5. Bölüm - Problemler

8K 428 1.1K
                                    


5. Bölüm - Problemler

AU Dünyası

Lily ve James aynı anda uyandılar ve ilk birkaç dakika boyunca neden olduğunu anlayamadılar. James genelde uyandırması imkansız biriydi ve yataktan yalnızca ancak tamamen zorunda olduğunda çıkardı. Ama bugün Lily'le aynı anda kalkmıştı. Birbirlerine şaşkın ifadelerle baktılar. Sonra alt kattan birinin kısık sesisini duydular. Lily 'Damien' diye mırıldandı ve gözlerinden uykuyu sildi. Yanında duran saate baktı ve normalden yalnızca yarım saat civarında daha geç olduğunu fark etti. Damien'ın uyanık olduğunu ve kahvaltı arandığını varsaydı. Kendi başına bırakılsa yaratacağı dağınıklığı düşünerek aceleyle yataktan çktı.

James de Lily de kalkıp yaz tatillerinin son günü için hazırlandılar. Yarın Hogwarts'a geri dönüyorlardı. Harry'nin tek başına ne yapacağını tartışmamışlardı, bir o bir bu oluyor derken fırsat bulamamışlardı, ama zaten o konuşmanın ne faydası dokunacağını da biliyorlardı. Harry on sekiz yaşında bir çocuktan çok daha yetişkindi. Kendi kararını kendi verir ve hiç şüphesiz ona bağlı kalırdı.

James ve Lily oldukça uykulu görünen bir Damien'ın da alt kata doğru yöneldiğini gördüklerinde aşağı iniyorlardı. Lily onları uyandıranın Damien olmadığını görünce şaşırdı. Ama o zaman bu mutfakta olanın Harry olduğu anlamına geliyordu.

Lily, peşinde James ve Damien'la, mutfak kapısını açtı ve içerideki görüntü karşısında şok içinde olduğu yerde kalakaldı.

Harry, çoktan giyinmişti ve kahvaltı hazırlıyordu. Görüntü Damien'ın gözlerinden bütün uykuyu alıp götürdü. Ağzı şok içinde açık, bakakaldı. Lily ve James'in de nutku tutulmuştu. Harry asla kahvaltı hazırlamazdı, o zaman bu neydi?

"Harry?" Lily konuştu.

Harry başını sekiz kocaman sosis hazırladığı ocaktan kaldırdı ve ailesine gülümsedi. 'Bak işte yine' Lily düşündü oğlunun yüzündeki garip gülümsemeyi görürken. Çok tatlı bir gülümsemeydi, ama her zamanki gülümsemelerinden çok farklıydı.

"Günaydın!" Harry neşeyle karşıladı, yarattığı şokun farkında olmadan.

"Ne...ne yapıyorsun?" James sordu, masadaki tost ekmeklerini ve çoktan yerleştirilmiş tabakları gözleyerek.

"Kahvaltı hazırlıyorum." Harry cevapladı.

Damien içinde olduğu şoktan çıkarak Harry'e neredeyse koştu.

"Harry, sen asla kahvaltı hazırlamazdın." dedi, ona onun anlayacağı bir panik bakışı atarken 'asla'nın üzerine basarak.

Harry bir saniyeliğine afallamış göründükten sonra kendini toparladı.

"Biliyorum, sadece hepiniz Hogwarts'a gitmeden önce benim hazırladığım bir kahvaltı yapsak güzel olur diye düşündüm."

Lily duyduğu şey üzerine bir şeyin kalbini çekiştirdiğini hissetti. James'le şaşkın bir bakış paylaştı. Bu Harry'den asla duymayı beklediği bir şey değildi. Son birkaç haftadır, sanki yokluklarını fark etmeyecekmiş gibi davranıyordu ve şimdi de onlar için özel bir çaba gösteriyordu.

"Gerek yoktu, Harry." Lily boğazındaki düğümün ardından söylemeyi becerdi.

"Büyük bir şey değil, sadece kahvaltı." Harry cevapladı, sesine bir parça utangaçlık kaçarak.

Harry ailesini yerlerine buyur ettikten sonra yiyeceklerin kalanını masaya getirdi. Lily her şeyin ne kadar iyi pişirilmiş olduğuna ve pişirdikten sonra mutfağı ne kadar toplu bırakmayı becerdiğine oldukça hoşnut bir şekilde şaşırdı. Bunun da Voldemort yüzünden olup olmadığını merak etti. Harry'nin çocukluğundan gördüğü son dehşet dolu hatırayı hatırladı; dört yaşında akşam yemeği yapması beklenilen o çocuğu. Gördükleri gözlerinin yanmasına sebep oldu, belli etmeden sildi.

En Derin Yansımalar / Deepest Reflections (3.cilt)Where stories live. Discover now