• 10 •

431 9 0
                                    

Sedela sam na plaži i čekala da se Marija vrati sa krofnama. Bila sam toliko srećna da bukvalno nisam skidala osmeh sa lica. Verovatno su ljudi pomislili da imam neku dijagnozu, ali jednostavno nisam mogla da se obuzdam i da skrivam svoju sreću.
Bila je više nego stvarna i želela sam da uživam u njoj svakog trena. Želim da vičem na sav glas da ceo svet zna koliko sam srećna. Nisam ni sanjala da će mi se ovako nešto desiti onog dana kada sam sela u autobus i krenula na odmor. Da mi je neko pričao da ću ovako nešto lepo doživeti i da ću biti sa sinom najpoznatije pevačice, tačno bih rekla da nije normalan. Ipak su u pravu kad kažu da se čuda dešavaju kad se najmanje nadaš.

Obožavam ovo more, obožavam sve ovo. Kad bih mogla da zaustavim vreme, da zauvek traje. Prestala sam da razmišljam o tome šta me čeka kad se vratim. Prepustila sam se ovoj magiji i ne  želim da niko to uništi. Neću dozvoliti. Boriću se kao lavica za svoj plen. Boriću se do samog kraja, protiv svega i protiv svih.

- Prosto sijaš od tolike sreće.

Čujem Marijin glas iza sebe. Ne propušta ni jednu priliku kako bi nešto prokomentarisala na moj račun. Mislim da uživa u tome. Ali znam da joj je drago jer me dugo nije videla ovakvu. Tačnije staru mene. Ovo sam ja, onakva kakva jesam. Vratila sam se. I samoj sebi sam nedostajala..

- Sijam kao Sunce na nebu.

Smejemo se. Čujem zvuk telefona. Poruka. Nepoznat broj. Na trenutak sam pomislila da mi je Dušan poslao opet poruku, moleći me za još jednu šansu, ali kad sam otvorila poruku usne su mi se ponovo razvukle u osmeh. Poruka je bila od njega, mada začudila sam se. Nisam mu dala broj. Kako je onda saznao?

• Dobro jutro Zvezdo moja sjajna. Sanjao sam te i to je bio najlepši san u mom životu.

• Dobro jutro pijanduro jedna. Nadam se da si se odmorio i malo došao sebi. Moraćeš da mi ispričaš taj san.

• Jednog dana hoću, kada se ostvari. Za sada ću ga zadržati za sebe.

• To nije fer.

• Znam.

• Odakle ti moj broj?

• Zar sumnjaš u moje tajne izvore?

• Ozbiljno, ko ti je dao moj broj?

• Iskoristio sam svoju popularnost da bi opet dobio nešto što me zanima.

• Znači tako, jasno mi je.

• Čekaću te večeras na plaži, na našem mestu.

• Jedva čekam da te vidim.

• Moraćeš da mi pokažeš to, drugačije neću verovati.

• Sa velikim zadovoljstvom.

• Jedva čekam.

Nisam ništa odgovorila na poslednju poruku. Ako baš želi da mu pokažem koliko mi se uvukao pod kožu i koliko ga želim za sebe, to ću i učiniti. Ostavila sam telefon u torbu i krenula ka vodi. Vreme je za plivanje i opuštanje.

                                        ***

Izvadila sam sve haljine koje sam ponela. Rešila sam da se večeras dovedem u red, da budem lepa, da ga zadivim. Želim da vidi da se trudim u svakom smislu zbog njega. Osećam neku nervozu u stomaku. Pomalo i strah. Ne znam zbog čega, ali od večeras imam taj strah i plašim se da je ovo samo san, da ću se svakog časa probuditi i shvatiti da ništa nije stvarno. Plašim se da će sve ovo nestati istom brzinom kao što je počelo. Ne želim da se plašim ali to je jače od mene. Plašim se ljubavi. Plašim se izdaje. Plašim se razočarenja i da ću opet biti povređena. Ne želim puno da se nadam, ali nadam se i to previše. Možda jer želim da uspe i da ga po svaku cenu zadržim za sebe.

