1. Bölüm - Altın Pusula

19.1K 560 1.4K
                                    


1. Bölüm - Altın Pusula

Damien ayaklarını yorgunlukla sürükleyerek Lily'nin peşinden Potter Malikanesine girdi. Annenin de oğulun da elleri toprak içindeydi, Damien'ın yüzünde bile biraz vardı. Lily toprakla kaplanmış muggle aletlerini lavaboya attıktan sonra ellerini yıkadı. Yüzünde kendinden memnun bir gülümsemeyle bir sandalyeye yığıldı. Çiçek tarhları şimdi mükemmel görünüyordu. Hangi ev işini sihir yardımıyla yaparsa yapsın, yalnızca bahçe işlerini muggle yöntemiyle yapmayı seviyordu. Ufakken annesiyle Petunia'ya bahçelerine çiçek ekmesine yardım ederdi. Ona göre bahçe işleri yalnızca muggle yöntemiyle yapılmak zorundaydı.

Damien ellerini yıkadı ve annesinin karşısına oturdu. Lily alnındaki topraktan çizgiye gülümsedi. Toprağa bulanmış elleriyle bir ara saçlarını geriye itmiş olmalıydı. Lily bir bulaşık bezi alarak oğlunun yüzünü silmek için öne eğildi.

On dört yaşındaki, annesi yüzünü silerken bir miktar kızardı ve yüzünün tamamen topraktan arındığından emin olmaya çalışarak elleriyle alnını ovdu.

"Toplanmanı bitirdin mi?" Lily sordu, masadan kalkar ve dağılmış mutfağını toplamaya başlarken.

"Çoğunu" Damien cevapladı, bacaklarını gererek. Dizleri üzerinde o kadar uzun süre oturmuştu ki kramp girmeye başlamıştı.

Lily sert bir ifadeyle dönüp Damien'a baktı.

"O genelde hiçbir şey toplamadın anlamına gelir." azarladı hafifçe.

Damien ona markalaşmış gülümsemelerinden biriyle sırıttı.

"Fazla vaktimi almaz, anne. Zamanında toplanacağım, söz." güvence verdi ona.

"Zamanında? Damy, iki gün içinde ayrılıyoruz!" dedi Lily, zümrüt yeşili gözleri ufak oğlunun üzerine sabitlenmişti.

Damien karşılık olarak yalnızca omuzlarını silkti. Lily iç geçirdi ve ev işlerini yapmaya geri döndü.

"Yukarı çıkıp başla lütfen, unutulmuş eşyalar için eve dönmeyeceğim." uyardı.

"Sorun değil. Bir şey unutursam, Harry getirebilir." Damien düşüncesizce cevapladı.

Lily olduğu yerde durdu ve kendini sakinleştirmek zorunda kaldı. Harry'i geride bırakıp Hogwarts'a gidiyor olmaları hala onu afallatıyordu. Yüzüncü defa Harry'nin Dumbledore'un yeni Düello dersini verme teklifini kabul etmiş olmasını diledi. Bu şekilde, o da onlarla gitmek için hazırlanıyor olurdu. Duygularını bir kenara koyarak işine devam etti, elinden geldiği kadar normal davrandı.

"O haksızlık. Abinin senin eşyalarınla Hogwarts'a koşturmasını bekleyemezsin!" azarladı.

"Neden olmasın? Başka işle meşgul olacakmış gibi değil ki." Damien cevapladı rahat rahat. Birdenbire başını kaldırıp annesine baktı. "Eee, Harry nerede? Sabah kahvaltıdan beri görmedim." dedi, sandalyesinde dikleşip mutfağın etrafına bakınarak.

"Büyük ihtimalle odasındadır." dedi Lily dikkati başka yerde, tezgahları temizlerken.

Damien kalktı ve yukarı doğru yöneldi. Annesinin bahçesindeki yaz işlerini bitirmesine yardım etmekle o kadar meşgul olmuştu ki abisinin yokluğunu fark etmemişti. Harry'nin kapısını yalnızca bir kere tıklattı ve içeri girdi. Odanın boş olduğunu gördü. Tam odadan çıkmıştı ve bütün malikaneyi aramaya niyetliydi ki birinin cisimlenişinin hafif ama belirgin sesini duydu. Harry'nin yatakodasına geri dönerek kapıyı açtı ve Harry'i yatağının önünde dururken gördü. Yatağa birkaç tanımadık eşya bıraktıktan sonra Damien'a baktı.

En Derin Yansımalar / Deepest Reflections (3.cilt)Where stories live. Discover now