22.kapitola

5.8K 363 16
                                    

Je večer a já sedím v noční košili a županu na balkóně. Sebastien zbytek dne strávil s Monikou dokonce ani na večeři nepřišli. Nevím, jak je to možné, ale vadí mi ho vidět s ní, vadí mi, když se na něj dívá tím svým svůdným pohledem.

To ne... já žárlím.  Chvilka uvědomění.

Začala jsem kreslit pamatovala jsem si sebastienovo krásné oči i jeho dokonalé šupiny v podobě draka. A to všechno jsem dala do jedné krasby vznikl z toho krásný vznešený drak s lidskýma očima. Když jsem byla hotová odložila jsem skicák na stůl a složila jsem si nohy k sobě z pod košilky mi teď koukali jen palce u nohou.

Ozvalo se zaťukání na dveře trhla jsem hlavu tím směrem a vstala jsem.,, Dále.. zařvala jsem od balkónových dveří." dveře se pomalu otevřeli a vešel Erik. Omlouvám se, že ruším jen jsem vás chtěl zkontrolovat.
Uklonil se a už couval ven ze dveří.,, To je v pořádku." vzpomněla jsem si jak mě hlídal Sebastien. Jak se opíral o rám dveří a pozoroval mě jak kraslím nebo si stoupl na balkón a povídal si semnou. Teď už to byl princ takové chování by se pro něj nehodilo a neměl už tolik času.

Lehla jsem si do postele a velmi rychle jem usnula. Zdál se mi krásný sen o tom, že jsme se Sebastienem spolu, ale nejsme v paláci a nejsme ani bohatí žijeme v mém domku a jsme šťastní.

Probudili mě kroky už pomalu svítilo. Někdo se posadil na mou postel a já rychle otevřela oči úplně. Uviděla jsem siluetu a roztřepené vlasy hned mi bylo jasné kdo tu je.,, Co tu děláš? " zeptala jsem se a objala ho zezadu kolem krku.,, Chtěl jsem se s tebou jen rozloučit promiň, že jsem tě vzbudil tak brzo.",, To je v pořádku spíš si myslím, že je to proti pravidlům." zašeptala jsem mu se smíchem do ucha.,, To mi nevadí prostě jsem chtěl být s tebou." usmál se, ale všimla jsem si, že ho něco trápí.,, Co se děje?"

Sebastien se osšil a podíval se na mě.,, Víš jak se dozvěděla Monika o tom, že zítra odjíždím a kde mě najde?",, To nemám tušení." pokročila jsem rameny.,, Řekl jí to otec nechtěl, abych byl s tebou. A taky jsem se dozvěděl o podplácení.",, O jakém podplácenií to mluvíš?" sedla jsem si vedle něj a schodila jsem nohy na zem.,,Moničiny rodiče poslali po Monice peníze, které měla dát mě a nebo otci, aby si zajistila, že si jí vyberu. Peníze dala Otci a on na mě teď tlačí abych si jí vzal, že je bohatá dobře vychovaná a tak dál."

,, Takže ona je naprosto dokonalá chápu a já jsem naprosto nevyhovující." dodala jsem zklamaně.
On se ke mě otočil a objal mě.,, Pro něj jsi nevyhovující, ale pro mě jsi dokonalá princezna bojovnice." pak mi dal pusu na čelo a rozloučil se semnou, ale pak nešel ke dveřím ven na chodbu, ale ke dveřím na balkón.

,,Víš, že východ je tam, že ano?" on se uchechtl a já se vydala za ním.,, Zapomněla jsi čím jsem?" usmála jsem se a pozorovala jsem jak skáče dolů a mění se v draka. Byl obrovský. Položil hlavu na zábradlí a koukal na mě. Na tváři mě hladil jeho horký dech. Jeho oči mě fascinovaly byli temné, ale i přesto jsem v nich viděla Sebastiena.

Pohladila jsem ho po hlavě a usmála jsem se. Zavřel oči a užíval si to, pak kývl hlavou a já pochopila, že musí jít.,, Tak brzy ahoj." pak odletěl, ale neodpustil si ještě několik otoček ve vzduchu a pak úplně zmizel.

Už jsem nechtěla spát a tak jsem si dala koupel učesala jsem si vlasy a vybrala jsem si světle modré šaty bez ramínek, ale s rozparkem na jedné straně. Pak jsem se posadila na balkón a četla jsem si knihu. Když přišli služebné neměli moc co dělat jak Sam tak Agnes se divili, že jsem byla tak brzo vzhůru. Pak už jen ustlali postel a zametly.

Už jsme sice neměli žádné hodiny, ale stejně jsme se museli scházet v dámském salonku. Se Sandrou jsme si rozuměli a Monika většinou jen komandovala služebné až jednou za mnou přišla Sam a ona jí okřikla.
,, Hele ty hloupá nevidíš, že mi překážíš uhni nebo tě nechám vyhodit!" Jenže k její smůle jsem tam byla já takže jsem se Sam zastala.,, Nevyhodíš jí nemáš na to právo je to má služebná a ty se vevnitř stejně neopálíš."

Všichni přítomní se začali tlumeně smát a Monika s naštvaným zabručením odešla. Pak všechny služebné i já se Sandrou jsme se začali hlasitě smát.,,Tohle ti neprojde." strčila výhrůžne hlavu zpět do salonku Monika.,, Už mi to prošlo." řekla jsem s vyplaznutým jazykem.

Bylo to v celku nudný den. Tedy jen pro mě Sandra byla na vyjížďce s Thomasem a Monika si dala zavolat služebné aby jí udělali krásnou. Myslím, že jí stejně nic nepomůže.
Já strávila zbytek dne čtením knížky od našeho krále. Už mi zbývalo jen pár kapitol, ale ty jsem si nechala na další den.

Následující den jsem opět vstala brzo, ale než jsem se učesala přišla Sam.,, Dobré ráno dneska jsem tu sama Agnes je špatně nejspíš něco špatného snědla." mile se usmála a přispěchala ke mě mi pomoct s vlasy.,, To je v pořádku jen ať si odpočine celý den vás stejně potřebovat nebudu.",, Dobře a můžu se na něco zeptat?" podívala se na můj odraz v zrdcadle.

,, Ptej se.",,Byla jsi za princem ve stáji?" usmála jsem se na ní.,, Ano byla. Hele pojď musím to někomu povyprávět." sedli jsme si na postel naproti sobě a já jí povyprávěla o všem i o včerejší návštěvě ráno. A, když jsem skončila tak chvíli mlčela a pak řekla.,, Víš, že princ kvůli tobě porušil mu vzepřel a plno dalších." koukala jsem na ní překvapeně, ale zároveň šťastně, že dělám Sebastienovi radost pak už jsem jí nechala jít, ale musela mi slíbit, že nikomu neřekne nic z toho co jsme si tu řekli. Ona mi to s radostí slíbila a na důkaz toho jsme udělali malíčkový slib.

Vybraná pro draka... ✔️Where stories live. Discover now