- Gde si odlutala? O čemu razmišljaš?

Marijin  glas me je vratio u stvaran svet.Trgla sam se. Previše razmišljam. Trebalo bi malo više da se opustim i uživam u svemu. I ako nešto krene po zlu treba to da posmatram sa pozitivne strane. Udahnula sam duboko.

- Ne znam šta da obučem. Želim da budem lepa, ali…

- Šta lupaš bre. Ti si lepa šta god da obučeš. I gde je nestala ona tvoja sigurnost i samouverenost?

- Ne znam. Želim da ga zadivim. Ona je navikao da ima lepe  devojke, manekenke, glumice, pevačice.. a ja nisam to.

- I ne treba da budeš. Ako mu se ne svidjaš takva kakva jesi onda te ne zaslužuje. I uopstalom mnogo si lepša od svih tih veštačkih lutkica. Nemoj nikad da se porediš sa tim sponzorušama, jesi me čula?

- U pravu si. Ovo sam ja i ne želim da se menjam samo da bih se nekom dopala. Postala sam paranoična.

- Samo si se zaljubila, razumem te.

- Jesam li?

- Jesi i ako mene pitaš  baš debelo.

- Uf. Šta da obučem, šta misliš?

Počela je da pretura po haljinama koje su bile razbacane po krevetu. Stala sam ispred ogredala i zagledala se u svoj lik. Ne ličim ni na jednu devojku sa kojom je on bio. Pitam se šta li je to video na meni, šta ga je privuklo? Da li mu se zaista svidjam ili je to sve zato što sam bila prema njumu kao prema svima? Možda se uželeo nečeg izvan njegove popularnosti.. možda je poželeo da izađe iz svoje kože i da bude kao svi ostali..
Da li ga je privukao moj izged ili moj stav prema njemu? Zbunjema sam, priznajem. Ne znam šta da mislim i u šta da verujem. Na trenutak sam presrećna i sve mi deluje kao jedna bajka.. a onda me moj razum podseti da bajke ne postoje i da je ovo čudno.. neočekivano.. ni sama više ne znam šta da mislim i čemu da se nadam..

- Evo. Ova je idealna haljina. Hajde probaj, da vidimo može li da prođe.

Bila je to lepršava haljina sa cvetićima. Jednostvna, tanka i idealna za plažu. Prava letnja. Obukla sam je i stala ispred ogledala. Zagledala sam se ponovo u svoj odraz. Lepo se uklapala sa mojim tenom, tačnije morskim tenom. Pustila sam talasastu kosu i obula baletanke. Izgledala sam kao neko dete, onako iskreno srećno. Rešila sam da idem baš tako jer mi se svidelo kako izgledam. Prestala sam razmišljam o tome hoće li se njemu svideti, razmišaljala sam o svojim željama i svojim potrebama. Meni se sviđa i osećam se opušteno.

- Izgledaš baš lepo. Nije ni čudno što si mu se svidela.

- Misliš da mu se sviđam? Možda je ovo samo još jedna njegova avantura.

- Pa bolje bi mu bilo da ne pokušava tako nešto inače ću mu ja uništiti život. Možda sam svetica, ali ako se probudi đavo u meni neće biti dobro.

- Opaa vidi ti svetice. Nisam to očekivala.

- Za tebe sam u stanju i da ubijem. Ne dam na tebe i neću mu dozvoliti da te povredi. Ajde sad, kreni. Nemoj da razmišljaš, prepusti se i uživaj u ovoj noći.

- Hvala ti. Stvarno se ne ljutiš što te ostavljam?

- Ni u ludilo. Sutra mi sve pričaš.
Važi.

Poljubila sam je i sigurnim korakom izašla iz sobe. Znam da me čeka. Nabacila sam osmeh na lice i krenula. Ovo je još jedna od naših noći.    

On i Ja, pod sjajem zvezda 🔚Where stories live. Discover now