Bölüm 18

14K 1K 56
                                    

Multimedya: 3 Büyük Druid arasında tek kadın olan Druid'in tılsımı.

***

Bir şekilde Yüce Druid'in son varisi hakkında bilgi edinmeliydim. Bu yüzden en az dikkat çekecek olan soruyu sordum,"3 Büyük Druid'in varislerinden neden kimse kalmadı?"

"Yeraltı Yaratıkları bizlere düşman, bizlerden herbiri tehdit oluşturur onlar için. Bu yüzden aramızdaki en güçlü olanları yok etmek için herşeyi yaptılar. İki Büyük Druidin varislerinin hepsini öldürünce Konsey Yüce Druidin kanından gelenleri korumaya aldı ama Yeraltı yaratıkları varisleri birşekilde öldürmeyi başarıyordu. Son varisin soyu babasından geliyordu ve babası öldürülmüştü, annesi ise doğumda ölmüştü. Varis Akademiye getirilerek koruma altına alındı. Akademide büyüdüğü için tüm Druidlerden daha iyi bir eğitim almıştı, çok güçlüydü. Akademide tanıştığı bir Savaşçı ile evlendi. Ne kadar burada kalmaları istensede kendi evlerine taşındılar. Buraya fazla uzak değildi evleri. Kadın tüm bildiği düğümlerle evini korudu ama kimsenin bilmediği bir sebepten düğümler kırıldı. Yeraltı Yaratkları düğümler tekrar bağlanmadan eve saldırdılar. Akademi haberi alır almaz Savaşçılar gitti ama adam evde ölü bulundu, etrafı aradıklarında ise kadın yola yakın biryerde ölü yatıyorken buldular. Ve böylece tüm varisler ölmüş oldu." dedi üzüntü ile.

"Son varisin hiç çocuğu yok muydu?" diye sordum.

"Hayır, zaten olsaydı doğduğunda Akademiye gönderilmesi gerekiyordu. Akademi kadının gitmesine bu yüzden izin vermişti." dedi.

"Kaç yıl önce öldü demiştin?" diye sordum, dün akşam söylemişti ama aldırmamıştım ama şimdi çok önemliydi.

"Yaklasık 15 yıl önce." dedi.

Demekki gerçekten Yüce Druidin kanından olma ihtimalim var. Elimizdekilere bakacak olursak, sirktekilerin ailem olmadıkları kesin, sadece Yüce Druid'in kanından gelenlerin okuyabildiği yazıları okuyabiliyorum ve son varisin öldüğü yıl harap olmuş bir kadın tarafından sirke verildim ve son varis o yolun yakınlarında ölü bulunmuş. Bir çocuğunun olmadığını düşünmelerinin sebebide büyük ihtimal anne ve babamın beni gizlemeleri, eğer gizlemeselerdi ellerinden alınırdım. Ve benimde gizlenmeye devam etmem gerekiyor çünkü bu sonradan ortaya çıkan varisin biryere gitmesine izin vereceklerini hiç sanmıyorum.

"Son varise dair elinizde hiç fotoğraf var mı?" diye sordum büyük bir riske girerek. Çünkü Tyler beni bırakanın kızıl saçlı olduğunu söylemişti, bu demek oluyor ki saçlarımı annemden almışım. Eğer başka özelliklerimide almışsam bu şüphe uyandırır. Ama bu riske girmem gerekiyor.

"Hayır," dedi.

"Peki onu görenler biliyordur değil mi?" diye sordum.

"Dediğim gibi o çok güçlü ve bilgeydi. Neden yaptığını bilmiyoruz ama herkes onun fiziksel özelliklerini unutsun diye kendini bir tür düğümle bağlamış." dedi.

"O zaman yol kenarında bulduğunuz kadının o olduğunu nereden çıkardınız?" diye sordum hafif bir korkuyla.

"Ne tür bir düğüm yaptığını bilmiyoruz ama yaptığı düğüm onu gördüğümüzde kim olduğunu tanımamızı sağlıyor ama gördüğümüz an fiziksel özelliklerini unutuyoruz." dedi ve bir süre durduktan sonra "Sen bu konu üzerinde neden bu kadar durdun ki?" dedi şüphe ile.

