5.kapitola

7.6K 426 45
                                    

Zastavili jsme na prostorném nádvoří. Uprostřed byla krásná fontána a kolem ní byli záhonky s různobarevnými květinami. Zámek byl ve tvaru U, takže ze tří stran obestupoval nádvoří. Už tam bylo několik dívek které si hlasitě povídali a smáli se. Hledala jsem mezi nimi Kat, ale marně.

Sebastien seskočil z koně a pomohl mi dolů. Seskočila jsem z koně a byla jsem jen pár centimetrů od Sebastienových tmavých očí. Několik minut jsme na sebe upřeně koukali a já si všimla, jak se mu v očích zvláštně zablesklo. Náš oční kontakt přerušilo zatroubení oznamující příchod krále.

Velkými dveřmi přímo uprostřed vyšel král Frederick II. v doprovodu královny Cassandry a prince Benjamina I. Zastavili se na vyvýšeném pódiu. Král si odkašlal a hlubokým a pevným hlasem řekl.
,, Vítám vás na zámku Selliver. Jménem celé této této země vám chci poděkovat za vaší oběť pro mír. Teď bez dalšího prodlužování vás chci poprosit, aby jste se rozdělili do tří zástupů podle barvy svých vlasů. Sám si vás osobně prohlédnu a vyberu nejvhodnější kandidátky."

V ten moment jsem se rozhlédla a zkameněla jsem. Bylo tu minimálně sto černovlásek pak taky minimálně sto blondýnek, ale jen tři zrzky. Ani jsem se nehnula. Stála jsem tam jako opatřená. A Sebastien si toho všiml proto mi pošeptal.,, Třeba tě nevyberou." otočila jsem se na něj s děkovným úsměvem. Díky němu jsem se aspoň trochu uklidnila. Přesně věděl co má říct.,, Třeba ne." řekla jsem a vydala jsem se do řady Zrzavých.

Král začal u blondýnek.  Hledala jsem v nich Kat. Našla jsem jí mávla jsem na ní a ona mě taky. Král z nich vybral dvě což mě překvapilo, ale nebyla mezi nimi Kat u černovlásek udělal to samé a pak přišel k nám překvapeně se podíval na naší krátkou řadu a řekl.,, Tady to bude rychlé." pak ukázal na první, aby se otočila a uklonila. Poděkoval jí a přešel k té další. Udělala to samé a usmála se.

Pak král přišel ke mě uklonila jsem se a on řekl.,, Otoč se prosím." otočila jsem se a zastavila se zase čelem ke králi.,, Můžeš ještě jednou?" překvapilo mě to, ale králi se nesmí odporovat, a tak jsem se otočila stejně jako předtím.,, Ty vystup z řady jsi jediná ucházející." řekl ke mě a pak se otočil k těm dvěma zbylým.,, Neberte to jako urážku, ale princ je vybíravý." zastavilo se mi srdce bylo už bylo jasné, že pojedu do země draků.

Rychle jsem pohledem hledala Sebastiena, ale nikde jsem ho neviděla panika ve mě narůstala. Zachytila jsem pohled Kat, která se smutně usmála, ale já jí optimisticky zaartikulovala,, Já to zvládnu. A budeš mi chybět." Najednou jsem zachytila tmavé oči a srdeční tep se zpomalil. Sebastien se na mě zvláštně podíval a pak se smutně usmál nechápala jsem jeho protichůdné reakce, ale uklidnilo mě to, že jsem ho viděla.

Pak zase začal mluvit král.,, Teď bych chtěl poděkovat všem nevybraným dívkám. Budete odvezeny zpět do svých domovů. Moc vám děkuji za příjezd. Pak se otočil na nás. Tedy na ty čtyři dívky vedle mě. Znovu si prohlídl obě černovlásky a pak jedné něco pošeptal a ona se uklonila a odešla bez jediného slova. Pak si prohlídl blondýnky a jedna z nich opět odešla stejně jako černovláska před ní.

