29. Bölüm - Sürprizler

7.8K 352 1.7K
                                    

29. Bölüm - Sürprizler

AU Dünya

Ron etrafını büyük bir ilgiyle gözledi. Çevresindeki insanlar gürültüyle güler, birbiriyle şakalaşırken sessizce izledi. Başını salladı ve içkisini kaldırıp uzun bir yudum aldı.

"Neye gülüyorsun?" kızarkadaşı sordu.

Ron Hermione'ye baktı ve içkisini indirdi.

"Sadece düşünüyordum; dünyalarımız nasıl ayrı tutuluyor ama yine de aynı davranıyoruz. Bu muggle barıyla Üç Süpürge arasındaki farkı söyleyemem. Aynı geliyor."

"İçkiler burada daha iyi." Ginny yorum yaptı bardağını kaldırarak.

"Ben muggle müziğini seviyorum." dedi Damien, oyunculukla alkolsüz içkisine somurtarak.

Harry fikrini vermedi. Hangi dünyada olduğu umurunda değildi, muggle ya da sihir, değer verdikleri yanında olduğu sürece, o fazlasıyla mutluydu.

"Geldiğinize mutlu oldum." dedi Hermione, erkek arkadaşına ve arkadaşlarına bakarak.

"Gelmek zorundaydık. Ron seni Noel tatilinden beri görmedi diye o kadar berbat bir moddaydı ki. Yemin ederim intihara meyilliydi." Ginny pis pis sırıttı, Ron dik dik ona bakarken Hermione kızarıyordu.

"Sirius'la sıkılacaktık; bu daha keyifli olur diye düşündüm." Ron geveledi.

"Eh, o kesinlikle keyifli görünüyor." dedi Ginny, diğer dörtlüyü karşılarındaki masaya bakmaları için teşvik ederek.

Sirius gülümsüyor ve sarışın bir kadınla deliler gibi flört ediyordu ki kadın da onun şakalarına attığı yüksek sesli kahkahaları ve kulağına bir şeyler fısıldamak için eğilmeleri ile ilgisini gayet açık ve net belirtmekteydi.

Harry manzaraya başını salladı.

"Kalkıp gitsek fark eder mi ki bile?" sordu.

"Artık etmez hiçbir şekilde." Damien cevapladı sarışın kadın Sirius'un hemen yanına otururken, omuzları birbirine değiyordu. "Annemle babam Petunia Teyze'yle olan görüşmelerini bitirip Grimmauld Meydanına dönse ve bizi bulamasa ne olur hayal edebiliyor musunuz?" Damien sordu pis bir sırıtışla. "Annem öfkeden kudurur büyük ihtimalle."

Harry, Lily'nin onları arayarak Karargahı yıkıp parçaladığını hayal edebiliyordu. Annesiyle teyzesi arasındaki görüşmenin nasıl gittiğini merak etti. Annesi iyidir diye umdu, James'le beraber bu öğleden sonra ayrıldıklarında kafası çok meşgul görünüyordu.

Sirius'un Ron ve Ginny'nin de gelip onlara eşlik etmesi için davet ettiğine içten içe minnettardı. Ama Ron, Hermione'yi çok uzun süredir görmediği için düpedüz acınacak haldeydi ve onun ruh hali de bulaşıcıydı. Sirius Ron'u neşelendirmeye karar verdi ve hepsini Hermione'nin annesiyle babasının yaşadığı eve götürdü, kız tatilini orada geçiriyordu. Bir şeyler içmek için semt barını öneren oydu ve işte böyle buraya gelmişlerdi, ve Sirius da yan masadaki güzel kızla muhabbet etmeye başlamıştı.

Bir el onunkine dokunarak Harry'nin başını kaldırmasına sebep oldu.

"İyi misin? Çok sessizsin." Ginny sordu.

Harry başını salladı, dikkatlice elini çekti.

"Evet, sadece annemle Petunia Teyzeyi düşünüyordum. Umarım iyi gidiyordur." Harry cevapladı.

"Eminim her şey yolundadır." Hermione teselli etti.

"Ve bir şeyler ters giderse de, eh, çok büyük bir kayıp sayılmaz her halükarda." Damien dalga geçti.

En Derin Yansımalar / Deepest Reflections (3.cilt)Where stories live. Discover now