"Bu tür hikayeler çok ilgimi çekerde o yüzden." dedim duygusuzca.

"Ben burada macera hikayesi anlatmıyorum farkında mısın?" dedi sertçe.

"Hikayeyi ilginç kılanda bu işte." dedim meydan okuyarak.

Başını iki yana salladı ve "Sen hiçbir şeyi ciddiye almaz mısın?" diye sordu.

"Pek sayılmaz. Ben genelde anı yaşamayı tercih ederim. Benim için geçmiş geçmişte kalmıştır, gelecekse varolmamış. " dedim ve bu tam bir yalandı. Eğer şuanı yaşayacaksam geçmiştekileri göz önünde buldurup geleceğimi kurar öyle yaşarım. Ama herşeyimi planlı yaptığımı belli edersem bana karşı dikkatli olurlar, onları gafil avlamak için onlara kendimi mümkün olduğunca az tanıtmalıydım ve tanıdıkları kısımlarda benim işime yarayan yalanlar olmalıydı.

"Aklıma birşey takıldı, şurada yazan yazıyı Yüce Druidin kanından gelenler okuyabiliyor demiştin, hangi dilde yazılmış ki? Sonuçta M.Ö. yazılmamış mıydı?" diye sordum altın plakayı göstererek.

"Yüce Druid oraya hiçbir şey yazmadı, sadece düşüncelerini kazıdı. Onu okuyanlarsa Yüce Druid'in düşüncelerini yazı halinde görüyor. Düşüncelerin dili yoktur bu yüzden okurlarken kendi dillerinde görüyorlar." dedi Luke.

"Kitapta mı aynı yapılmış?" diye sordum.

"Evet," dedi kısaca.

"Ee, başka neler bilmem gerekiyor?" diye sordum.

"Çok şey," dedi.

"Anlat o zaman," dedim, benle dalga mı geçiyor bu?

"Ama benim anlatacaklarım bu kadar. Sıra sende," dedi yanıma gelerek.

Dönüp ona bakarak "Ne sırası?" diye sordum.

"Ailen hakkındaki gerçekleri anlatma sırası. Bildiğin herşeyi anlatmanı istiyorum." dedi gözlerimin içine bakarak.

"Ailem sirktekiler, bunun daha neresini anlatmam gerekiyor." dedim sertçe. En ufak zayıflık gösterme lüksüm yoktu, eğer kim olduğumu anlarsalar bu benim özgürlüğüme mal olabilir.

"Bak nasıl bir oyun içindesin bilmiyorum, ama emin olanilirsin ki bir gün gerçeği öğreneceğim." dedi, tehtikar bir şekilde adım atarak.

Bende meydan okumasını kabul ederek bir adım yaklaştım ve "İyi, öğrendiğin zaman bana da haber ver, ailem hakkında bilmediğim ne var göreyim." dedim sertçe.

"Dikkat et, benim düşmanlığımı kazanmak istemezsin." dedi, tehtikar bir sesle.

"Emin ol aynı kural senin için de geçerli." dedim kendimden emin bir sesle.

Bir süre o şekilde birbirimizi bakışlarımızla dövdükten sonra birden dönüp yürümeye başladı ve "Burada işimiz bitti, gidiyoruz." dedi sertçe ve merdivenlere yürüdü. Ben kıpırdamayınca "İçeride kilitli mi kalmak istiyorsun?" dedi.

'Aslına bakarsan evet,' demek geçti içimden ama buna izin vermezdi, üstüne üstük bir de kitabı almam zorlaşırdı. Bu nedenle birşey söylemeden yürümeye başladım.

O merdivenin en üstüne vardığında ben daha yeni çıkıyordum. Gizli kapının kilidini açıyordu. Anahtarı delikten çıkardığında dikkatle baktığımda biraz garip olduğunu farkettim, düz uzun bir çubuğun üstünde birkaç çıkıntı vardı.

Kapıyı açıp çıktı ve başını eğip "Acele et!" diye bana çıkıştı. Gizli odadan çıkınca kapıyı kilitledi ve malzeme odasının çıkış kapısına yöneldi. Kapının kolunu çevirdi ama kapı açılmadı "Oww, kapı tutukluk yaptı. İçerde kaldık." dedi.

Druid AkademisiWhere stories live. Discover now