1.Bölüm • Asılsız Suçlama

70.1K 3.1K 1.7K
                                    

(Buraya okumaya başladığınız tarihi bırakabilirsiniz.)

Instagram: nursu_cugalir

• Güçlüler ödüllendirilir, güçsüzler ise ezilir. Her zaman böyledir hayat. Bir ateş kadar yakıcı, tanrının hediyesi kadar kutsal...

(Altınlar ikiye ayrılır. Kasabalı altınlar ve saraylı altınlar. Kasabalılar orta düzeyde zengin veya yoksul bir kesimden oluşmaktayken, saraylı altınlar çok fazla zengindir. Ayrıca saraylı altınların genel bir kısmı asilzadelerden oluşmaktadır.)

Ups! Ten obraz nie jest zgodny z naszymi wytycznymi. Aby kontynuować, spróbuj go usunąć lub użyć innego.

Solgun ay ışığının altında dans eden birkaç ateş böceği, tökezleyerek havada birbirini kovalamaya devam ediyor. Bir yaz günü hava, ısısını arttırırken kız derin bir nefes alıyor ve gözlerini havaya dikiyor. Aydan ve yıldızlardan gözlerini ayırmıyor.

Fark ediyor: Teni sımsıcak. Fırından yeni çıkmış bir ekmek gibi. O kadar sıcak ki havadaki ateş böceklerini ısısıyla öldürüyor. Ne olduğunu bilmiyor. Ancak kendinden uzaklaşmak istiyor.

Korku, onu müptelası ve kölesi yaparken yutkunmakta zorluk çekiyor. Büyük bir telaş, onu yerine mühürlüyor. Katran rengi olan semanın beyaz olan tek şeyi kamer... Fakat kamer umurunda olmuyor çünkü kendisinden uzaklaşmak, neler olduğunu anlamak istiyor. Ruhu, bedenini terk etmek istercesine çırpınıyor ama bu çırpınışları, vaveylaları karşılıksız kalıyor.

Gözlerini yumuyor ve tekrar açıyor. Gözlerini açtığında tüm sıcaklığı gidiyor, teni aniden soğuyor. Gökyüzü aydınlanıyor ve beyaz renkteki güzel bulutlar, yıldızları ve ayı silip süpürüyor.

Kız ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Ardından, arkasında biri beliriyor. Bunun kim olduğunu bilmiyor.

Kız henüz arkasına dönemeden kadın, "Çok yakında gerçekleri öğreneceksin. Acele et, acele et," diyor. Sesi fazla güzel... Hatta tınısında tek bir kusur bile yok.

Kız neye acele edeceğini bilmiyor.

"Kaderinin gidişatını ben belirleyeceğim. Kaderin sana rehberlik yapacak. Ben sana rehberlik yapacağım."

Kız kafasını iki yana sallıyor."Sen kimsin?" diye soruyor.

"Kara kâbuslarını aydınlığa çıkarabilecek tek kişi."

Darya, hiçbir şey anlamadığı on sekiz yıllık hayatında, şu an neredeyse en yorucu saatlerini yaşıyordu. Köşkün altı odasının tozunu almış, şimdi ise camları Tasha'nın istediği gibi, pırıl pırıl etmekle uğraşıyordu. Tanrılar adına, bu çok yorucuydu!

Tasha'nın emirlerini, aslında bu kadar yorgun iken nasıl yapabileceği söz konusuydu. Karşılığında pek bir şey almadan çabalıyordu. Tabii karşılıksız çabalamayı o da istemezdi fakat hayat şartları buna izin vermiyordu.

YÜKSELİŞOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz