16. kapitola

8.4K 824 52
                                    

:)

Tak jsem na sebe docela naštvaná, že mi trvalo týden přidat pokračování :( Ale musela jsem to udělat až teď....škola je teď ke konci volnější, ale bojuju za známky, takže nemám moc času na psaní :/ Sorry :( Ale vaše komentáře a votes a ta podpora mi hrozně pomohly, díky :D Takže snad se vám bude líbit tahle kapitola ;)


V celé místnosti byla dusivá atmosféra. Nedalo se tam skoro dýchat a já se jen snažila všechny vjemy ignorovat a srovnávala si všechno v hlavě. Třas rukou jsem skryla do rukávů mikiny a ve spěchu si kapuci svojí mikiny stáhla zpátky. „Viděla jsem tě v parku s tím chlapcem. Znáš Alexe." Tahle jediná věta se mi míjela pořád a pořád v hlavě.

„J-já, te-teda....omluvte nás."

Zbylo mi jen třeštit oči na odcházející pár do ložnice. Žena byla pevně rozhodnutá vtáhnout svého manžela do ložnice. Matka a otec... Tvrdé a tuhé polknutí prošlo mým krkem. Ne!... už ne! Válčila jsem se svými vlastními pocity a nechala se vytáhnout od Sebastiena na nohy do rovné polohy. Vlny uklidňování se přes mě přelévaly ve vlnách, a když to bylo příliš vyklouzla má ruka ze Sebastienova sevření.

„Jsem v pořádku, Sebastiene."

Mně ani sebastienovi nemohlo uniknout vzlykání tlumené dveřmi ložnice a podivný šepot. Nedokázala jsem to poslouchat a raději si nervózně proplétala prsty. Má mysl byla někde jinde, než měla být do okamžiku, než se kolem mého zápěstí bleskurychle obtočila silná ruka a má kapuce mi byla stržena z hlavy a vedle mého obličeje se objevil cizí předmět. instinkty mi velely vyškubnout se ze sevření a zavřít oči, ale já ztuhnula a strnula při pohledu na Sebastiena, který byl tím, kdo držel mé zápěstí a vedle mého obličeje držel rámeček z fotografií a těkal pohledem mezi snímkem a mnou. Sevření ještě zesílilo a já cítila několik pocitů najednou....vztek, zklamání, zradu a každý ten pocit společně s barvou se zařezával hluboko do mě.

„Jaká byla naše dohoda při našem prvním setkání Stopařko...nebo Katie?!"

Sebastienův hlas se mi přímo rozeřval v hlavě a já nedokázala zastavit přicházející vizi. Nemohla jsem to ovládat a Sebastien věděl, kam udeřit...

***

Celé nebe se mračilo tím, jak byli všude černočerné mraky. Máma by řekla, že je to hrozné počasí, smutné, omšelé, tmavé, a i dnes zahalilo oblohu, jako včera. Spustila jsem pohled z oblohy a přitáhla si kolena k tělu, jak jsem se snažila přitisknout se, co nejvíc ke starému kontejneru. Tohle bylo moje místo už třetí den. Oblečení mám špinavé, v mém batohu mám ještě kusy jídla, ale co mám dělat? Možná, že útěk nebyl nejlepší nápad... Země mne studila a já se jen děsila chvíle, kdy z nebe začnou padat obří kapky. Ne. Byl to dobrý nápad... Vzala jsem svůj batůžek a pomalu ho otevřela. Někde to tu bylo... Po chvilce šmátrání a hledání jsem v dlani držela složený malý papír. S třesoucími ho rozkládám a už teď vzlykám a tečou mi hloupé slzy. Maminka a tatínek... Zlobili by se na mě, kdyby věděli, že jsem tu fotku ukradla, ale já je potřebovala vidět. Oba se tam usmívají a jsou šťastní. Maminka má na nich šaty jako princezna celá v bílém a všude kolem jsou květiny. Tatínek jí pevně drží a tancují spolu, smějí se na sebe. Beze mně vypadají šťastnější. Maminka mi o té fotce říkala, nejsem na ní, protože jsem se ještě nenarodila, a bylo to správné..jsem divná a zničila jsem to. První kapky vody dopadly na papír a já fotku rychle složila a uklidila do batůžku. Byla mi zima, pršelo nejvíce za celé dny a mé slzy se na zemi míchaly s deštěm. Proč se to děje?...Proč mi nevěří, co vidím? Nemělo to cenu. Maminka říkala, že možná budu mít brášku nebo sestřičku, ale já nikoho nechci. Chci zůstat sama.

StopařkaWhere stories live. Discover now