,, Tak vy jste vyvolené pro draka. Teď se odeberte do svých komnat kde budete bydlet jeden týden. Čekají tam na vás služebné, které vědí kdy, kde a v kolik máte být. Nyní vás poprosím, aby jste mě a mé rádce následovali do velké síně." všechny tři jsme kývli a cupitali jsme za králem. Když jsme vstoupili do zámku oběma dívkám klapali střevíčky o mramorovou podlahu jen moje nohy vydávali pleskavý zvuk.

Najednou se král zastavil a podíval se přímo na mě.,, Slečno vy nemáte boty?" provinile jsem sklopila hlavu a podívala jsem se k dolnímu okraji svých šatů z pod kterého koukali mé dva špinavé bosé palce.,, Nemám vaše veličenstvo." král zakroutil hlavou a pronesl pevným hlasem.,, Teď to nechám být, ale příště si přeji, aby jste je měla."

Bez dalších slov pokračoval dál. Ještě jsem zaslechla jak se ty dvě dívky vedle mě uchechtli. Nakonec král zastavil ve velkém sále, kde na nás ze stropu zírali fresky malých andílků a ze zdí bývalí vládci této země.

Úžasem jsem zapomněla dýchat a dvě dívky které tu byli semnou stejně tak. Král si odkašlal aby upoutal naší pozornost což se mu také povedlo.

,, Takže teď informace, které jsou pro vás důležité. Takže zaprvé jelikož jste byli vybrány pro takto důležitou věc, jako je prodloužení míru od teď jste povýšeny do stavu "princezna". všechny jsme na něj zůstali překvapeně civět. Ale jeho to nerozhodilo pokračoval dál.,, Dnes se umyjete a necháte si vzít míry na šaty a boty, které vám budou přivezeny i do dračího království. Jinak dnes jiné povinnosti nemáte. Zítra budete mít hodinu tance etikety a jiných důležitých věcí, aby jste byli trochu připraveny reprezentovat naší zemi. Ach.... ano, každá můžete mít jedno přání. Které si nemusíte vybrat hned."

Všechny jsme se zamysleli a přemýšleli jsme nad tím přáním. Já na nic nepřišla a tak jsem si své přání ještě schovala. Ovšem černovlásku, která byla jistě z vyšší vrstvy obyvatel něco napadlo. Proto polka a promluvila.,, Mohla bych mít tedy to přání?" král jí pokynul, aby ho řekla.,, Chtěla bych sadu krásných šperků.",, Krále to nijak nepřekvapilo jen kývl a pokynul jednomu z opodál stojících můžu, aby přání splnil.

Pak se otočil na mě a na tu blondýnku.,, Vy ještě nemáte přání?"
Blondýnka trochu stydlivě udělala krok v před a tichým třesoucím se hláskem řekla.,, J-já bych s-si přála s-s-střevíčky se s-skleněným podpatkem prosím." ani to krále nepřekvapilo. Kývl a pak pokynul dalšímu muži stojícímu nedaleko od nás, aby přání splnil. Pak se otočil ke mě.,, A co vy jaké je vaše přání?"

Udělala jsem krok vpřed uklonila jsem se a pronesla jsem dost klidným hlasem.,, Pokud by vám to nevadilo vaše Veličenstvo ráda bych si své přání ještě promyslela." král se podíval trochu překvapeně, ale nechtěl to nechat znát, takže rychle nasadil kamennou tvář a jen řekl.,, Jistě kdykoliv by vás napadlo cokoliv co by jste chtěla přijďte zamnou. Teď se odeberte do svých komnat princezny."

S těmito slovy se usmál a my se uklonili a následovali jsme vojáky, kteří nás měli dovést ke komnatám. Všimla jsem si, že jeden z nich je Sebastien a úlevně jsem si oddechla.

Šli jsme dlouhou chodbou a moje nohy pleskali o ledovou mramorovou podlahu. Na levé straně byli velká okna do zahrady a na té druhé byli velké obrazy ve zlatých rámech. Až jsme došli nakonec k velkým schodům kde jsme se rozdělili. Ty dvě dívky šli doleva, když jsme vyšli po schodech a já následovala Sebastiena doprava.

Chvíli jsme šli tiše, až se na mě otočil a řekl.

Vybraná pro draka... ✔️Where stories live. Discover now