19. Bölüm - Geçmiş

8.2K 375 944
                                    


19. Bölüm - Geçmiş

AU Dünya

Ron, mavi gözleri odanın öbür köşesinde oturup telefonda Harry'le konuşan Damien'a kulak misafirliği etmeme çabasıyla İhtiyaç Odası'na göz gezdirerek, en küçük detaya dahi dikkat ederek Hermione'nin yanında oturuyordu.

Cidden fazla dikkat göstermek istemiyordu ama arada bir gözleri koyu renk saçlı çocuğa kayıyordu. Sıkıntılı gözüküyordu, bu iyiye işaret olamazdı.

"Kızacağını düşünüyor musunuz?" duydu kendini diğer üçlüye sorarken.

Hermione ve Draco başlarını kaldırıp ona baktı. Ginny derin düşünceler içinde ellerine bakmaya devam ediyordu.

"Eh az çok." Draco cevapladı, kulağa neredeyse sıkılmış geliyordu.

"Anlaşılabilir, Harry'nin nasıl tepki verdiğini gördünüz. Harry, bizim Harry yani, Harry'i incitmek istemedi, diğer Harry'i yani ve sadece Harry'i korumaya çalışıyordu, bu Harry'i o yüzden o, eee..." başını kaldırıp Ron'a bakarak yorgun bir nefes bıraktı. "Sanırım başıma bir ağrı giriyor. Bu öyle karmakarışık ki düşünmek bile acıtıyor."

Draco alaycı bir şekilde ona gülerek Hermione'nin ona düşmanca bir bakış atmasına sebep oldu.

"Harry'nin, burada olanın, Dumbledore'a gitmek hakkında fikrini değiştireceğini düşünüyor musunuz?" Ron sordu, Draco'yu az biraz bilmezden gelerek, ki bu da daha önce hiç yapmayı beceremediği bir şeydi.

"Düşünseli onun için. Umuyorum ki o salak, Harry'nin hayatının aslında nasıl olduğunu görecek ve melodramatik kıçını bir sakinleştirecek." dedi Draco, üçlüden öteye bakarak. Gri gözleri sessizce Harry'le konuşan Damien'ın üzerindeydi.

"Umarım," dedi Ginny gerginlikle. "Sonra tekrar Harry Dumbledore'a gidip her şeyi anlattı diye Harry'i bir daha aramak istemiyorum."

İki çocuk bir şey demedi ve Hermione duyulacak bir sesle yutkundu.

"Ben sadece o telefonu alırsa ve de aldığında yalnız olmasını umuyorum." Ron geveledi.

"Biliyorsun, hani bir şey yaparsa diye," kafası karışmış ifadesi üzerine Ron biraz daha açtı. "Biliyorsun ya, Harry kızdığında gözleri kararıyor ve etraftaki şeyler bum oluyor!" iki eliyle ufak patlama hareketleri yaptı.

"Oh!" Hermione istemsizce ürperdi. "Evet, kesinlikle yalnız olmalı." katıldı.

"Merak ediyorum haberleri nasıl karşılıyor" Ginny soruşturdu, Damien gözlerini kapatıp başını bir eline düşürürken izleyerek.

xxx

Harry etrafına gözlerini kırpıştırdı. Çevresine baktığında beyaz duvarlardan başka hiçbir şey görmedi. Üzerinde durduğu zemin de parlak beyazdı. Başını kaldırdığında onu düşünselinin içine hapseden harika beyaz bir tavan gördü.

Geniş odaya göz gezdirerek yürüdü. Düşünseline düşerken görüntülerin, hatıraların bulanık renklerini etrafında hızla dolanırken görmüştü ama zemine vurur vurmaz her şey temizlenerek onu beyaz bir odada bırakmıştı.

Damien'ın düşünseline girmeden saniyeler önce ona ne söylediğini hatırladı.'Yalnızca sana ne göstermesini istiyorsan onu iste.' Ne görmek istiyordu? Fark etti ki hem her şeyi görmek istiyor hem de hiçbir şey görmek istemiyordu. Hayatının, diğer, sapkın, karanlık evrende nasıl olduğunu görmek istiyordu ama bilerek asla yaşayamayacağı bir şey görürse diye de korkuyordu. Önce diğer hatıraları görmeye karar verdi, birkaç saniye önce yerleştirildiğini gördüğü hatıraları. Önce arkadaşlarınınkileri görecekti.

En Derin Yansımalar / Deepest Reflections (3.cilt)Where stories live. Discover now