Bölüm 21

12.6K 968 42
                                    

Multimedya: Kitap Cenneti.

***

Luke ve Austin de odadan çıkınca kapıyı kilitleyip odayı düzenlemeye başladım.

Yıllarca sirkte yaptığım işler beni ortalama bir kızdan kat kat güçlü yapmıştı.

Kolayca yatağı ortaya çektim. Komidinide yatağın sol tarafına koydum. Dolabım olduğu yerde oldukça iyiydi, o yüzden karışmadım. Çalışma masamı cama iyice yaklaştırdım, bu şekilde daha iyi olmuştu.

Sonra kütüphaneyi bulma umuduyla odadan çıktım.

Etrafıma baktığımda ileride Olive'i gördüm, tek başına yürüyordu. Hızlı yürüyerek ona yetiştim ve "Burada bir kütüphane varmış, acaba nerede olduğunu biliyor musun?" diye sordum.

Kız önce bir şok anı yaşadıktan sonra "Orada," dedi koridorun sonunu göstererek.

"Teşekkür ederim," dedim ve hemen kütüphaneye doğru yol aldım.

Kütüphane, odamın olduğu kanatın sonundaydı. Bu demek oluyorduki kütüphane ile odam arasında çok kısa bir mesafe vardı.

Koridorun sonundaki kapıyı açtığımda bir tür şok anı yaşadım. Buraya kütüphane demek haksızlık olurdu. Burası tam bir Kitap Cennetiydi.

Kitap cenneti iki katlıydı. Her iki katda düzenli bir şekilde sıralanmış bölmelere sahipti. Ortadaki koridor benzeri boş alanda çalışma masaları vardı ve koridorun sonunda ışık görünüyodu, galiba büyük bir pencereden geliyordu.

Kapıya yakın bir yerdeki masanın başında oturan yaşlı bayana doğru ilerledim.

"Evet, nasıl yardım edebilirim?" diye sordu yumuşak bir sesle.

"Kitap ödünç almak istiyorum," dedim.

"Galiba kaydın yok?" diyerek sordu.

"Evet, yok." dedim.

"Peki, o zaman sana hemen kayıt yapalım." dedi.

Birkaç form imzaladıktan sonra biraz ilerideki duvarda asılı bulunan Bölüm Kataloğuna gittim. Bu kütüphanede neredeyse her konuda kitap vardı.

Araştırma yapmaya başlayacağım konusunda en ufak bir fikrim yoktu.

Elimizdekilere bir göz gezdirelim; kendime koruyucu bir düğüm yapmam gerekiyor, ama bunu yapabilmek için yeteneklerimi kullanabilmem gerekiyor fakat ne gibi yeteneklerim olduğu hakkında en ufak fikrim yok. Demekki yeteneklerimi nasıl keşfedeceğimle ilgili kitaplara ihtiyacım var. Galiba D/6-Yetenekler bölümüne gitmem gerekiyor. Yani sağ tarafta ikinci kat oluyor.

***

Bölümü bulduğumda bir sorunla daha karşı karşıya kaldım, burada o kadar çok kitap vardıki hangilerini alacağıma karar vermiyordum ve 10 kitap sınırı yüzünden her istediğimi alamazdım.

Yaklaşık bir saatin ardından kitaplarımı seçip aşağı indim. Galiba sirkteki zorlu çalışma şartlarım sonunda işe yaramıştı, çünkü taşıdığım kitaplar çok ağırdı. Kayıt için kütüphanecinin masasına götürdüğümde bayan kısa süreli şok geçirdi.

İşim bitimce direk odama gittim. İşte 3. sorunum, hangi kitaptan başlayacağım?!

Gözlerimi kapatıp birini seçmek en iyi fikir olsada benim tarzım değil. Bu nedenle en mantıklı olduğunu düşündüğüm seçimi yaparak, "10 Adımda Yetenek Keşfi" adında bir kitabı elime aldım.

Druid AkademisiWhere stories live. Discover now