StreetWhere stories live. Discover now