20. Bölüm - Hatıralar

8.4K 379 904
                                    


20. Bölüm - Hatıralar

AU Dünya

Damien tek başına İhtiyaç Odasında oturuyordu. Arkadaşları gidip akşam yemeklerini almak için çıkmışlardı, Malfoy da onlarla birlikte gitmişti. Ginny hala Harry'le konuşma halinde olduğu için telefonunu da beraberinde götürmüştü.

Damien sihirle yerleştirilmiş pencereye baktı ve güneşin batmaya başladığını gördü. Tüm gün, Harry neredeyse tüm gün düşünselinde kalmıştı. Midesi gürültüyle guruldadı ama bilmezden geldi. Öğle yemeği hala küçük masanın üzerinde duruyordu ama yemek için fazla tedirgindi.

Damien Harry'nin ne kadar aç olması gerektiğini merak etti; bütün gün boyu düşünselinde kalmıştı ve muhtemelen açlıktan ölüyordu. Damien peşinden gitmeyi denemişti, yaklaşık dört saat önce Harry'e katılmayı, belki hatıralara bir mola vermeye ikna etmeyi denemişti. Ama düşünseli onu almayı reddetmişti. Orada öylece durmuş, kenardan sarkarak sığ kasenin onu yutmasını beklemişti ama olmamıştı. Damien Harry'nin bilmeden bir şekilde kilitlediği çıkarımını yaptı. Tekrar görünmesini beklemekten başka bir seçeneği yoktu.

Derin bir nefes bıraktı. Harry'nin muhtemelen şu an neler izlediğini düşünmemeye zorladı kendini. Abisinin geçirdiği o korkunç çocukluğu hatırlarken ensesindeki tüyler havaya dikildi. Bu Harry'i tüm o istismarı görmeye zorlamanın zalimce olduğunu biliyordu ama karşıtını ve neden öyle olduğunu anlaması gerekiyordu. Tavrı, davranış şekli, düşünme biçimi; her şey çocuk olarak yaşadıklarından ileri geliyordu.

Damien'ın gözleri siyah düşünseline sabitlenmişti, gözleri gümüş ile kazınmış eski yazılar ile işaretlerin üzerinden geçti. Bir kez daha iç geçirdi.

"Umarım başa çıkabiliyorsundur, Harry." dedi yüksek sesle.

xxx

Harry, Harry'nin Voldemort'la birlikte büyüme döneminden hatıra üzerine hatıra izledi. Karanlık Lord'un nasıl Harry'nin kötü görüşünü düzelttiğini, nasıl iyi yemesi ve daha iyi olmak için alıştırma yapması gerektiği konusunda cesaretlendirdiğini gördü. Voldemort'un Harry'i oğlu olması için nasıl kandırdığına midesi bulanmıştı. Canavarın ne yapmış olduğunu anladı. Çocuğa zarar vermiş, ona azap çektirip işkence etmiş, tüm bunları da gerçek babası gibi görünerek yapmış ve kaçıp en başta asıl canını yakan canavarın ta kendisinde korunma aramasına sebep olmuştu.

Voldemort'un Harry için olan düzeni katıydı; güneş doğmadan önce ayaktaydı ve eğitiminden de gece çökmeden önce uzaklaşamıyordu. Harry'i sihrin her alanını öğrenmesi için zorlamıştı; İksirler, Biçim Değiştirme, Tılsım, Savunma, Düello ve hatta temel Şifa. Öğretmenleri Voldemort'un kendisi, Lucius Malfoy ve siyah saçlı, çok çekici bir cadı, Bellatrix Lestrange'di. Harry onu Profesör Dumbledore'un düşünselinde gördüğü kadın olarak tanıdı. Yakalanmış ve Azkaban'a hapsedilmişti; Neville'in ebeveynlerine onları deliliğe sürükleyene kadar işkence etmekten sorumlu olan Ölüm Yiyenlerden biriydi.

Harry, Harry'nin öğretim şekli karşısında kalakaldı. Hata yapmaya izni yoktu, eğer bir hata yaptıysa başa dönüp egzersize baştan başlaması ve hepsini yeniden yapması gerekiyordu. Lucius Malfoy'un sekiz yaşındaki bir Harry'e nasıl karmaşık bir iksiri kaynatacağını öğrettiği hatırayı izledi. Lucius durdu ve Harry dikkatlice, tam bir konsantrasyon ile Deritahtası köklerini keserken izledi. Harry daha biraz önce hazırlamayı bitirmişti ki Lucius ağırlıkla iç geçirdikten sonra asasını sallayarak içindekilerin yok olmasına sebep oldu. Harry de başını kaldırıp rahatsızlıkla ona baktı.

Bir şey demedi, onun yerine kalkıp yeni bir set malzeme aldı. Yine hazırlaması gereken bütün içindekiler malzemesini yığdıktan sonra oturdu, her şeyin yeni baştan yapılması gerekiyordu; ezme, kesme, soyma, karıştırma. Öncesinde hepsi mükemmel olmasına rağmen her şeyin yeniden yapılması gerekecekti. Deritahtasıyla sadece bir hata yapmıştı, ama her şeyi en başından hazırlamak zorundaydı.

En Derin Yansımalar / Deepest Reflections (3.cilt)Where stories live. Discover now