16.kapitola

6.3K 401 52
                                    

Ráno jsem se neprobudila sama Sam mě lochtala.,, Nee dost už jsem vzhůru. Au!",, Promiň. Zapomněla jsem na ta zranění." posadila jsem se a prohlédla jsem si obvaz na ruce a na boku. Taky jsem si všimla, že mám ve vlasech těsto. Začala jsem se smát.
,, Co se děje?" zeptala se Sam.,, Jen budu asi potřebovat koupel, protože jsem večer pekla skořicové rolky a trochu jsem se upatlala." Sam se podívala na Agnes a ta jen mykla rameny.,, No máš jí připravenou. Je ti dobře?",, Jo je mi dobře večer jsem šla do kuchyně a s kuchařkami jsme pekly rolky.

Po koupeli mi řekli, že večer se setkáme s princem. Stavila se tu Sandra a říkala, že posledních pár dní jen spala četla nebo byla paranoidní byla dost v šoku po tom napadení. Také říkala, že Monika si poručila na dnešní večer zase obří šaty. To mě šaty šili už jen Agnes a Sam prý je to baví a vždycky jsou krásné. Sandra prý bude mít šaty s rukávy a budou růžové. Víc mi neřekla a já jí taky jen řekla, že moje šaty budou bez ramínek, ale budou nadýchane.

Opět našly krásnou látku a šaty mi padli jak ulité. Dnes měl být seznamovací ples s princem byla jsem nervózní. Sebastiena jsem celý den neviděla. Vzala jsem si boty na podpadku a doufala jsem, že mi neumřou nohy. Šaty byli nahoře tmavě modré a pak postupně Bělali. Vlasy mi nechali volně padat na ramena jen dva malé copanky mi spojili za hlavou a zapletli do nich stuhu. Lehce mě nalíčili a nemohli se na mě vynadívat.

,, Jsi krásná, moc ti to sluší. A dnes tě Sebatien nedoprovodí nahradí ho muž ze stráže." řekla smutně Sam.,, To je v pořádku, ale teď je ještě brzo klidně jděte jen řekněte tomu co mě má doprovodit ať zaklepe až bude čas.",, Dobře užij si ples." pak odešli a já se šla posadit na balkón. Korzet mi stále trochu tlačil na zranění, ale dalo se to vydržet na ruce jsem měla kus saténu v barvě šatů, který zakrýval mojí prostřelenou ruku.

Prohlížela jsem si krásnou zahradu a užívala jsem si západ slunce. Přemýšlela jsem jaký bude princ doufala jsem, že bude takový jakého ho popsali kuchařky. To mi připomíná, že jsem se jich zapomněla zeptat jak se jmenuje.

,, Ehm vaše vysosti? Je čas jít. Jmenuji se Erik a dnes vás budu doprovázet."
Usmál se a uklonil se byl to vysoký silný muž kolem 19 let měl blond vlasy a pěknou postavu.,,Jistě můžeme jít." zvedla jsem se on mi zdvořile podal ruku a vedl mě ven z komnaty.
Procházeli jsme chodbami jejichž stěny zdobili obrovské obrazy ve zlatých rámech byli tam jak muži tak ženy. Na cedulkách pod obrazy jsem, sem tam zachytila nějaké jméno většinou to byli královny a Králové,, ale i nějací jiní vysoce postavení lidé.

Pak jsme sešli dvoje schody prošli jsme kolem kuchyně a zastavili jsme se u obrovských dveří Sandra ani Monika tam nebyli.,, Zdá se, že jste přišla poslední. Můžu vás uvést?" zeptal se Erik.,, Jistě. Jen.... jak vypadám." on sklopil hlavu a řekl.,, Nesluší se abych to posoudil.",,Teď zapomeň na mé postavení a okomentuj můj vzhled.",, Vypadáte krásně." Řekl s mírným úsměvem na tváři.

