Bölüm 9: Bizden Biri

2.3K 172 91
                                    

Multimedya; BTS - Fake Love.
İthaf;nehr05
Tam tempo okumalar!

*

"Bella," diye fısıldadı Alec ardamdan kulağıma kadar yaklaşarak. Bay Holling'in ölümcül bakışları olduğu sürece ona dönmem imkansızdı.

"Ben üçüncü soruda altı şık arasında kaldım. Bir yardım etsen?"

Onu duymuyormuş gibi yapıp Bay Holling'in bakışlarını üstümden çekmesini bekledim. Alec sınav başladığından beri aynı bahaneyle tüm sınıftan kopya dilenmişti.

"Altıncı şıkkı nereden buldun, Alec?" diye sorduğumda ise, "Sorunun yanlış olma ihtimaline karşı hepsi demolabilir, hiçbiri de," diyordu. Aslında haksız da sayılmazdı da işte...

Sarah bizim yüzümüzden sınav kağıdına konsantre olamayışına sinirlenmiş olacak ki kalemi masaya bıraktı. "Üçüncü sorunun cebabı, B şıkkı, Alec." Alec sırıtarak ona bir öpücük attığında anında kızararak eli ayağına dolaştı.

"Bella?" Kafamı ellerimin arasına alıp bu sefer onu duymama kararı aldım fakat boynumdaki nefesini hissetmemem elde değildi. Çıldırmak üzereydim!

"Bay Holling," dedi Sarah sinirle. "Yerimi değiştirebilir misiniz?"

"Ne?" dedi Alec'le aynı zamanda. Ona ne oluyordu?

"Beni bu deliyle başbaşa bırakamazsın!" Sarah bana bakmasa da sırıttığınınyan profilinden görebiliyordum.

"Beni bu tembelle başbaşa bırakamazsın!" dedi Alec beni taklit ederek. Pardon?

Sinirle Alec'e dönüp tek kaşımı kaldırdım. "Ne?" dedi umursamaz bir tavırla. "Sınav başladığından beri soru soruyorum, insan bir tanesini cevaplar."

"Sorunu temelli çözsem daha mantıklı. Bay Wells, boş sınav kağıdınızı masanın üstüne bırak ve bahçeye çıkın."

Alec hızla kağıdını alıp öğretmenler masasına bıraktı ve Bay Holling'e sırıttı. "Sınava gireli yedi dakia olmuş. Kağıt ilk defa sende bu kadar uzun durdu, tebrik ederim." dedi Bay Holling alayla.

Alec sanki ortada övülecek bir durum söz konusuymuş gibi koltuklarını kabartarak gurula çantasını alıp sınıftan çıkarken dibimde durdu.

"Altıncı soru, C."

"Çözmedin bile," dedim onu hızla kafamdan yollamak için.

"Kızım kopya için çözmek gerekmiyor. En öndeki sarışın da gördüm. Bir kere de şu yakışıklıyı dinleyin ya!" diye isyan ede ede çıktı sınıftan.

Okulun demir kapısına vardığımızda okul çoktan kapanmak üzereydi. Sarah beni biraz arkada bırakıp Rosalie'nin yanındaki yerini alırken ben de yanlarına geçtim.

Alec kolunu omzumdan çekip Jackson'ın yanına gitti.

"Fark ettim de, Jack, uzun zamandır bana içki ısmarlamadın. Hadi bu akşam beni bir yerlere götür, söz içkiler benden."

Tek elini havaya kaldırıp yemin ederken Jackson kafasına vurdu. "Hadi lan oradan! En son da öyle demiştim hem seninkini, hem yanındaki hatununkini ödedim."

Alec yaramaz bir çocuk gibi gülümsedi. "Kanka kızın acelesi vadı,"

Rosalie ve Dexter gözlerini devirirken Sarah durgundu fakat onun da anladığına emindim. Acaba aralarında özel bir konuşma mıydı bu? Neden bu kadar saftım?

"Oğlum bir rahat durun ya! Her gece sizi barlardan toplamaktan bıktım. Sonra baban ağzıma sıçıyor," Dexter isyanla söylenirken söz konusu edilen baba, Alec'in babası olmalıydı.

İMGE - IWhere stories live. Discover now