3.Bölüm "Çav Bella"

37.2K 2K 982
                                    


Günün sözü -> "Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Bende öyle."
-Cahit Sıtkı Tarancı

Bölüm müziği: Can Kazaz - Bunca Yıl

DÜZENLENMİŞTİR

"Çav Bella"

İyi okumalar.

oy verelim, sevilelim.

•••

Cam ayna gibiydim. Beklenmedik bir anda açık pencereden gelen topla kırılıp, darmadağın olmuştum. Her bir parçam bir yere saçılmıştı. Öyle beklenmedik bir anda olmuştu ki hissedememiştim dağıldığımı. Parçalarım öyle bir dağılmıştı ki çok zordu toparlamak. Bir daha toparlanamazdı.

Onun eli cebinde sırıtan yüzüne bakıyordum. Alay edercesine turuncu simiti gösteriyordu. ''Okyanusun ortasındayız!'' Şaşkınlıkla ona bakarken, cidden bunu düşünüp düşünmediğini düşündüm.

''Yani?'' Benimle göz göre göre alay ediyordu. Kafasını hafifçe yukarı kaldırıp, ''Geliyor musun yani?'' İnanmazcasına ona baktım. Sanki bana başka seçenek bırakıyordu...

''Yok ben okyanusun ortasında simitle birlikte yüzeceğim saol!'' Alayla söylemlerimden sonra sırıttım ve devam ettim; ''Ee nereye gidiyoruz?'' Yatın alt kısım da bulunan küçük odanın içine girerken bağırdı. ''Adaya...''

Güneşin tam tepemizde olması sıcak tutarken suya yansıyan güneşle psikolojik olarak da daha sıcak hissetmiştim. Arise bakmadan geldiğim odaya girerken, kapıyı kapattım. O da bana bakmamıştı zaten.

Çantamın içinden şortumu ve T-shirt çıkardım. O sırada gözüme çarpan 20li sigara kolisini aldım. Onunla ne yapacağıma karar verirken, çıkarken unutmamak adına yatağın üstüne koydum. Kapıyı son bir kez kontrol edip, üstümü değiştirdim. Çıkardığım kıyafetleri geri katlayıp, çantamın üstüne koymuştum. 

Son bir kez üstümü kontrol edip, silkelendim.

Yatağın üstünde ki paketi aldım. Temkinli adımlarla dışarı çıkıp, bir kaç basamak indim. Şuana kadar yaşadığım hayatı gözden geçirdim. Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu günlerinde sonu vardı. Eve dönecektim. Peki babam, babama ne diyecektim? Nasıl karşılayacaktı beni?

İçime düşürdüğüm korku tohumlarını filizlenmeden çıkarmam gerekiyordu. Ortasında durduğumuz mavi güzelliğe baktım.

Sigara kilidini iki elimle tutup, ellerimi arka tarafta birleştirdim. İddiaya varım uzak bir yere fırlatabilirdim.

Birkaç hesaplama yapıp, nereye fıtlatacağımı ayarladım.

Elimde tutmakta olduğum sigara paketin hiç düşünmeden aşağı atacaktım ki arkamdan Aris Bastenin sesi geldi.

''Temelli gelmiş gibisin?'' Alaylı sesiyle ona döndüm. Anlamaz gözlerle ona baktım. Kaşlarım havada 'Ne ima ediyorsun?' der gibi bakmıştım.

Ellerini cebine yerleştirip omuzlarını yukarı kaldırıp, indirdi. Gözleri elimde ki sigara paketini gösterince açıklama yapma hissi ile doldum. ''Benim değil babamın. Çöpe atmak için almıştım.'' Homurdandı.

''Sigara atılır mı kızım? Benim kızım olsaydın seni çöpe bırakırdım.'' Alayla söylediği cümlelerde içimde bir ukde duygu bıraktı. 'Keşke... keşke beni çöpe bıraksalardı.' Yine de belli etmedim morelimin bozulduğunu ona. Gülerek cevap verdim.

LİTOST (+18) 'Askıda' Where stories live. Discover now