21.kapitola

6.1K 367 58
                                    

Princezno Thálie víte, že se tohle nesluší?" opřela jsem se zády o dveře.,, To vy jste si začal princi." tohle zdvořilé mluvení nám oboum přišlo vtipné. Najednou se ozvalo zaklepání a oba jsme ztuhli.

,, Princezno Thálie jste tam? Čeká vás poslední hodina etikety, historie a tance." poznala jsem svou učitelku Alici.,, Zachvilku jsem v salonku počkejte tam na mě prosím." řekla jsem s pohledem upřeným na Sebastiena. Ten výhrůžně zakroutil ukazováčkem což mě rozesmálo.,, Ale..... Jak si přejete princezno." pronesla Alice zklamaně a pak už byl slyšet vzdalující se klapot jejích bot.

,, Už bych asi měl jít, ale večer se tu možná stavím." pohladil mě po tváři a já odstoupila od dveří.,, Dobře." pak odešel. Vběhla jsem do šatníku a prošla jsem se hromadou šatů narazila jsem na krásné světlounce modré s rozparkem na levé noze. Byli přes jedno rameno a moc se mi líbili. Takže jsem schodila své krátké šaty na zem a oblékla jsem si ty dlouhé. Došla jsem si omýt nohy a obula jsem si balerínky. Trochu jsem si rozčesala vlasy ze, kterých mi vypadla jedna černá šupina. Věděla jsem, že je Sebastienovo a tak jsem jí schovala do šuplíku na později.

Hned potom jsem si uvědomila, že na mě čeká Alice v salonku. Takže jsem se tam vydala. Cestou jsem potkala několik stráží. A každý jednotlivý muž si mě prohlédl pak jsem mezi nimi našla Erika. Usmála jsem se na něj a on mě napodobil. Ale pokračoval dál.

Vešla jsem do salonku a Alice netrpělivě předcházela sem a tam. Hned jak mě uviděla zamračila se.,, Kde jste byla už tu čekám půl hodiny." Byla dost naštvaná a tak jsem jí řekla jen.,, Byla jsem s princem." pak jsem se posadila na pohovku a pozorovala jsem, každý její pohyb. Posadila se naproti mě a začala vyprávět všechno možné přes etiketu až po historii. Dostala se až do části o zrádci.

,, Byl to dračí princ měl se stát králem, ale zamiloval se do lidské dívky což bylo sice povolené ale princ už měl tři dívky v zámku a tak ho vyhnali i s tou dívkou. Pak o nich už nikdo neslyšel. Jen se ví, že měla rudé vlasy a zelené oči. Po vyhnání prince už nebyl žádný nástupce a tak na trůn nastoupil králův velice mladý rádce, který je teď králem. A jeho syn je princ Sebastien.

Tím skončila prozatím poslední hodina historie.,, No a teď už jen zbývá říct, že pokud si vás princ vybere čeká vás ještě mnoho hodin etikety. Prozatím se s vámi loučím vy se máte dostavit na hodinu tance do velkého sálu. Takže se s vámi loučím. "
Vyšla ze salonku a já jí následovala. U prvního schodiště jsme se rozdělili. Stráže mi otevřeli dveře a já vešla. Nikdo tam, ale nebyl měl by tu být učitel tance a tak jsem se rozhlédla, ale nikde nikdo. Chtěla jsem tedy dojít k židli a počkat až sem přijde.

Někdo mi najednou zakryl oči. A řekl.,, Kdo je?" sáhla jsem na ruce které mi zakryli oči i když už jsem dávno věděla kdo to je, ale jen pro jistotu jsem na jedné ruce nahmatala prsten který nosil Sebastien.,, Nějaký princ, který narušuje výuku tance?" zeptala jsem se žertem.,, Já jí nenarušuji já jí povedu." překvapeně jsem se na něj podívala.,, Ty povedeš mou hodinu tance?" On se zamyslel a řekl.,, Ne chci s tebou jen trávit čas a zatančit si s tebou než odjedu." na to jsem se otočila.,, Kam pojedeš? A na jak dlouho?Kdy se vrátíš?"

Vyhrkla jsem na něj několik otázek. On se usmál a pohladil mě po tváři.,, Jedu na jih země jsou tam nějaké neshody s místním magistrem tak to musím vyřešit. A pokud to bude možné vrátím se co nejdřív slibuji.",,Dobře." pak jsme se dali do tance nějakým způsobem se sem dostal chlápek co hrál na klavír a my jsme začali tančit.

Položila jsem mu hlavu na rameno a on si bradu opřel o mou hlavu. Jen tak jsme tančili za pomalé melodie klavíru, když se do sálu vřítil král.,, Synu." pronesl pevným hlasem se zachmuřeným obličejem.,, Ano otče." zastavili jsme a Sebastien se postavil vedle mě.,, Doufám, že už máš zbaleno musíme vyjet brzo ráno." zahřměl jeho hlas po místnosti.,, Ano už mám zbaleno. Teď jsem si chtěl chvíli udělat čas tady na princeznu Thálii." král zakrouril hlavou a řekl.,, A co ostatní princezny třeba princezna Monika je velice milá a princezna Sandra je zase opravdu krásná. Nevím proč celý den trávíš jen s touhle 'princeznou'." udělal prsty pohrdave gesto a upřel svůj zrak na mě.,, Otče nech ji být slíbil jsem, že si jednu z nich vyberu a ty mi nebudeš mluvit do toho kolik času s kterou z nich budu trávit." ozval se Sebastien pevným hlasem ze kterého šel cítit vztek a odhodlanost.

,,Měla by jste nechat mého syna si vybrat a ne se na něj takto lepit." řekl a otočil se k odchodu.,, Chápu ono bohatství a koruna nezní špatně." řekl posměšně, když se zastavil před dveřmi.,, Vaše veličenstvo chci, aby jste věděl, že tu nejsem kvůli bohatství a koruně, ale kvůli vašemu synovi i kdyby byl jen voják tak bych ho milovala. A navíc jsem byla vybraná takže jsem se sem bůhví jak nehrnula."

Jen se na mě podíval a odešel. Zvedla jsem hlavu k Sebastienovi a usmála jsem se. On se na mě díval dost překvapeně.,, Co je? Udělala jsem něco špatně?"  Sebastien pobaveně zakroutil hlavou.,,Ne právě naopak líbilo se mi jak ses mu postavila."  objal mě kolem pasu a já mu hlavu zabořila do košile.,, Myslím, že mě nemá v oblibě." pošeptala jsem najednou.,, Možná ne, ale tady nezáleží na něm, ale na mě." Řekl mi do vlasů.,, Jak to myslíš?",, Tak, že já si mám mezi vámi vybrat manželku ne on."

Pak jsme ještě chvíli tančili, když zase někdo vrazil do sálu.,, Princii! " zazněl sálem Moničin pisklavý hlas. Sebastien odstoupil a hudba přestala hrát.,, Doneslo se mi, že zítra ráno odjíždíte a tak bych s vámi chtěla strávit nějaký čas." Sebastien se na mě omluvně podíval já na to jen s úsměvem zakroutila očima a on šel za Monikou.,, Kam vyrazíme princezno?"

Zeptal se jí než se zabouchly dveře. Zůstala jsem tedy stát sama ve velkém sále...

Vybraná pro draka... ✔️Where stories live. Discover now