,, Tak jdem." kývla jsem na něj a on otevřel dveře.,, Přichází princezna Thálie." ustoupil bokem a ukázal na mě. Chytla jsem si šaty a vstoupila jsem do sálu. Všichni upírali zrak ke mě. Pod schody stála Sandra a Monika. Sandra měla krásné růžové šaty bez rukávu, ale kolem krku je měla zavázané. Monika opět měla velké honosné šaty ve zvláštní zeleno modré barvě. Sešla jsem schody a obě ke mě přišli a chválili mi moje šaty. U Moniky mě to opravdu překvapilo u Sandry to bylo normální děkovala jsem jim a bavila jsem se s nimi.

Pak jsem uslyšela otevření dveří. Pomalu jsem se otočila a stál tam Sebastien nechápala jem co se děje až do chvíle kdy ho uvedli.,, Přichází princ Sebastien Kyle dragon I." všechny tři jsme na něj zůstali zírat netušila jak mám zareagovat všimla jsem si jak se ostatní uklonili, ale já ztuhla.

,, Smým prosit?" uviděla jsem u sebe jeho ruku zvedla jsem k němu hlavu. Pak jsem se napřímila a setkala jsem se s jeho obličejem. Mile se usmíval a druhou rukou si projel vlasy. Sice měl korunu, ale tu tvořil jen zlatý kruh, který měl pod vlasy přes čelo. Jelikož by bylo nezdvořilé odmítnout prince tak jsem jeho ruku přijala a on mě vedl skrz rozestupující se dav do středu sálu. Mávl na muzikanty, aby začali hrát.

Začali jsme tančit udělala jsem pukrle a on se uklonil. Když jsem byla u něj tak jsem mu řekla.,, Proč jsi mi to neřekl? Já se ti svěřila se vším a ty jsi mi tohle nebyl schopný říct. Ptám se tě proč." slyšela jsem jak zřetelně a nahlas vydechl do mých vlasů.,,Nevěděl jsem jak. Bál jsem se, že bys to nepochopila, že by ses semnou nechtěla dál bavit. A chtěl jsem ti být stále na blízku." měla jsem chuť ho praštit, ale udělat to tak mě může nechat zavřít za napadení královského majestátu.

Skončila písnička já se uklonila a rychlým krokem jsem se vydala pryč musela jsem projít kolem Sandry a Moniky, protože stáli u postranních dveří.,, Co se stalo? Kam jdeš no tak? " strachovala se Sandra. Neměla jsem na to jí odpovídat. Proto jsem rychle prošla kolem nich o opustila jsem sál. Ještě jsem se otočila a uviděla jsem jak si Monika Sebastiena privlastnila a začala s ním tančit. A pak ho políbila. Slyšela jsem jak za mnou Sebastien zavolal, ale ignorovala jsem ho.

Běžela jsem chodbou neznámo kam míjela jsem různé lidi a oni na mě jen nechápavě zírali. Moje boty hlasitě klapali o podlahu a rozléhali se chodbou. Slyzy už jsem neudržela tekli mi po tvářích a já se jim nebránila. Konečně jsem našla to co jsem hledala prosklené dveře vedoucí do zahrady byli na konci jedné dlouhé chodby. Otevřela jsem je a vyběhla jsem ven. Okamžitě jsem si zula boty a sedla jsem si na travnaté prostranství.

Proč mi to udělal? Měl tolik příležitostí mi to říct. Co si myslel, že udělám? Řeknu to celému zámku nebo co? Řekla jsem mu všechno i věci, které jsem nikdy nikomu neřekla dokonce jsem mu řekla, že bych chtěla vědět jaké je to být drakem. A on nic neřekl. Dokonce jsem mu věnovala svůj první polibek. Vůbec nic neřekl, dělal ze mě hlupáka.

Obrazek přidám později nebo k další kapitole.

Vybraná pro draka... ✔️Where stories live. Discover now