31 - Michelle

4.9K 66 1
                                    

Kär?
HAHA

"Godmorgon." flinade Olivia när jag satte mig mer framför henne vid bordet. Vi satte oss vid Wayne's och skulle äta lunch. "Fan, du ser ändå rätt fräsch ut med tanke på omständigheterna."

"Vilka omständigheter? Jag var inte ens jättefull." sa jag och drog ihop mitt hår i en bulle i nacken.

"Du bara försvann! Vart tog du vägen egentligen?" frågade hon och tog en bit av hennes grillade ostmacka.

Jag masserade mina tinningar. Varför var jag så jävla dum i huvudet onykter? "Jag följde med ett gäng till en skola som låg i närheten, typ."

"En skola?" Olivia såg misstroget på mig.

"Ja. Jag vet inte varför. Det verkade som en bra idé då."

"Vilka var där? Jag kommer inte ihåg vilka du stod med innan jag gick in."

"Eddie bland annat." sa jag. Olivia höjde ett ögonbryn som sa åt mig att fortsätta. "Och Oscar Enestad..." mumlade jag. "... Och Felix Sandman..."

Olivia drog efter andan när hon hörde Oscars namn, ännu häftigare vid Felix. "Felix? Är du dum i huvudet eller? Räcker det inte att ligga med honom en gång?"

"Jo! Jag tänkte inte på det då, men... Folk kommer börja tro att jag är kompis med honom nu, typ." muttrade jag. Jag ville verkligen inte det, Felix hade ett rykte jag själv inte ville ha.

"Ja! Usch!"

"Ja, usch!" höll jag med. Olivia drog på smilbanden lite.

"Var Oscar där också?" frågade hon. Även fast jag visste att hon tyckte han var ett as, så visste jag även att hon crushade på honom. Och man kunde inte döma henne.

Jag kunde inte hjälpa att känna hur mitt hjärta slog ett extra slag när hans namn nämndes. Jävla skit.

"Ja. Stupfull var han." sa jag.

"Var han?" Hon rynkade på näsan. "Han har gjort slut med sin flickvän, det vet du va?" Hon log ett djävulskt flin och jag borde ha skrattat. Men inte när det angick Oscar. Jag kunde bara inte.

"Det var väl ett bra tag sedan?"

Såklart visste jag allt om Oscars uppbrott med Tova Elvarssson. Jag hade säkert något med det att göra, även fast Oscar aldrig skulle erkänna det. Jag följde både hans och hennes ask-sidor slaviskt när jag insåg att deras förhållande höll på att falla samman. Jag satt dag ut och dag in för att se svaret 'ja' på frågan 'har ni gjort slut?'.
Jag fattade inte vad jag höll på med först, men sen förstod jag att jag inte alls var så över honom som jag trodde att jag var.

Hur länge sen var det egentligen? Inte alls länge sen. Tre, fyra månader sen kanske. Och då hade jag ändå inte pratat med Oscar på flera veckor; månader till och med. Fan vad patetisk jag var.

Olivia ryckte på axlarna. "Hursomhelst, varför kom du aldrig tillbaka till festen? Drog du hem direkt?"

"Jag gick hem. Med Eddie." sa jag. Att Felix också var där behövde hon inte veta,  jag var inte direkt stolt över det.

"Jaha. Hur tog han sig hem, bor inte han typ tjugo min härifrån?"

"Han fick sova över hos mig."

"Försökte han pilla?" frågade Olivia roat. Hon visste mycket väl om att Edvin ville ha mig, så vi brukade skämta om det.

"Vad tror du?"

-

A/n: skulle bli jätteglad om ni kunde sprida boken lite, till vänner, syskon, föräldrar (ok kke inte föräldrar) osv. :-) puss

ask.fm | f.sWhere stories live. Discover now