11. Bölüm - Siyah Mezar

7K 379 941
                                    


11. Bölüm - Siyah Mezar

AU Dünya

Haftasonu geldi ve bununla beraber Harry'nin de bu dünyanın Hermione'siyle ilk buluşması çattı. Harry onunla buluşmak için, bu dünyada nasıl olduğunu görmek için heyecanlıydı. Ron, Damien ve Ginny onunla buluşmak üzere Hogsmeade'e doğru yol alırken onlara katıldı.

Üç Süpürge'ye girdiklerinde, farklılıklar hemen gözüne çarptı. Çok daha yeni görünüyordu, sanki yakın zamanlarda renove edilmiş gibiydi. Barın sahibini gördü, Madam Rosmerta o içeri girerken başını kaldırıp ona baktı ve kocaman gülümsedi.

"Hoşgeldiniz, Mr Potter! Bu güzel bir sürpriz oldu!" dedi, kişisel olarak el sıkışmak için yanına gelerek.

"Eee, evet, sizi görmek de güzel" nazikçe cevapladı, neden bu kadar sıcak bir karşılama aldığına kafası karışarak.

"Bu taraftan, Harry" dedi Ron ve onu arkalara yakın bir masaya yönlendirdi.

Harry, Hermione'yi masalardan birinde gazete okurken gördü. Çalı gibi saçları örülmüşken o kadar da vahşi görünmüyordu. Muggle kıyafetleri içindeydi ve an itibariyle gazeteye dalıp gitmişti.

Harry ona bakakaldı, harika görünüyordu. On sekiz yaşındaki Hermione, Harry'nin kendi dünyasında bıraktığı on beş yaşındakinden çok farklı görünüyordu. Oldukça güzel bir kız olduğunu fark etti. Elbette, geçen yıl Balo Gecesi'ndeki değişimi ona bunu zaten göstermişti. Grup ona yaklaştığında başını kaldırdı. Kahverengi gözleri Harry'le buluştu ve ona gülümsedi.

"Nerelerde olduğunuzu merak ediyordum. Geciktiniz." oyunculukla azarladı.

Harry onu selamlamak üzereydi ki Ron'un Hermione'ye yaklaşıp eğilerek dudaklarından öptüğünü görünce kelimeler boğazına takıldı. Çok hafif bir öpücüktü ama yine de bir öpücüktü.

Harry gözlerine inanamadı. Ron Hermione'yle çıkıyordu! Geçen yıl aralarındaki gerilimi fark etmişti, özellikle de Balo'da ve bütün o Krum'un Hermione'ye çıkma teklif etmesi meselesinde. Ron'un Hermione için duygular beslemeye başladığından şüphelenmişti ama asla birbirleriyle çıktıklarını göreceğini düşünmezdi. Hayal etmesi bile fazla garipti.

"Harry"

Ginny ona fısıldarken sersemliğinden çıktı. Hermione ve Ron ona bakıyorlardı, neden onlara gözlerini dikip şaşkınlıkla baktığını merak ediyorlarmış gibi görünüyordu. Harry çabucak oturdu, karşısına otururken arsızca gülümseyen Damien'a baktı. Gözlerini Ron ve Hermione'ye doğru yuvarlayarak ses çıkarmadan 'Söylemeyi unuttum' dedi.

Harry Damien'a garip bir bakış atarak kendi kendine iç geçirdi. Çocuk ona epey bir şey söylemeyi 'unutuyor'muş gibi görünüyordu.

xxx

Birkaç saat geçti ve Harry'nin bütün yaptığı onlar hayatlarında neler olduğunu detaylarıyla anlatırken grubu dinlemekti. Hermione kendinden geçerek projeleri hakkında konuştu. Eski Yazılar projesinin ve araştırmasının neler kapsadığını ve esas amacının ne olduğunu detaylarıyla anlattı. Neden bahsettiğini kimsenin anlamaması büyük bir kayıptı.

Ron, Şifacılık eğitiminin nasıl olduğundan bahsetti. Madam Pomfrey katı bir öğretmendi, ki bu da pek şaşırtıcı değildi aslında ama çok iyi bir hocaydı. Harry'nin gördüklerinden ve dinlediklerinden söyleyebildiği kadarıyla, iki arkadaşı da sevdikleri işler yapıyorlardı. Bu bilgi tatmin olmuş hissetmesini sağladı.

"Peki ya sen?" Hermione sordu Harry'e.

"Ne olmuş bana?" Harry sordu karşılık olarak.

"Sen ne yapmayı planlıyorsun? Biliyorsun, o F.Y.B.S notlarıyla, az çok istediğin her şeyi yapabilirsin!" gözlerindeki gurur parıltısı Harry'nin kızarmasına sebep oldu.

En Derin Yansımalar / Deepest Reflections (3.cilt)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora