Kalbime sevdanı ektin

689 26 10
                                    

Büyük gün! Ben ve göz alıcı gelinliğim güzel bir uyum içindeyiz. Gelinlik saatler sonra kocacım olcak sonsuz sevdalım Akselin zevkiydi. Prenses model!

"Gire bilir miyim?"

Deyip kapıyı tıklatdı sesinden tanıdığım adam. Dudaklarımı aralayıp izin vereceğim sırada Akselimi engel olan Begümün sesini işittim.

"Nikahtan önce gelini görmek uğursuzluktur,abicim"

"O da nerden çıktı?"

Diyen Akselciğimi Can cevapladı!

"Adettendir,uğursuzluk götürür"

"Sen nerden biliyorsun?"

Kahr etsin! Nikah günümde kapımın önünde konuşulan şeylere bak!

"Ah,biliyordum. Sonunda sende benim üstün zekama hayran kaldın. İyi ki,kankam diye seçmişim seni. Sayende üstün zekalı olduğumu unutmuyorum"

Şu an Akselin yüzünün nasıl bir hale girdiğini,kendini onu dövmek için tutduğunu görür ve hissedir gibiyim.

"Begüm,kıt zekalı arkadaşını al ve gidin. Aksi taktirde elimde kalacak!"

"Yürü,Can gidelim"
Ayakkabı seslerinin uzaklaştığını duyuyorken,Canın gider ayak söylediğini de duydum.

"Kıt zekalı mı? Vallahi abin beni kıskanıyor"

Sabır çekerek kapıyı açıp içeri girdi Aksel. Arkamı dönmeden aynadaki yansımamıza uzun süre bakmaya başladım. Hayatımda artık başkası yok,bir tek o var. Hoş hayatımda zaten ciddi bir ilişkim olmadı ondan önce. Acaba sonramız nasıl olacak?
Evliliğimizden iki ay sonra hamile kalıp,dokuz ay sonra beşizlerimiz oldu. Aldığım fazla kilolar ve çok çocuk doğurduğumu gören Aksel sorumluluklarından korkup başka ülkeye kaçtı. Ve ben beş çocuklu dul bir kadın olarak hayatıma devam ettim...

"Melis."

Ve onun sesi hayal dünyamdan ayırdı beni. Hayal dünyası değil,kabus dünyasıydı!

"Melis.."

Akselin hangi ara arkamda durduğunu görmemiştim. Aynadan o bana bende ona baktım. Gerçekten çok yakışıklı olmuştu. Dışarıda ona kim bakarsa kıskanacağımdan emindim artık. Sahi dışarı? Düğün? Annemler! Hiç bir şeyden haberdar olmayan annem ve babalarımız! Ve aksilikler prensi Akselin planı! Planından şüphem yok ama peşimizi bir türlü bırakmayan aksiliklerden korkuyorum.

"Aksel,anne-"

"Her şey kontrolüm altında. Merak etme"

Zaten başımıza gelen kötü olayların yüzde sekseni kendimize güvenimizden geliyor hep. Allah aşkına bu neyin özgüveniydi! Aksel ve egosu!

"Tamam" deyip nefesimi sesli dışarı verdim.

"Gözlerimi alamıyorum senden ve açıkcası şu an romantik sözler söylemem gerektiğini biliyorum... ama romantik olamıyorum biliyorsun"

Odun,kütük,çubuk,tahta,öküz.. Ben onu bu haliyle sevdim ve hala seviyorum. Seveceğim de!

"Sende yakışıklı olmuşsun" diye bildim. Heyecanımın yersiz olup olmadığını bilmiyorum. Aynadan yanaklarımın kızardığını görmem,her dakika utangaç tavırlarım ve kalbimin hızla çarpması... Bunların hiç birine hükm edemiyordum. Elimde olmadan oluyordu.

Akselin ellerini arkamdan belime dolamasıyla kalbimin hızla atışı kulaklarımda yankılandı adeta. Çenesini omzuma yerleştirip konuşmaya başladığında yutkunup aynadaki yansımasına baktım.

Gıcık KomşumWhere stories live. Discover now