13.

1K 27 0
                                    

Jason McCann

Další dny jsem blondýnku Palmer ani Ryana s Jazzy neviděl. Mezitím jsem stihl podat žádost o rozvod, poslat Jazzy několik omluvných zpráv a teď jsem si balil pár nejdůležitějších věcí, potřeboval jsem ze Stardfordu na chvíli vypadnout a proto jsem se rozhodl navštívit své rodiče v Torontu. 

(Vím, že to je naopak, že bydlí ve Star. Ale nějak se to zvrtlo)

Před nedávnem se tam přestěhovali kvůli výhodné práci, ale občas jezdí i zamnou a Jazmyn.

Zamkl jsem dům a nastavil alarm. Poté jsem se odebral do garáže pro svého nového miláčka a v kufru zanechal tašku s věcmi. Nasedl jsem na místo řidiče a vyjel ven z garáže, zavírali se zamnou dveře. Na palubní desce jsem stiskl tlačítko pro oddělení hlavní brány a projel ven.

Zapl jsem rádio, aby mi ta cesta rychleji utekla.

**
O hodinu a půl jsem parkoval na příjezdové cestě vedle menšího domečku rodičů. Vystoupil jsem a vytáhl z kufru auta tašku, následně jsem auto zamkl a vydal se vstříc dveřím.

Po zaklepání mi otevřela mamka, která mě jako obvykle vtáhla do pevného a láskyplného objetí.

,,Drahoušku, tak ráda tě znovu vidím."  Přitiskla své rty k mému čelu a vtáhla mě dovnitř.   ,,Ahoj mami." Uchechtl jsem se.  Vyzul se z bot a schodil tašku na zem, následoval jsem mamku do kuchyně: ,,dáš si čaj, kávu nebo něco jiného?" Usmála se na mě: ,,kávu prosím." Přikývla jak jinak než úsměvem a poslala mě do obýváku, zamířil jsem tam a usadil se v pohodlném postarším křesle.

,,Tady." Přinesla dva šálky, jeden položila předemně na stůl a druhý si nechala v rukou, posadila se na pohovku vedle křesla.

,,V novinách jsem četla, že máte s Kyllie nějaké problémy." Nadhodila toto ohavné téma, kterému jsem se chtěl vyvarovat ačkoliv jsem si o tom musel s někým promluvit: ,,už to nebylo ono, hádali jsme se a ona ze mě ždímala jenom peníze. Ani z Jazzy se nepohodla a ta se díky ní semnou ani nebaví."  Mamka mě pozorovala s vykulenýma očima, odložila hrneček a v rukou stiskla tu mou: ,,je dobře, že jsi se jí zbavil. Co takhle žádost o rozvod? A Jazmyn se z toho dostane, má tě ráda." Pronesla mamka v uklidňující tónině jejího hlasu. ,,Žádost o rozvod jsem dávno podal," řekl jsem popravdě. ,,To je dobrý krok." Pochválila mě  s pyšným úsměvem na rok. 

Mamky mobil se rozezněl někde v kuchyni: ,,omluv mě, hned jsem tu." Usmála se a odešla pro vyzvánějící krabičku.

Dal jsem si štědrý doušek lahodné kávy přesto, že jsem pociťoval únavu jsem potřeboval do svého těla dostat kofein.

Mamka přišla s blaženým výrazem ve tváři: ,,o víkendu přijede Jaxon s dětmi, nechá mi je tu na hlídání na celý víkend. Jede totiž pryč." Také jsem se pousmál ačkoliv mi to drásalo srdce. Můj o dva roky mladší bratr měl čtyřleté kluky, byli to dvojčata, měl to štěstí, aby měl krásné děti a Já? Smůlu, ovšem ale měl zase on smůlu na ženský, tahle mu hodila na krk děti a zdrhla.  ,,Fajn, počkám tu, chci je vidět." Mamka jen s úsměvem přikývla.

Palmer Baldwin

Už několik dní mezi mnou a Ryanem se táhla tichá domácnost, mamka s taťkou byli už dávno zpět, takže to nebylo zase takové temné.

Ryanovi se prostě nedokáže vysvětlit, že s Jasonem nic nemám.

Spláchla jsem šampón z mých vlasů a konečně vylezla ven ze sprchy, trávila jsem v ní rozhodně dobrou půl hodinu. Obalila jsem své tělo do ručníku a poté se snažila druhým vysušit vlasy, které jsem poté schovala do turbanu. Dosušila své tělo a převlékla se do domácího oblečení, právě jsem se chystala na domácí úkoly a také na přípravu k testu.

Po dvaceti minutách jsem konečně dopisovala poslední příklad z matematiky a mohla se chystat na velký test z biologie.

Ta otřesná hodina byla vždy umučením, nebavila mě a ten učitel, který to vyučoval? No hrůza.

*

Po hodině jsem to  vzdala, biologie se rozhodla mi nelízt do hlavy, takže jsem zavřela sešit a spadla tváří napřed do postele. Nedalo se to.

V hlavě jsem měla plno otázek a hlavně neustálý obraz rozzuřeného Jasona, věděla jsem, že si stále nepamatuje mé jméno, takže co bych od toho také mohla čekat? Navíc Ryan by mi to neschvaloval.

Zvedla jsem se do sedu a začala přemýšlet, poté jsem rychle uchopila sportovní tašku a nacházela do ní své věci na box, připravím si to a zítra si půjdu trochu odpočinout od svých myšlenek.

Box Is My Life; J.M.✔️Where stories live. Discover now