15.kapitola

6.2K 400 22
                                    

Slyšela jsem hlasy. Jeden hlas mužský řekl.,, Už spí moc dlouho." zněl vyděšeně. Až po chvíli jsem si uvědomila, že je to Sebastien. Pak se ozval dívčí hlas.,, Neboj se ona je silná určitě se brzo vzbudí." Byla to Agnes.
Pomalu jsem otevřela oči. Rozhlédla jsem se po místnosti. Neznala jsem jí měla balkón stolek se zrcadlem a veliké zrdcadlo. Byli ru dvoje dveře jedny do koupelny a druhé vedli asi do šatny. Podobně jako v mé komnatě na zámku. U nohou postele stála Agnes a Sebastien a o něčem se bavili. Když si všimli, že je pozoruji přišli ke mě.

,, Bože Thálie báli jsme se o tebe spala jsi půl dne nevěděli jsme jestli se vzbudíš. Strašně jsem se o tebe bál." chrlil na mě Sebastien. ,, Jsme rádi, že jste se vzbudila."řekla Agnes.,, Nechám vás o samotě." Pak odešla.
Chtěla jsem se posadit, ale projela mi bokem ostrá bolest.,, Nezvedej se máš veliké zranění na boku.",, Co se stalo? Jsou všichni v pořádku Sandra, Sam a Monika?"  taky jsem na něj házela jednu otázku za druhou.,, Neboj se všichni jsou v pořádku."  v očích měl strach a něco ho trápilo.,, Mám dvě otázky. První kde to jsem?",, Jsi v dračím království v paláci. A ta druhá?",, Co tě trápí?" Sebastien si projel rukou vlasy, ale vypadalo to, že opravdu nic nechce říct.

,,Nic se neděje a nechci tě teď nějak zatěžovat. Slibuju, že ti to řeknu až ti bude líp. Už musím jít, ale zase přijdu."
Už zase něco tají štve mě tím štve mě celá tahle kravina s dračím princem nebýt jeho, tak se nic z toho nestalo. Žilo se mi skvěle. Kéž by se ten princ nikdy nenarodil.,,Jasný běž a nemusíš spěchat."

Následujících několik dní jsem proležela v posteli už jsem se mohla posadit a dokonce jsem i normálně chodila. Byl další večer a Sam s Agnes mi převázali ránu na ruce i na boku a pak poklízeli pokoj. Sebastien se tu dnes opět několikrát zastavil, ale nic mi neřekl jen to, že se s princem všechny potkáme až budu v pohodě.
Já mu na to odpověděla, že mě žádnej princ nezajímá. Pokaždé, když jsem se zmínila o princi Sebastien se choval zvláštně.

Už bylo pozdě, ale mě se nechtělo spát. Sam a Agnes byli pryč a tak jsem se zvedla přehodila jsem přes sebe něco co vypadalo jako župan a bosky a potichu jsem vyšla z pokoje. Bylo mi divné, že u mých dveří nestojí stráže. Prošla jsem chodbou a dolů po schodech. Nevím jak, ale našla jsem dveře na, kterých stálo kuchyň. Slyšela jsem hlasy. Pomalu jsem otevřela dveře. Seděli tam tři ženy dvě byli zavalité a starší a jedna byla mladá a velmi hubená.

Dveře zavrzali a ony se podívali mým směrem.,, Co tady děláte a kdo jste?"
Vešla jsem.,, Jsem princezna Thálie."
Okamžitě se postavili a uklonily.,, To je v pořádku to nemusíte ani moje služebné se mi neklání staly se z nich moje kamarádky. Klidně se posaďte a bavte se semnou prosím jako se sobě rovnou to věčné vaše výsosti sem a vaše výsosti tam mě opravdu nebaví."

Chvíli na mě jen zírali, ale pak jedna z těch zavaliteších s prošedivělými vlasy svázanými do drdolu řekla.,, Tak se posaď dítě co tě sem přivádí?" usmála jsem se a došla jsem až k nim.,, Mám strašnou chuť na skořicovou rolku, ale předpokládám, že tady nic takového nemáte." posadila jsem se a pořádně jsem si je všechny prohlédla. Ta mladá hubená měla krátké černé vlasy a velmi roztomilí obličej s dolíčky ve tvářích. Přísahala bych, že jsem ty oči už někde viděla měla je tmavé a usměvavé. Ta druhá zavalitá měla také prošedivělé vlasy, ale měla je krátké nad ramena. Měla kulatý obličej s růžovými tvářemi.

,, To neznám je to sladké?" zeptala se ta s drdolem.,, Ano je to sladké nemůžu uvěřit tomu, že to neznáte. Mohla bych vám ukázat jak na to jestli chcete určitě vám to bude moc chutnat.",, Ale nesluší se aby pri....,, Dost já vám říkám, že nejsem jako jiné princezny a je mi jedno co se sluší."
,,To je slovo konečně pořádná ženská jinak já jsem Trisa tohle je Amanda a tohle mládě je Miranda." představila všechny Trisa ta s drdulkem.

,, Tak jdem na to?" zeptali se mě.,, Ano prosím." těšila jsem se až se zašpiním od mouky a těsta. Zadělali jsme těsto a byli jsme celé od mouky zase jsem si připadala jako u pekařky v pekárně. Smáli jsme se a dodělali jsme rolky a strčili jsme je péct. Mezi tím co jsme čekali než se upečou povídali jsme si zjistila jsem, že se všechny se narodili v zemi lidí pak sem přišli a už tu zůstali. Až na tu mladou. Ta se prý narodila tady a je sirotek.

Když už byli rolky skoro hotové krásně provoněli celou kuchyň.,, To krásně voní jestli to bude i tak chutnat tak to asi budem dělat, každý den. Vyndali rolky a pokládali je na talíř a chtěli hned ochutnat, ale já je zastavila.,,Ještě mléko pak to bude dokonalý." nalili si sklenice mléka a já se zakousla do rolky. Zapila jsem to mlékem a usmála jsem se blahem. Kuchařky na tom byli stejně, nemohli si je vynachválit.

,, V těhle nočních návštěvách kuchyně by jsi si s princem určitě rozuměla. Princ sem také často chodí takhle večer, ale jen pro mléko a sušenky." díky tomuhle mě napadla otázka.
,, Jaký je princ?" podívali se nechápavě po sobě.,, Vy nevíte jak princ vypadá? Vy jste se s ním ještě nesetkala?",, Ehmm ne." Trisa se usmála a začala.,, Princ je moc milí vždy pomáhá ve vesnicích a v noci drží hlídku i, když nemusí je tu plno dračích letců. Je velice skromný a rád se baví se služebnictvem. Jeho otec ho má velmi rád, ale nemá rád tu jeho dobrosrdečnost tvrdí, že král má být přísný. A to princ nesnáší."

Ze všeho co jsem se dozvěděla jsem usoudila, že princ nemusí být až, tak špatný má dost podobný charakter jako Sebastien. Chtěla jsem si vzít další rolku, ale sáhla jsem do prázdného talíře. Kuchařky se začali smát a já s nimi.,, Už půjdu spát, ale určitě se tu ještě někdy stavím.",, Moc rády tě uvidíme princezno. Uděláme ti tvé skořicové rolky.",, To by bylo skvělé děkuji vám a dejte je ochutnat i princi ať zjistí co jí lidé ve vedlejší zemi.",, Dobře dobrou noc princezno." Dobrou noc dámy."

Vybraná pro draka... ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat