122 - Felix

3.8K 102 25
                                    

Senaste smset du fick och vem va de till?
Vart är du? från Michelle

Michelle knackade två gånger på dörren till Omars hus innan hon öppnade dörren. "Det här kommer bli fett stelt." sa jag tyst när vi gick in i hallen. Jag hade aldrig trott att jag frivilligt skulle gå in i Omar Rudbergs hus.

Michelle skrattade. "Hallå!" ropade hon.

"Hej Michelle!" ropade någon tillbaka från köket. "Omar är uppe!"

"Okej, tack." svarade hon. Jag klädde snabbt av mig ytterkläderna, i hopp om att slippa hälsa på Omars föräldrar.

Vi gick upp, Michelle tog min hand i hennes. Jag kunde inte hjälpa att le. När vi nådde Omars dörr släppte hon dock. Det tog emot att släppa henne. "Hallå." sa hon och gick in. Omar satt vid datorn, och kollade inte ens bak på henne eller mig.

"Aa." mumlade han, upptagen av att spela nåt på datorn. Michelle satte sig som hemmastadd på sängen, och jag hann inte sätta mig förrän han snurrade runt på stolen, tydligen klar med sitt spel.

"Tja." sa Omar, ställde sig upp och hälsade på mig med en standard handhälsning. Jag antar att jag måste vara lite trevlig nu. Nu har jag ju faktiskt något att förlora; henne.

"Tja." sa jag, i försök att inte vara stel. Omar och jag har haft något emot varandra typ alltid, men det har blivit värre sedan jag och Michelle började umgås. Han gillade väl inte att jag tog hans brud.
Han måste väl haft en grej för henne, tänkte jag när jag synade honom. Annars skulle han inte vara så på och överbeskyddande.

Omar gick till sin garderob efter det, och jag satte mig bredvid Michelle på sängen. "Hur mycket kan du ta?" frågade Omar henne.

Michelle sparkade iväg sin väska emot honom. "Fyll den allt du kan bara." sa hon. Omar tog väskan, och proppade ner två påsar från systemet.

"Han köpte så jävla mycket öl och cider, fast jag sa att han skulle prioritera vodka och Jäger." muttrade Omar.

"Jäger?" Michelle rynkade på näsan.

"Vet du hur bra min senaste fylla var eller? Den bestod av endast Jäger." sa Omar. Jag flinade.

"Jäger är jävligt bra." kommenterade jag.

"Men jävligt äckligt." sa Michelle, som om vi andra två var dumma i huvudet.

"Menar du att vodka är gott?" frågade jag med ett höjt ögonbryn.

"Eller hur." skrattade Omar, och fick äntligen igen Michelles väska efter vissa svårigheter. "Vad har ni två gjort då? Vart kommer ni ifrån?" frågade han och satte sig på stolen igen.

Michelle bet sig i läppen och svalde. "Ehm. Station. Stan." sa hon.

Omar höjde på ena ögonbrynet. "Vadårå?"

"Michelle mötte mig där." sa jag, till undsättning. Jag var bättre på att ljuga än Michelle, men jag kanske bara var mer van med det.

Michelle gav mig en tacksam blick under en mikrosekund, men såg sedan ut som hon hade en inre konflikt med sig själv. "Jaha." sa Omar.

Michelle suckade. "Nej. Faktiskt så var jag där själv först. Jag mötte upp Tova."

Omar blev genast mer intresserad. "Tova?"

"Du vet, Oscars tjej." sa hon. Omar la blicken på mig.

"Oscar Enestad?" frågade Omar. Michelle nickade. "Jaha? Varför träffade du henne?" skrattade han.

"Ehm..." Michelle tog typ sats för att berätta det för Omar. Jag blev aningen förvånad, på nåt vänster hade jag för mig att åtminstone hennes bästa vän Omar skulle veta om henne och Oscar. Men tydligen inte. När jag insåg att jag var den enda hon hade berättat för, blev jag aningen stolt. Bara jag visste. "Jag träffade henne för jag ville berätta att Oscar hade varit otrogen mot henne." sa Michelle trött, och nervöst.

Omar fick en rynka mellan ögonbrynen. "Hur vet du ifall Oscar varit otrogen mot henne? Och varför skulle du bry dig? Du känner inte henne."

Omar sneglade på mig, han tänkte säkert att det hade med mig att göra. Jag var ju Oscars bästa kompis trots allt.

"För att jag var den han var otrogen med." sa Michelle suckandes.

"Ursäkta va?" sa Omar med båda ögonbrynen höjda nu.

"Förra våren. Vi låg." sa Michelle. "Jag vet inte varför jag inte sa något till dig." sa hon. Jag visste att hon ljög. Hon berättade inget för att hon hade känslor för honom, och för att skydda honom. 

"Skämtar du?" frågade Omar, och jag blev aningen irriterad. Som hennes bästa vän borde han typ... stötta henne eller nåt. Fast min egna reaktion kanske inte var så bra heller. Michelle skakade på huvudet. "Berätta allt?" sa han och rullade fram mot sängen.

Och Michelle berättade allt. Jag satt tafatt bredvid henne, önskade att jag kunde ändra hennes historia, men det kunde jag inte. Omar verkade inte speciellt förvånad över det hon sa, det enda han verkade lura på var att Oscar trots allt var min kompis.

"Jaha, men Felix då?" sa Omar efter Michelle berättat om hennes och Oscars sexhistoria. "Hur känner du inför att Michelle knullat med honom?"

Michelle gav Omar en ond blick. Men jag valde att svara ärligt.

"Jag hatar det. Men jag får leva med det." Jag såg på henne. "Det är liksom värt det."

ask.fm | f.sWhere stories live. Discover now