21.Bölüm • Zehir Ustası

23.6K 1.6K 294
                                    


Derslerin sorumlusu olan orta yaşlı kadın, halinden pek hoşnut görünmüyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Derslerin sorumlusu olan orta yaşlı kadın, halinden pek hoşnut görünmüyordu. Çünkü yaklaşık yarım saattir Darya'ya bir şeyler anlatıyordu. Genel olarak işleyeceği dersler gibi. Koca sarayda bir yeşil eğitim görecekti. Bu herkese tuhaf geliyordu.

Darya kafasını salladı ve onun anlattığı şeyleri anladığını gösterdi. "Pekâlâ, Madam Maria. Anlattıklarınızı anladım."

"Şimdi hangi derse gireceğini biliyor musun? Şu an herkes için ders saati."

"Hayır, efendim, bilmiyorum. Nasıl öğreneceğim."

Kadın can sıkıntısıyla homurdanarak gözlerini devirdi. "Ana bölümünü ve ek bölümlerini söyle."

"Ana bölümüm silahlı dövüş, ekler ise zehir ve büyü."

"Silahlı dövüş dersinin saati doldu. Bugünlük zehir ve büyü arasından bir tanesini seçip ona gitmelisin. Ondan sonra akşama doğru gerçek talime gideceksin."

"Nereye yani?"

"Sen şimdilik büyüyü mü seçeceksin, zehri mi?"

Darya, Sonja'yı düşündü. "Zehri."

"Zehir dersinden çıktıktan sonra herkes Nizkiy Ormanı'na gidecek. Saraydaki herkes... Sen de onlara ayak uydur ve onlarla birlikte git. O dövüş dersi, talim zorunlu."

"Dövüş derken?"

"Eğitmenlerden biri seni seçecek ve öğreneceksin."

"Ya seçmezse?"

"O zaman kendi başına öğrenirsin," dedi ve derin bir iç çekti kadın. Arkasını dönüp yürümeye başladı.

Darya arkasından seslendi. "Madam Maria!" Kadın gözlerini yumarak, öfkeyle ona döndü. Aralarında epey mesafe vardı. "Zehir atölyesi nerede?"

"Genel Zehir Atölyesi sağ tarafta. Bak, şu ahşap kapıdan gireceksin. Sonra uslu uslu dersini işleyeceksin. Tamam mı? Genel Zehir Atölyesi'yle Sonja'nın çalıştığı yeri karıştırma. Sonja'nınki solda, Genel Atölye sağda," dedi ve Darya'nın tek bir soru daha sormasına izin vermeden hızlı adımlarla gitti.

Darya kadının dediklerini dikkate aldı ve sağ tarafa doğru yürüdü. Salonun ortasında kendini hazırladı, önce koyu gri cüppesini düzeltti, ardından saçını.

Ahşap kapıya birkaç defa vurdu. Sonra ise kapıyı açtı. Etrafa göz gezdirdi. Herkes sessizce usta zehircinin dersini dinliyor, kadının dediği şeyleri uyguluyorlardı. Kapı açıldığı anda tüm gözler Darya'nın üzerine dikildi.

Usta zehirci kadın tek kaşını kaldırarak Darya'ya baktı. "Ne işin var senin burada?" diye sordu.

Darya atölyeye birkaç cesur adım attı. "Beni Madam Maria yolladı. Artık ders işleyecekmişim," dediğinde tüm oda fısıldaşmalarla doldu.

YÜKSELİŞWhere stories live. Discover now