4.3 "PİYANO TUŞLARI"

2.2K 221 86
                                    

Finalden önceki bölüm ile geldim karşınıza. İlk önce geç geldiğim için kusura bakmayın. Bu bölüme fazla emek verdim. Şarkıyı lütfen belirttiğim yerde açın. 
İyi okumalar. ❤️

"Gazete de yayımlanan haber tüm medyanın gündemine oturmuş."

"Evet." Dedi Fuat Doktor. "Ben de her haber kanalında veya magazin programlarında bu olaya rastlıyorum. Medya için sağlam malzeme çıktı tabii."

"Güzel..." dedi Ünal sakallarını sıvazlarken. "Amacımıza ulaşmışız."

"Senden nasıl yardım istedi?"

İç çekti Ünal. "Kapımda köpek oldu desem yanında az kalır." Yandan da gülümsedi. "Ben ise asla oralı olmadım. Sonuçta iflas etmesini sağlayan ben değil miydim?"

"Başında onunla bu kadar yakın olmanı istemiyordum açıkçası. Kendine mukayyet olamazsın sanmıştım. Fakat şaşırttın beni Ünal. Açıklarını iyi bulup meydana çıkardın, helal olsun. Şimdi kesin sokaklarda sürünüyordur hatta bir kuru ekmeğe bile muhtaçtır." duraksadı. "Duyduğuma göre polislerden de kaçıyormuş. İyice köşeye sıkışmış."  Ünal'ın egosunu okşadığının farkındaydı. Fakat bundan rahatsız değildi Fuat çünkü arkadaşı ile gerçekten gurur duyuyordu.

"Ne zaman basına konuşacaksın?"

"Bilmiyorum," dedi. "Belki de hiç konuşmam. Sadece olayın keyfini çıkarırım."

Fuat doktor kafa sallayarak yavaşça ayaklandı. Hastaneye dönmesi gerekiyordu. İzel'in yanında bugün pek kimse yoktu. Onunla ilgilense iyi olurdu.

"Az kaldı dostum."

Elini uzattı veda için. Arkadaşının ayaklandığını gören Ünal da ayağa kalkmıştı. "Az kaldı..."

Ardından son bir selam verip odadan çıktı Fuat Doktor. Ünal Kara ise televizyonun sesini açarak koltuğunda iyice yayıldı. Ayaklarını da masaya uzatıp Türk Kahvesini eline aldı.

"Bu hikayenin asıl iblisi sensin Engin Duman. Ama yine de cenneti yaşayan da sen oldun bu dünyada. Bizim de hayatımızı cehenneme çevirdin."

Elindeki dövmesine baktı uzun süre. Şeytan mızraklı dövmesine... "Tanrı ile aramı bozdun sen. O zaman şeytanlık görevini ben üstleneyim dedim. Cennetini yaşarken sen,  şeytan hep seni yeryüzünü indirmek için çalıştı. O yasak elmadan bir ısırık alman için uğraştı. Sen tanrının sözünden çıktın Adem. Artık cennetten de çıkma vaktin."

• • • •

Alkan'dan:

Evimin bir odasına geçmiş öylece önümde duran piyano ile bakışıyordum. Elim tuşlara dokunmak için çırpınsada  buna bir türlü izin veremiyordum.

"Bir daha bu aletin sesini evimde işitmeyeceğim! Yoksa kırıp dökerim sizde parçalarını toplarsınız." Esip gürleyerek çıkmıştı yine evden babam. Ben de hemen annemin yanına koşarak onun kucağına sokuldum.

"Anne babam neden kızdı ki şimdi?" Saçlarımı okşuyor ve öpücükler bırakıyordu annem bana. "Şöyle bir oyun oynayalım mı miniğim? Baban bu evdeyken hiç piyano çalmayalım. O evde yokken burayı piyano sesi ile inletelim. Ne dersin?"

TUVALDEKİ KAN Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin