• 12 •

356 8 0
                                    

Probudila sam se pre njega. Ponovo sam zatvorila oči pa ih još brže otvorila kako bih proverila da li sanjam ili se ovo zaista dešava. I dalje je bio tu. Ležao je pored mene. Izgledao je srećno, kao mali dečak. Posmatrala sam ga i nežno milovala po obrazu, vodeći računa da ga ne probudim. Želela sam da ga posmatram dok spava.

Odavno je svanulo. Noć je tako bzo prošla, ali ono što znam ta noć je zasigurno bila najlepša u mom životu. Nikad se srećnije i voljenije nisam osećala. Ne mogu da opišem koliko je divan osećaj zaspati pored nekog koga voliš i koliko je lepo kad otvoriš oči, a prvo što ugledaš bude ceo tvoj svet. Ne želim da taj osećaj prestane i da se ova magija završi.

Sela sam pored njega, a pogled mi je odlutao daleko, baš prema onoj linije mora koja se polako gubi u daljini. Razmišljala sam o svemu, o svakom trenutku i o onome što će uslediti. Sada sam više nego ikad pre osetila strah. Postala sam svesna situacije. On je poznala ličnost, a ja sam samo jedna obična devojka. Ne znam mogu li da se nosim sa tolikim pritiskom, ne znam da li će to njegova porodica prihvatiti, ne znam da li želim da se pojavim na naslovnoj strani magazina predstavljena kao nova devojka, ne znam da li sam dovoljno dobra za njega i da li mogu to podneti. Više nisam sigurna da je ovo ispravno. Više nisam sigurna da li će ovo uspeti. Sve mi se nekako čini da će se ova magija završiti za par dana. Toliko se plašim.

- O čemu razmišljaj?

Trgla sam se. Nisam skontala da se probudio. Verovatno je već duže vreme budan, ali nije hteo da me prekida. Očigledno je da sam odlutala i prepustila se razmišljanju i mozganju. Dovoljno me je upoznao da zna kako i kad mislim i o čemu. Ne želim da ga lažem, trebalo bi da budem iskrena sa njim, ali plašim se da će pomisliti da vršim neki pritisak i da očekujem mnogo. Ne bih volela da pokvarim ovako lepe trenutke.

- Dobro jutro spavalice.

- Dobro jutro lepotice. Hoćeš mi reći o čemu mislis?

- Mislim koliko sam ja srećna devojka i koliko je sve ovo tako čarobno. Ti si nešto najlepše što mi se dogodilo i hvala ti što si mi pružio tako magičnu noć..

- Mislim da o tome ja treba da pričam. Ti si moje čudo, moja sreća i ne možeš zamisliti koliko sam srećan što te imam. Ne želim ovo da prestane. Hoću da znaš da ovo nije hir, nije avantura, ovo je ljubav i ništa me ne može sprečiti da budem sa tobom. Znam da smo iz različitog sveta, znam da nije lako i da neće biti lako, ali samo te molim da mi veruješ i da budeš uvek tu.

- Obećavam.

Poljubio me je i zagrio snažno kao da je hteo da mi kroz taj zagrljaj kaže koliko me voli. Osetila sam to i znam da je tako, znam da ovo nije ni avantura ni hir, ovo je ljubav.

                                        ***

Kada sam ušla u sobu našla sam parče papira ispisano Marijin rukopisom. Pretpostavila sam da je neću zateći u sobi, ali nisam očekivala da će otići u obilazak sa našim novim prijateljem koji je očigledno očaran sa njom. Ko zna možda se desi još jedna letnja ljubav. Znam da Marija voli Djordja i da je on za nju ceo svet, ali sa druge strane kada je reč o ljubavi ili strasti to je već nepredvidivo i svašta može da se promeni. To je kao igra bacanja kockica, nikad ne znaš na koju stranu će kocka pasti i šta se može desiti. Čudno zar ne?

Upalila sam telefon koji se očigledno ugasio jer me je baterija izdala. Istog momenta stigla je poruka. Broj sam već napamet naučila.

Otvorila sam poruku a ono što sam pročitala u njoj dalo mi je toliku snagu da ne odustajem od ovoga lako.

“Ne želim, neću i ne mogu da zamislim ostatak mog života bez tebe! “

Osmehnula sam se, srce je kucalo tako brzo i znala sam da više bez njega neću moći. Sada je moja droga, moja zavisnost. Sada je ceo moj svet, moj život. On je razlog moje sreće, mog osmeha i smisao mog života. Možda sam se više puta opekla i bila povređena, možda sam izgubila veru u ljubav na trenutak, možda sam se plašila ljubavi ali znam da ništa od toga neće uticati na ono što sada želim. Ovog puta ću rizikovati jer ponekad je rizik i kada ne rizikuješ. Igramo na srećnu kartu, a znam da neću izgubiti. Znam da ću u ovoj igri pobediti. Ljubav će pobediti.

On i Ja, pod sjajem zvezda 🔚Where stories live. Discover now