Bölüm 33

13K 856 135
                                    

Ejderhalar mı?! Ne yani, Ejderhalar gerçekten varlar mı? Ben bunun kelime benzerliğinden ibaret olduğunu düşünürken bir yandanda sayfaları çevirerek istenilen yeri arıyordum. 76-77-78 Ne! Karşımda dev gibi bir Ejderhanın çizimi duruyordu. Bu demek oluyor ki kelime benzerliği değilmiş.

Savaşçı Andrew tok sesiyle devam etti, "Ejderhalar Orta Dünya Canlılarındandır. Eminim hepiniz Orta Dünya Canlılarının özelliklerini biliyorsunuzdur, ben sadece hatırlayacağım.

"Orta Dünya; tarafsız bölgedir, aynı zamanda taraf seçme hakkına sahip olan canlıları barındırır. Orta Dünya bizim korumamız altındadır. Birçoğu tarafsız kalarak korumamız altında yaşar, bazıları bize katılmayı seçerek korumaya katkı sağlar, bazıları ise bizleri red eder ve Yeraltı Dünyasına katılır.

"Ejderhalara dönecek olursak, Orta Dünyanın en tehlikeli canlılarıdır. Yüzyıllar boyunca savaşların kazanan tarafını belirlediler. Küçük gruplar halinde yaşadıkları için her iki tarafıda seçme ihtimali doğabiliyordu. Tabii artık soyları tükenme tehlikesi altında olduğu için bir tane bile görebilirsen kendini çok şanslı saymalısınız.

"Ejderhalar bağ kuran canlılarıdır. Eğer birisiyle bağ kuracak olursa ölüm dışında hiçbir güç bu bağı bozamaz. Ayrıca bir Ejderha bağ kurduktan sonra kendi kanından gelen yavru ile bağ kurduğu kişinin kanından gelen çocuklardan biri arasında çekim olur ve bağ kurma ihtimali çok yüksek olur. Fakat bir Ejderha kolay kolay bağ kurmaz. Son bilinen bağ Ejderha Yorin ve Üç Büyük Druidin kanından gelen sonucu savaşçının eşi Savaşçı Ian tarafından kurtulmuştu. Savaşçı Ian melez olmasına rağmen karşılaşa bileceğiniz en güçlü savatçılardan biriydi." Babamın adını bir derste öğreneceğim aklıma gelmezdi. Kalbimden yükselen acı beni ağlamaya zorluyordu, ama tüm sınıfın önünde ağlayacak değildim. "Bildiğiniz üzere Savaşçı Ian ve Ejderhası aileye düzenlenen saldırı sırasında katledildi." diye ekledi hüzünlü bir sesle.

Bir süre sessizce bekledikten sonra kendini toparlayarak devam etti sözlerine, "Bu ikilinin bağı karşılaştığımız son bağdı. Şimdi bilmemiz gereken bağ nasıl kurulur? Bağ kurmak için her iki tarafında bağı kabul etmesi gerekir. Sonra her iki tarafta vücutlarında acılar kesikle kanlarını birlestirirler ve kanları arasında değişim olur. Kan ruhu taşıyan hayat sıvısıdır, birleşen kanlar ruhlarıda birleştirir. Kan yolu ile ruh birleşimi birçok varlık tarafından kullanılan bir yemin türüdür.

"Bir kez kan yemini edersen hiçbir şey, ölüm dahi, bozamaz. Bu nedenle kutsal bir yemindir.

"Bir Ejderha ile yemin ettiğinde onunla aranda ruh köprüsü kurulur ve ruhani boyutta iletişim kurabilirsin.

"Peki bu Ejderhalar nasıl varlıklardır, sorusuna gelecek olursak. Ejderhalar uzun ömürlü varlıklardır. Eğer ortam koşulları uygun ise bir Druid'den daha uzun yaşayabilirler. 15-20 yıllık yavruluk dönemi geçirirler.
Bu döneme ejderhanın "Komodo Dönemi" denir. İnsanların "Komodo Ejderi" dedikleri hayvanların ismi buradan gelir, çünkü fiziksel olarak aynı özelliği gösterirler. Bu dönem sırasında boyutları insanlarin Komodo Ejderi dedikleri hayvan kadar büyüye bilir. Komodo evresinin sonlarına doğru besin depolamak amacı ile sık sık avlanırlar. Yeterince yağ depolandıktan sonra doğdukları yere geri dönerler, yağ ve protein bazlı avları depoladıktan sonra derin bir uykuya yatarlar. Birkaç defa depoladıkları avlarla beslenmek dışında uyanmazlar. Yaklaşık 3-6 ay süren bir uykunun ardından kanatları ve türsel özelliğine gore yapılar çıkmış şekilde uyanırlar, fakat yapısal olarak küçüktürler. Uykudan uyandıktan yaklaşık 1 yıl sonra olması gereken boyutlara ulaşırlar.

"3 türe ayrılırlar; Deniz Ejderhaları, Zırhlı Ejderhalar ve Ateş Ejderhaları.

"Deniz Ejderhları'nın kanatları kısa ve kalındır, yüzgeç olarak kullanırlar. Okyanuslarda, denizlerde ve göllerde yaşarlar. Uzun süre nefeslerini tutabildikleri için su altında yaşayabilirler. Loch Ness Gölü canavarı denilen efsanevi canavar aslında bir Deniz Ejderhasıdır.

Druid AkademisiOn viuen les histories. Descobreix ara