GÖKYÜZÜNÜN HÂKİMLERİ

10.6K 523 112
                                    



Çok eski zamanlarda, sadece Venzabo adlı boyutta tüm türler sessizlik içerisinde yaşamaktaydı. Ta ki Kan Savaşları çıkıp, türleri parçalayana dek... Ana boyut olan Venzabo'nun dışında; Puryat, Cehennem ve Dünya boyutları oluştu. Kan Savaşları'nın ardından Ay ve Güneş Krallıkları'nın himayesi altında olan türler ayrışarak farklı boyutlarda hayatlarına devam ettiler. Geri dönmesi çok zor olan Cehennem boyutuna ise Kan Savaşları'nın sorumluları gönderildi; caniler ve kana doymayanlar. Hiçbir türe ait olamayan insanlar ise Dünya boyutunda yaşamaya başladılar.

Ay Krallığı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Ay Krallığı

Ay Krallığı, ayın evrelerine göre belirlenmiş türlerden oluşur. Dolunlar, İlkler, Sonlar bu krallığın himayesi altındadır. Dolunlar'ın uzak kuşak akrabası Safir Dolunlar da bu krallığa ait bir türdür ancak sayıları azdır. Çok eskilerde Yeni Ay evresinin altında insan türü bulunurdu ancak insanların Dünya boyutuna taşınmasının ardından onların ve evrelerinin bağımsızlaştığı kesinleşti.

Ay ve Güneş Krallıkları yönetici ailelerinin genelde iki erkek çocuğu olur ve biri taht varisi seçilir. (Tutucular: Arzen ve Negra Kuventar, Dolunlar: Efzalen ve Afarel Meredith Rovlet) Bunun dışında diğer türlerin sadece bir çocukları olur. İnsanlar, Venzabo boyutundan Dünya'ya gönderilmeden önce, insanlarla yapılan evliliklerde diğer türlerin çok çocuklu olma şansları vardı ancak şimdiki zamanda insanlarla evlilikler olmadığından türlerin sayıları oldukça azalmıştır.

 İnsanlar, Venzabo boyutundan Dünya'ya gönderilmeden önce, insanlarla yapılan evliliklerde diğer türlerin çok çocuklu olma şansları vardı ancak şimdiki zamanda insanlarla evlilikler olmadığından türlerin sayıları oldukça azalmıştır

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Dolunlar: Bu türe ait olanların avlanma içgüdüleri ve her anlamda güçlü oldukları zaman dilimi tam olarak Dolunay evresine denk geldiği için onlara Dolun türü denmektedir. Kendileri yöneticilik vasıflarının üstünlüklerinden dolayı Ay Krallığı topluluğunun yönetici türüdür. Dolunlar en eski köken türlerdendir, boyut oluşumlarının temelinden beri varlıklarını sürdürmektedir. Bilinen ilk Dolun, Tiga Rovlet'tir ve Dolunlar onun soyundan çoğalmışlardır.

Dolunlar'ın ruh hayvanları kargalar ve kuzgunlardır. Karga formunda olanlar sadece Dolun halkı olurken, kuzgun formuna sadece kraliyet üyeleri girebilir. Karga formunda pençeleri ve gagaları adeta keskin bıçaklara dönüşür. Bu, onların avlanmaları için kaçınılmaz bir nimettir. Venzabo boyutundan, ay dolunay evresindeyken Dünya'ya bir kapı açılır. Boyutlar arası bu kapı, dolunay evresi sürecince Dolunlar ve Safir Dolunlar'ın avlanması için açık kalır.

SİYAHIN BİR HİSSİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin