13 - Michelle

6.4K 73 3
                                    

Har du och Felix s legat?
???? men euw skulle aldrig :o

Jag skrattade åt mig själv när jag besvarade frågan. Vem det var som ställt frågan visste jag såklart inte, men det var inte så svårt att lista ut egentligen. Vilka visste? Jag, Felix, Olivia. Olivia måste ha berättat för någon annan redan, Felix likaså. Det spelade egentligen inte så stor roll, jag tänkte i vilket fall som helst fortsätta att låtsas att jag inte kommer ihåg Felix, mest för att såra hans lilla dyrbara ego.

"Felix måste ha sagt något till sina kompisar, eller hur?" frågade jag Olivia med en sänkt röst. Vi satt på en historia-lektion, men fokuserade inte speciellt mycket. Jag kunde redan det läraren gick igenom, och Olivia brydde sig inte.

"Självklart. Det är ju Felix vi pratar om." sa hon. "Folk kommer börja snacka vilken sekund som helst om er två, även fast ingen har confirmat det."

"Antar det." suckade jag.

"Hade du tänkt att berätta för Omar innan, eller ska du låta honom få veta genom någon annan?" flinade hon.

"Men herregud, det spelar väl inte så stor roll. Han kommer komma över det i vilket fall som helst."

"Men..." började hon, men ryckte sedan på axlarna. "Äh."

"Han borde inte bry sig." sa jag.

Gillningarna började redan rulla in angående mitt svar på Felix-frågan. Alla älskade kaxiga svar, även om det angick skolans populäraste människor.

"Nej." Olivia började bita på sina naglar och hennes blick for ut genom fönstret, och där förstod jag att konversationen var slut. Ute var luften kylig och kall, och frosten hade ännu inte tinat bort på gräsmattorna.

Jag tänkte på pappa. Han hade inte hört av sig på mer än en vecka nu, senaste gången nämnde han bara något om att ta med den där tyska tjejen han dejtat, Sofi, till Sverige så hon och jag får träffas. Jag tog det dock inte på så stort allvar. Senaste gången min pappa dejtade någon var i Tokyo, och när pappa sa att han ville ta med henne till Sverige så hade kvinnan tappat det totalt och hotat med att ringa polisen på grund av att han ville åka hem till Sverige. Hursomhelst så tror jag inte att han kommer komma hem någon gång snart, speciellt inte med en kvinna. Han kanske kommer hem till jul eller något. Ingen vet.

Farmor hade sagt att pappas beteende hade börjat efter min mamma dog. Jag var bara två på den tiden, och kom inte ihåg något alls av henne. Men pappa hade förlorat sig själv när han förlorade mamma, och hade spårat ur. Han hade lämnat mig i Sverige med farmor flera gånger innan, ibland i flera månader åt gången. När han väl var hemma var han kärleksfull, men planerade ändå sin nästa destination, och sa alltid att han skulle ta med mig dit.

Helt ärligt så ville jag bara att pappa skulle inse att han måste sätta sig ner ett tag, i sitt eget hus, med sin egen dotter och bara förstå att han hörde hemma här. Ingen annanstans, med någon annan.

Bara här. Med mig.

ask.fm | f.sWhere stories live. Discover now