0.3 "ŞİZOFREN"

9.3K 887 482
                                    

İyi okumalar.

&

Alkan, artık bu bilmece gibi olan konuşmadan fazlasıyla sıkılmıştı.
Şu an onun somut olmayan şeyler gördüğüne emindi. Bu gibi hastalarda yanılsamalar ve halüsinasyonlar çokça meydana gelirdi. Yanılsamalar; sabit, yanlış ve kanıtlanamayan inançlar; halüsinasyonlar ise hatalı duyusal deneyimlerdi.
Ve bu hastalığın en kötü yanı ise gördükleri şeylerin somut olarak var olduklarına inanmalarıydı.

"Onun adı ne İzel?"

Gördüğü şey hakkında ona soru soracak ve neden böyle bir şey gördüğünü anlamaya çalışacaktı Alkan. Bu hastalığın altında yatan bir neden olmalıydı.

"Bilmiyorum. Bana söylemedi." diyerek Alkan'a yandan bir bakış savurdu İzel.
"O erkek değil mi?" diyerek başka bir soruyu İzel ile baş başa bıraktı. Odanın her yerine dikkatlice göz gezdiren İzel, fırçayı yere bırakarak Alkan'a yanaştı. Boynunu eğerek nefesini Alkan'a doğru üfledi.

"Evet o bir erkek. Her yere baktım, şu an burada yok diye bu kadar yakın olabiliyorum sana. Çok kıskanıyor beni. Biri bana yanaşsın onu öldüreceğini söylüyor. Kanı seviyor dedim ya... Seviyor."

Alkan ilk defa bir hastasına üzüldüğünü içinde bir yerlerde bu kadar derin hissediyordu. "O öldürdü dedin değil mi?"
"Evet."dedi İzel. Alkan ile arasındaki mesafesini yavaşça açmıştı. "Sana ne dedi? Öldürdüğünü nereden biliyorsun?"

Bir şeyler öğrenmek için çabalıyordu Alkan, İzel'in söylediği her kelimeyi aklına not ediyordu. "O Mehmet pisliği beni taciz ediyordu. Bunu öğrenmiş sanırım."

Gözlerini kapatarak bıkkınca nefes verdi Alkan.
Neler dönüyordu? "Bana bu konu hakkında başka bir şey söylemedi. Şu an bunları sana söylediğimi öğrenirse beni de öldürür." diyerek tuvalinin yanına gitti. Eline aldığı fırça ile yarım kalan resmini tamamlıyordu. Bu olay çok ürperticiydi. Bir ölü vardı ve şizofren biri -olmayan biri için- o adamı öldürdüğünü söylüyordu.

"Yanlış görmüyorsam bir ip çiziyorsun?" Sorarcasına kaşlarını kaldırdı Alkan. "Evet." dedi İzel. Düşünceli bir şekilde tuvali ile bakışıyordu. "Bunu da o çizmemi istedi."

Duyduğu şey ile tüyleri diken diken olmuştu Alkan'ın

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Duyduğu şey ile tüyleri diken diken olmuştu Alkan'ın. Kafasında bu kişiyi çok büyütmüştü ve o ne derse onu uyguluyordu.

"Sana tam olarak ne dedi? Yani sen şu an ne çiziyorsun İzel?"

Elinde bulunan fırçayı usulca yere bıraktı İzel. Öyle boş boş tuvale bakıyor, Alkan'ın sorusuna da cevap vermiyordu. Bir süre bekledi Alkan. Fakat hala cevap gelmeyince daha fazla zorlamamak adına odadan çıkmak için kapıya doğru adımladı. İzel onunla çok bile konuşmuştu.

TUVALDEKİ KAN Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin