25

1K 55 5
                                    

"Harry, stačilo. Miluju Louise a nic se na tom nezmění. Musím jít." odešla jsem za Niallem a vzala jsem si od něj Iana.

"Bylo mi ctí bydlet s vámi." pousmála jsem na Nialla a potom jsem nechala taxikáře, aby naložil jak moje kufry, tak i kočárek. Zamávala jsem jim a odjela. Řekla jsem adresu a čekala, než budu konečně doma. Na ruce se mi houpal náramek od Harryho a já neměla srdce na to, abych se ho zbavila.

To, co vyslovil, mě na jednu stranu lichotilo, ale na druhou stranu mě to i naštvalo, protože jen čekal, jestli podlehnu jeho kouzlu. Taxik zastavil před domem, ve kterém jsem se neukázala téměř 3 měsíce. Odemkla jsem dveře a řidič nanosil věci do chodby.

Zaplatila jsem mu a zavřela jsem za sebou. Byla jsem zase tady a byl tu se mnou poprvé i Ian. Položila jsem do chodby do postýlky a šla jsem do kuchyně. K mému překvapení byla plná lednice a na stole ležel vzkaz.

"Vítej doma, Chris. Snad ti nevadí, že jsme nakoupili a uvařili. Chtěli jsme ti trochu usnadnit práci. Budeš nám chybět. Uvidíme se brzy. Liam a Lous. PS: "Miluju tě a budu čekat, až zavoláš. Tvůj Louis.xx

V troubě to krásně vonělo a i to dobře vypadalo, tak jsem se do něj hned pustila. Pak jsem nakrmila i Iana a netrpělivě jsem očekávala příjezd mojí mamky a babičky. Okolo jedné odpoledne se otevřely vchodové dveře, v nich se objevily obě dvě.

Na nic jsem nečekala a objala jsem je. Měly jsme si toho hodně co říct. Vyprávěla jsem jim o klucích, babička zase mluvila o agentuře a mamka, která se nemohla vynadívat na Iana, přišla s tématem táta.

"Chris, volala babička Elis a říkala, že se táta bude znovu ženit. Proč si mi o tom nic neřekla?" zeptala se mě přímo.

"Protože to není pro nás důležitý." řekla jsem jasně.

"Mýlíš se, pro tebe je to důležité. A já jsem Ele slíbila, že se na té svatbě ukážeš." dodala.

"To radši pojedu na severní pól než na tátovo svatbu. Zradil nás a já mu to neodpustím." zvedla jsem se a odešla.

"Grace, prosím." slyšela jsem naléhavý hlas mojí mámy. Moc dobře věděla, že pro ni jsem schopná udělat všechno a využila toho.

"Kdy, kdy se žení?" zeptala jsem se jí, po chvilce, co jsem se uklidnila.

"Pozítří v poledne. Letenku a ubytování ti zajistila babička. Poletíte spolu. Taky se jí to nelíbí, ale nemůže s tím nic dělat. Zítra v 9 hodin letí letadlo. Měla bys jít balit a vyspat se." řekla mi mamka a já jsem uposlechla. Rozloučila jsem se s oběma a šla do pokoje.

****

Letadlo se mnou a babičkou přistálo dopoledne v Marseille. Ubytovaly jsme se v malém penzionu nedaleko centra.

"Zlato, pojď, musíme vybrat šaty na svatbu." řekla mi po obědě. Nejspíš už tu za tátou byla, protože město docela znala a věděla, do kterého z obchodu jít.

Vybrala si kostýmek a já jsem si musela vzít šaty. Nikdy jsem si nevybírala šaty tak nerada, jako dnes.

"Chris, já jsem domluvená se Sydney a tátou na odpoledne, chceš jít se mnou?" zeptala se mě babička po chvíli, kdy jsme se už jen procházely venku.

Odmítla jsem a řekla jí, že se ještě porozhlédnu po městě. Tak mě tedy opustila a já zůstala sama.

Procházela jsem ulicemi a nevnímala jsem nic jiného než ruch a šum aut a procházejících lidí. Zašla jsem do jedné z kaváren a objednala jsem si latté.

Jelikož nikde nebylo místo, zeptala jsem se jednoho kluka, jestli bych si nemohla přisednout. Naznačil, že ano a já jsem mu poděkovala. Zrovna si četl knížku a na stole měl časopis o atletech.

"Mohla, mohla bych se podívat?" poprosila jsem ho a on se jen usmál a půjčil mi časopis. Celá konverzace byla tichá. Dopila jsem si svou kávu a pak jsem se vydala zpět do penzionu. Zkoušela jsem se dovolat Louisovi, ale byl nedostupný. Proto jsem se rozhodla, že si půjdu lehnout.

****

Ráno na mě čekalo velké překvapení. Vylezla jsem z kuchyně jen v pyžamu, a když jsem uviděla babičku, jak sedí a čte si a nějakého kolouška, co jí obskakuje.

Málem jsem spadla na podlahu. Sotva se otočil, už se mi opravdu podlomily kolena. Ten koloušek byl totiž Louis Tomlinson...

----

Promiňte, že jsou v poslední době krátký, ale celý den nesedím u počítače:) Oznamuju, že za chvíli bude konec téhle story!:)

*50reads,7+votes,5+comment= další část!*

xxDia

Lucky you found me.Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