6.

1.1K 31 0
                                    

Jason McCann

,,Vyrazíme tedy na tu večeři a poté na tu párty?"  Řekla šťastně Kyllie, vždy když něco chtěla jako například teď; večeři. Tak byla na mě sladká jako med: ,,jasně." Nezájem jsem neskrýval. 

Vestak jí to bylo jedno, byla zaneprázdněná svými přípravami.

Seděl jsem v obýváku na pohodlné bílé pohovce a zíral do svého mobilu a sem tam si všíml televize, která hrála v pozadí jako kulisa.  Ozvalo se odrfknutí a povzdech.

,,Proč se nepřipravuješ Jasone, na večeři musíme být za třičtvrtě hodiny." Její hlas nabral náznak hněvu, otočil jsem hlavou jejím směrem a odhodil jí na opěrku, bylo mi to jedno i její chování: ,,Radši bych jel takto, kvůli té párty," Neměl to být protest, ale vyznělo to tak: ,,to nemyslíš vážně." Skřížila ruce na prsou a zamračila se. Pokrčil jsem rameny. Odešla a já se vrátil ke své předešlé  činnosti.

O chvilku později se vrátila.

,,Které si mám vzít?" Jako kdyby se jí nálada přehoupla jako na houpačce. V levé ruce držela karmínově červené šaty, které byli bez ramínek a působili krátce, v druhé ruce svírala tmavě modré, dlouhé šaty, které se třpytili. Vypadali o dost více elegantnější než ty první.

,,Ty modré."

Přikývla a odběhla zpět do ložnice.

Také jsem se zvedl a vypl televizi, mé kroky směřovali do ložnice, kde seděla Kyllie za stolem a líčila se.

Vysprchovaný jsem byl, takže mi stačilo se jen převléknout.  Oblékl jsem na sebe tmavé džíny a bílou košili.

Když dopínal knoflíčky, tak jsem pomalým krokem šel do ložnice a vzpomněl si na jednu dohodu.

,,Kyllie?"

Zrovna na sebe navlékala modré šaty. Střelila mi zaneprázdněný pohled, ubránil jsem se tomu, abych se uchechtl.  ,,Ano?" Ozvala se najednou.

Zapřel jsem se o futra dveří mezi šatnou a ložnicí: ,,pamatuješ si na naší dohodu?" Zkřivila obočí a konečně si uhladila šaty: ,,Tak?" Vytáhl jsem obočí. Zamračila se a zakroutila hlavou v záporu, chystala se projít okolo mě, ale chytl jsem její zápěstí: ,,Jasone, jsem modelka. Nemohu si dovolit mít dítě." Řekla s povzdechem. Pustil jsem jí A ona odešla.

Byl jsem zklamaný, na dítě jsem se těšil. Miluji malé děti a ona slíbila, že mi to dopřeje, jsem s ní vlastně kvůli tomu.

To, abych si hledal jinou.

Box Is My Life; J.M.✔️Where stories live. Discover now