41.

730 22 0
                                    

Palmer Baldwin

Probudila jsem se na to jak někdo mnou cloumal a pravděpodobně se mě snažil probudit. Rozlepila jsem oči a zívla si. Nade mnou se skláněla Zara s ustaraným obličejem, něco v pozadí se rozsvítilo než mi před obličej předložila její mobil s textem a fotografií.

Posadila jsem se a přešla si rukou přes obličej, protože to světlo mě oslepilo.
,,Zaro, co blbneš." Zaskuhrala jsem a znovu pořádně rozevřela oči. ,,Jason byl v nějakém baru." Vypískla, zamrkala jsem. Projel mnou mráz a nervózní pocit. Podívala jsem se na display.

JASON MCCANN A JEHO PARŤÁCI ALFREDO FLOVERS A CHRIS BROWN SE ODHODLALI DO JEDNOHO NOČNÍHO KLUBU, SE ŽENOU.

Dočetla jsem v duchu a polkla. Nebylo to nic strašného a byl dospělý. Obrátila jsem se k Zaře: ,,To nic, jen se šel bavit." A znovu jsem si lehla a přitáhla přikrývku až k bradě. ,,On se bavit může a ty ne? To není fér." Zamračila se, lehla jsem si na bok: ,,to nevadí." Pousmála jsem se a Zara mě nechala konečně spát.

***

Vyběhla jsem z postele a zamířila do koupelny, kde jsem poklekla před záchodovou mísou a vyhodila svůj prázdný žaludek, možná zbytky z večera. Moc mi to ale nešlo, takže jsem spíše jen klečela a klepala se z té příšerné nevolnosti. Vlasy jsem uhladila do stran a spláchla, vypláchla jsem si i ústa a poté klesla na kachličkovou podlahu s rukama přitisknutýma k obličeji, cítila jsem se spocená, unavená a na pokraji sil.

Do dveří se vyřítila Zara, vzhlédla jsem, byla oblečená v černých kožených kalhot a v limetkové košili, kterou měla zastrčenou. Její oči vykazovali starost, schovala pár pramenů v zrzavých kadeří za uši a dřepla si ke mně. Pohladila mě po temeni až po zádech: ,,To bude dobré." Povzbudivě se usmála: ,,někde jsem četla, že těhotenské nevolnosti trvají do pátého měsíce." Upřesnila mi, ona a její čtení. ,,To je teda super." Ironicky jsem prohlásila a s její pomocí se zvedla na nohy, které z těží drželi balanc.

Padla jsem do postele a chtěla si přikrýt obličej dekou. ,,Palm, jdeme do školy." Koukla jsem na ní, její obočí vytvořilo v. Zakroutila jsem hlavou: ,,potřebuji sprchu, je mi blbě."  Zara chápavě přikývla: ,,Zůstaneme tedy doma." Skřížila ruce na prsou a usadila se na kraj postele: ,,Klidně můžeš jít." Zavrtěla hlavou: ,,Ani náhodou. Zavolám Pablovi, aby přinesl jeden z jeho bylinkových čajů." Vstala a zamířila ven z mé ložnice.

Natáhla jsem se pro mobil a váhala, zda mám napsat Jasonovi o mých rostoucích nevolností, nakonec jsem to zamítla a místo toho napsala mamce a požádala jí o radu.

Musela jsem pravděpodobně ještě usnout, když jsem se probudila na zvonek, který cinkal přes celý dům.

,,Pablo. " vykřikla Zara na chodbě, pak jsem slyšela její nohy, které naráželi do drahé podlahy jak běží dolů. Se smíchem jsem se opatrně zvedla.

Vzala jsem si župan, bačkory a vyšla ven ze svého pokoje. Musela jsem vypadat přímo komicky, vlasy na pokraji začátku mastnoty, bledý obličej a neupravený oděv.

Místo Pabla se na začátku obývací místnosti objevila moje mamka, pevněji jsem stiskla zábradlí a zastavila se uprostřed schodiště, ani nevím proč, zatím jsme spolu vycházeli. Její ustaraný výraz se usadil na mě poté  přeskočil z mého obličeje na mé bříško a zpět na mě. Na sílu jsem se pousmála a dovolila si sestoupit zbylé schodiště.

,,Můžeš jít do školy, postarám se o svou dceru." Zara chtěla protestovat, ale její docházka byla skoro tak marná jako ta moje, přikývla než se prohodila semnou na schodiště, vrátila se s batohem přehozeným přes rameno a žlutou bundou přes předloktí. Objala mě: ,,drž se." Usmála se a zmizela ven.

,,Nemusíš tu být." Pokrčila jsem rameny, mamka mi věnovala rozpačitý úsměv. ,,přinesla jsem pár vitamínů, měla by jsis odpočinout." Její oči nabrali novou starost. Nebyla jsem chudinka, pouze jen těhotná.

****

Jason McCann

S novým titulem mistra, zlatýma medailama a dvěma poháry jsem se konečně po měsíci a půl vrátil domů, nečekal jsem, že se z měsíce stane další polovina, ale nedalo se to jinak vyřešit.

Celý ztahaný a připravený na dvoutýdenní volno jsem se vydal z garáže rovnou domů. Máme teď dva týdny volno, měsíc tréninku se zápasem a pak na měsíc zase volno. Už dlouho jsme neměli žádné volno, takže tohle bylo přímo slast pro mé vyčerpané tělo.

Když jsem odemkl a vešel, tak dům byl uvalen do prázdnoty, nechtěl jsem se vracet k ničemu, pak jsem ale zahlédl tenisky, lodičky, které patřili Palm a v hrudi se roztál ledovec.

Odložil jsem tašku a v obývací místnosti zahlédl obrovský strom ověšený ozdobami, na stole ležel tác s cukrovím a v domě se nesla ta správná ženská vůně. Kyllie nebyla nikdy dobrou hospodyňkou.

Srdce mi poskočilo, když jsem našel na stole vedle cukroví papír na, kterém stalo, že ona i miminko jsou v pořádku a, že mi řekne pohlaví až se vrátí domů.

Podíval jsem se na hodinky, bylo půl jedné, rozhodl jsem se vyprat své oblečení a naložit se do teplé a uvolňující vany.

***

Vymrštil jsem své tělo do sedu, když se zezdola ozvala rána, pravděpodobně bouchnutí hlavních dveří, dvě hodiny odpoledne. Vyběhl jsem z ložnice jen v šortkách, abych našel Palmer na pohovce zabalenou v jejím kabátě, plakala?

,,Ahoj Palm." Upozornil jsem na sebe, nadskočila a rychle se na mě otočila, zamrkala slzy, které jí stékaly po tvářích a vřele se Usmála, vyběhla mi naproti a objala mě. ,,Proč brečíš?" Odtáhl jsem jí od sebe: ,,Mia se dozvěděla o mém těhotenství, vyhrnula mi svetr nechtěně a řekla to příliš nahlas." Rozbrečela se: ,,nechtěla jsem, aby to zjistili." Zavzlykala a vložila mi hlavu do záhybu krku. Má ruka obraně vystřelila k jejím vlasům a zádům, kde jí hladila. 

,,Po vánocích můžeš přejít na dálkové studium." Vyslovil jsem pomalu a klidně: ,,Asi jo." Vykoktala. 

Box Is My Life; J.M.✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat