17. Poți dormi cu mine

19.9K 1.3K 151
                                    

     17. Poți dormi cu mine.

     Nu pot sta aici. Sub nicio formă nu pot sta cuminte, așteptând ca River să-și riște libertatea pentru că idiotul de Asher a fost suficient de tâmpit să mă lovească în plină stradă. Și încă pe ce stradă, aproape de locul unde există mereu câțiva oameni care mă cunosc. Trebuie să-l fac pe Chase să înțeleagă gravitatea problemei. Mă ține în continuare la pieptul său, nepăsându-i privirile care ne sunt aruncate de cei prezenți. Sunt cuprinsă de tot felul de sentimente, dar cel mai puternic e frica.

     — Chase, te rog! Trebuie să mergi acolo și să-i oprești din prostia asta. Dacă îl bate acum, Asher sigur va merge la poliție, îl implor, sperând să primesc ce vreau.

     Oftează. Atât. Disperarea mă cuprinde iar. Îmi închid ochii, încercând să-mi astâmpăr lacrimile. Vreau să mă calmez, îmi doresc asta, dar cum să o fac până la urmă? Am fost bătută de fostul iubit pe strada mea, iar tipul care m-a salvat de o bătaie și mai oribilă a fost Javier. Iar cireașa de pe tort este River care și-a ieșit din minți cu totul. Trebuie să-l salvez acum. Ajunge că m-am șifonat eu, nu este nevoie ca să își facă atâtea probleme din cauza mea. Nu merit efortul.

     — Sincer, dacă ies afară, îi voi sparge chiar eu moaca aia stupidă lui Asher.

     — Chase! îi spun apăsat numele, voiind să-i induc seriozitatea situației.

     — Nu-l pot opri, Juliana. Când este în stara asta, nu-l pot întoarce din drum. Este în stare să se bată și cu mine și cu oricine încearcă să-l oprească.

     Suspin. La naiba! La naiba!

     — Dar este și Carlos afară. Împreună puteți să-l calmați.

     Râde sec.

     — Carlos este la fel de dus ca River. Îi place să arunce cu pumnii în stânga și dreapta.

     — Vrei să-l bată, afirm învinsă.

     — Da, vreau. Nu l-am suportat niciodată pe Asher și mereu am știut că este ceva dubios cu el. Trebuie să-l pună cineva la punct ca să învețe pe pielea lui ce înseamnă să bați o femeie. Fii pe pace, Juliana! Fratele meu și Julian vor face tot ce trebuie ca să-l scoată pe River din rahatul ăsta.

     — Nu vreau asta, la naiba! Nu vreau ca River să aibă probleme din cauza mea. Nu merit efortul ăsta, Chase! spun și starea de disperare se accentuează și mai tare. O să mă urască din nou, șoptesc cu lacrimi în ochi.

     — Nu cred că te-a urât vreodată, șoptește înapoi cu un oftat. Ești importantă pentru el. Mereu ai fost tu înaintea tuturor pentru el, contrar comportamentului pe care l-a avut în anii ce-au trecut față de tine.

     Eu înaintea tuturor pentru River? Scutur din cap, nu știe ce vorbește. Mă las moale în strânsoarea brațelor sale, brusc epuizată de tot. Mă simt ca naiba. Mă doare fața și nu știu cum o voi scoate la capăt acasă. Mama o să înnebunească de tot. Până mâine tot liceul va afla ce s-a întâmplat și va trebui să suport priviri pline de milă și șușoteli. Îmi ridic o mână și-mi șterg lacrimile, dorindu-mi să pot șterge cu buretele seara aceasta. Dar nu se poate și trebuie să înghit în sec și să accept situația. Voi fi subiect de discuție până ce se vor sătura de toată șarada asta.

     Ar trebui să mă duc la poliție? Ce ar trebui să fac?

     — Hai să ne așezăm. Oamenii se uită ciudat la noi, mă îndeamnă cu speranța că-l voi asculta.

     Slăbește strânsoarea și hotărârea de-a ieși de aici e mai puternică decât faptul că-l voi supăra. Mă retrag din brațele sale, vrând să o iau repede spre ușa ce mă desparte de Riv și ceilalți, dar înainte să apuc măcar să fac un pas, Chase mă apucă de umăr, mă răsucește spre el înjurând, apoi se apleacă și-mi cuprinde picioarele cu brațul drept, aruncându-mă pe umărul său. Înjur în barbă și cred că arăt caraghios. Ochii îmi sunt în lacrimi, dar gura îmi este spurcată.

13th StreetWhere stories live. Discover now