31. Bölüm - Minnet

6.8K 348 600
                                    


31. Bölüm - Minnet

AU Dünya

Aceleyle hareket eden ayak sesleri kapı çarpılıp açılarak Harry ve Damien'ın başlarını kaldırmalarına sebep olmadan birkaç saniye önce duyulabiliyordu. Lily peşinde James ve Profesör McGonagall'la birlikte hastane kanadına koşarak girdi. Yatağa doğru gelir, kollarını solgun suratlı çocuğun etrafına atarken endişe Lily'nin yüzünün her santiminde görülebiliyordu.

"İyi misin? Oh, Merlin! Ne oldu sana?" sordu, Harry'e sıkı sıkı sarılarak.

Damien yatağın kenarından kalktı ve geri çekilerek Madam Pomfrey ve Ron'un yanında durdu ki James Harry'nin yanına oturabilsin.

"Profesör McGonagall biraz önce bize sınıfta bayıldığını haber verdi." dedi James, gözleri Harry'nin solgun ve titreyen formunun üzerinde hızlıca dolanır, ne kadar hasta olduğunu kestirmeye çalışırken. "Nasıl oldu bu?"

Harry kapıya yakın bir yerde duran Bina Başkanına baktı. Katı görünen cadı tereddütünü sezdi ve ayrılmak için döndü.

"Bana ihtiyacınız olursa, ben ofisimde olacağım." dedi James ve Lily'e, çıkarken kapıyı ardından usulca kapattı.

O ayrılır ayrılmaz Harry endişe dolu gözlerini ebeveynlerine çevirdi. Onlara çabucak sınıfa uyuyakalmasını ve gördüğü Arthur Weasley'nin devasa bir yılan tarafından saldırıya uğradığı imgelemi anlattı.

James ve Lily bir şey söylemedi ama Harry'nin sözlerine görünür şekilde solgunlaştılar. Boğazını temizleyerek James alçak bir tonda sordu.

"Bunun bir...bir rüya olmadığına emin misin?"

Harry kızgınlıkla James'e baktı.

"Söyledim ya, rüya değildi! Gerçekti, hissedebiliyordum."

James bu noktayı tartışmaktan alıkoydu kendini. Harry kesinlikle rüyanın gerçek olduğuna inanır görünüyordu. Dönüp Poppy'e baktı, Ron'un onun yanında ne kadar endişeli göründüğünü fark etti.

"Poppy?" James sordu.

Okul hemşiresi Harry'e uzun uzun baktıktan sonra konuştu.

"Harry rüya mı görüyordu yoksa gördüğü gerçekten de bir imgelem miydi karar vermek için benim yapabileceğim hiçbir şey yok." Burada bir nefes almak için durduktan sonra sonraki cümleyi söylemek için kendini zorladı. "Ama testler yara izinde acı hissettiğini gösteriyor."

Lily'nin Harry'nin elindeki kavrayışı sıkılaştı. James kocaman gözlerle Poppy'e bakıyordu. Ron'un yanında Damien bir ayağından öbürüne geçti. Onlara her Harry'nin yara izi acıdığında bunun ne anlama geldiğine dair abisinin teorisini anlatmayı dört gözle beklemiyordu.

"Yine mi? Ne...neden oluyor bu?" Lily sordu.

"Gerçekten bilmiyorum. Daha önce söylediğim gibi, lanet yara izleri hakkında çok fazla şey bilinmiyor." Poppy cevapladı özür dilercesine,

"Önemi yok." Harry araya girdi. "Şu an önemli olan şey Mr Weasley'nin yardım alması."

James Ron'a baktı, çocuğun ne kadar solgun göründüğünü fark etti.

"Bakanlıkla iletişime geçeceğim, Arthur'un nerede olduğunu bulabilir miyim bakacağım." dedi James.

"Babam iyi." dedi Ron. "Ben aradım, iyi."

"Damien Harry'i getirdiğinde, Arthur yaralı ve acil yardıma ihtiyacı var deyip duruyordu." Poppy açıkladı. "Ron şömineden Arthur'un ofisini aradı ve Harry'e her şeyin yolunda olduğunu göstermek için konuştu onunla." Devam etmeden önce Harry'e baktı. "Ama Harry hala Arthur'un yardıma ihtiyacı olduğunda diretiyordu. Onu muayene etmeme izin vermedi onunla, Harry'le konuşabilene kadar."

En Derin Yansımalar / Deepest Reflections (3.cilt)Where stories live. Discover now