7.Bölüm "Deli"

25K 1.2K 459
                                    

Günün sözü - Yanlış ve doğru hakkındaki fikirlerimizin ötesinde bir alan var. Sizinle orada buluşacağım. Ruh, çimenlerin arasına uzandığında, dünyanın doğru-yanlış fikirlerinize ihtiyacı olmadığını göreceksiniz.

-Mevlana

Bölüm müziği - MİKAİL HÜSEYİN TEMİZ- BÜYÜK HALAM TARLADA KAPI BULMUŞ

"Deli"

DÜZENLENMİŞTİR

•••

En güzel yarınlar için risk almak gerekiyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

En güzel yarınlar için risk almak gerekiyordu. Bakma içine senin kalbin güzel olsa neye yarar ki? Onun kalbi götü olduktan sonra. ''Çirkinsin kızım! ondan dolayı diyorsun 'önemli olan iç güzellik.' diye. Bu artık çirkin bir kız Atasözü oldu.''

Kahkahaları iğrençti midem bulanıyor, çalkalanıyordu.

İnsanı insan yapan, yüzüne güzellik katan ve onu sevdiren tek şey kalbinin temizliğidir. Yoksa hepimiz aynıyız, etten ve kemikten oluşmuş bedenleriz. Bizi birbirimizden ayıran tek şey kalplerimizin özelliğidir. Eğer temiz ve güzel bir kalbiniz varsa, bu dışınıza yansır. Fakat kararmış, herkesin kötülüğünü isteyen, kıskanç biriyseniz, kalbinizin kötülüğü yine yüzünüze yansır. Ve dünyalar güzeli olsanız bile, kalbinizin karanlığı güzelliğinize gölge düşürecektir

Ah Emily 30 yaşında giderken ne dedilerde dilime yazı döktün sen?

''Belçim korkma. Merak etme beni gördükleri gibi köşelerine sinerler ama yalnız yakalamasınlar seni.'' Alaylı bir şekilde birkaç cümleyle hem içimi rahatlatmış hem de şüpheye düşürmüştü. Dilime hakim olamayarak sordum:

''Neden, neden seni görünce köşelerine siniyorlar?'' Dilini hafiften çıkartıp, alt dudağının altında gezdirdi ''Sen hep böyle sorgular mısın? Yoksa bana mı özel?'' Tekrar alaylı konuşmuştu bu alaylı hareketleri beni rahatsız etse de sustum.

Omuzlarımı silkip, elimle kavradığım soğuk, büyük ellerini ittirdim. ''Canımı korurum daha iyi.'' Mızmızlanarak arkasına geçmiştim. Önden o gitsin banane. Aris kafasını iki yana sallayarak:

''Ah, boş versene! onlarla iyi anlaşacağına yemin dahi edebilirim.'' Kaşlarımı çatarak önüne geçtim. Ona neden sığınıyordum ki ben kendimi korurdum! Onun diline düşmekten daha iyidir canım! Aris homurdanarak ensemden tuttu ve arkaya çekti.

Fazla uğraşmak istemediğimden bende durmuştum. İkimizde sustuğumuzda adımlarımızı tekrar atmaya başladık. Giderken çığlık seslerinin tamamen kesildiğini fark ettim beyaz paslı kapıya iyice yaklaştığımızda Arisin adım seside durmuştu. İçeriden fısır fısır sesler geliyordu.

Aris kapının hemen yanında duran beyaz kare duvara sabitlenmiş el yerine elini sabitledi ve elini okuttu. Beyaz paslı kapı iki yana doğru açılırken, Aris ellerini cebine yerleştirip, rahatça içeri girdi.

LİTOST (+18) 'Askıda' Where stories live. Discover now