9.

1K 27 0
                                    

Palmer Baldwin

,,Už nevím co mám dělat," zakňourala jsem dnes už po několikáté nad lahví červeného vína. Mia po mě hodila otrávený pohled: ,,Tak se s ním rozejdi a bude to dobrý," napila se ze své skleničky a odložila jí vedle na stolek, přitiskla dlaně na boky mých ramen a jemně semnou zatřásla, nic víc v našem stavu asi ani nešlo. ,,Víš, asi Jo." Potlačila jsem slzy ze stresu a položila čelo na stolek, byl dost nízký, takže jsem musela být pořádně ohnutá.

Poté jsem se vzpřímila a vyhledala na sedačce telefon.

Byly jsme u nás doma a úplně samy, taťka musel naléhavě odjet na služební cestu kvůli nějakým novým opatřením co se v jejich práci týče, nějaké nové programy se, kterými musí umět zacházet a mamka byla navštívit své rodiče v Torontu.  Ryan byl oslavovat nějaký nově získaný titul Jazmynina bráchy, čistě panská jízda zdůraznil mi.

S telefonem v rukou jsem došla k televizi a spustila kanál na hudbu: očko.  Zrovna hrála písnička od Pink: (nahoře spusťte písničku)

Zahodila jsem mobil zpět na pohovku a natáhla se pro skleničku, kterou jsem na dva loky vyprázdnila. Zavrtěla jsem hlavou a vytáhla na nohy Miu.

Začaly jsme nemotorně tančit, smát se a dělaly jsme i divné kreace u, kterých jsem přímo umírala smíchem až jsem se rozbrečela.

*

Dopadly jsme na zem, kde se válela pohozená deka z gauče, nohy jsem vyhoupla nahoru na loketní opěrku křesla.

Ozval se klepot na dveře a my s Miou ztuhly, postavila jsem se nemotorně na nohy a vypnula televizi ovladačem, Mia mě napodobila.

Rozešla jsem se ke dveřím a spatřila Jazmyn s Ryanem opřeným o zeď, můj bratr vypadal v horším stavu než jsem byla já. Zasmála jsem se po chvilce nechápavého zírání a Jazmyn na mě nechápavě pohlédla.

,,Zřídil se," zaskuhrala, objevila jsem se po druhé straně mého bratra a společně s Jazmyn ho dovlekla dovnitř.  Chtěla se ohnout k jeho botám, ale to by ve stoje rozhodně nevyšlo: ,,nech to být, sundáme to v posteli." Máchla jsem rukou.

Když jsme Ryana uložily do postele, tak jsme se po schodišti vracely zpět dolů.

Mia nechápavě zírala a vypadala zmateně: ,,opil se." Pokrčila jsem rameny a na její tváři se usadilo uvědomění.

,,Tak a teď musím uložit toho druhého," povzdechla si a na což se ozvalo troubení z venkova: ,,ah, přísahám, že ho zabiju." Zavrčela. ,,tak zavolej jeho ženě ať si pro něho přijede a ty tu můžeš zůstat s námi." Drkla jsem do ní loktem na což se pousmála: ,,Ráda bych, ale Kyllie je prostě Kyllie." Pronesla s povzdechem a objala nás: ,,někdy příště." Přikývly jsem a Jazmyn byla už na odchodu, když v tom jsem si vzpomněla: ,,jo a tohle je holka mého bratra Jazmyn a tohle moje nejlepší kamarádka Mia."

Jazmyn se otočila a Mia jí vyšla vstříc. ,,Jsem Jazmyn, ale říkej mi Jazzy." Zaculila se: ,,Mia." Uchechtly jsme se.

Jazmyn se poté rozloučila a rychle pospíchala k autu, které bylo už od pohledu drahé, stále tomu blikali přední světla a sem tam zatroubilo.  Vsadím se, že majitel vozu se nudil.

Box Is My Life; J.M.✔️Where stories live. Discover now