129 - Felix

3.7K 108 18
                                    

Sant att du och Stina låg förra helgen?
Nej, ligger inte med ngn annan än Michelle nu för tiden 

Är du seriös? Varför?
Ja? För att jag inte behöver det?

På vägen till festen mötte vi upp ett till gäng som Michelle och hennes kompisar verkade känna ganska bra. De verkade jävligt sköna också, vilket var tur för mig eftersom det inte var så troligt att jag skulle hänga med Oscar på ett tag och behövde nya vänner. De här människorna dög absolut.

Jag hade armen runt Michelles axlar, och hon pressade sitt ansikte mot min hals. Jag kände att hon log, och en värme spreds i min kropp trots den kalla vinterluften. Hon och jag hade småpratat under hela promenaden, och stämningen mellan oss var härlig.

"Hörrö, Felix." sa Eddie plötsligt och vände sig om. Vändningen fick honom att vingla till lite, men han höll sig på fötter. "Du vet att Anja ska på den här festen också, va?" flinade han och killen bredvid slog till honom på armen. Edvin skrattade. "Stelt!"

Jag praktiskt taget kände hur Michelle himlade med ögonen åt sin vän. Hon fnös när hon hörde Anjas namn. Jag kommer väl ihåg hur jag kysst den där Anja hela nyårskvällen med en önskan att Michelle skulle ta hennes plats. Jag hade kysst henne rätt framför Michelle, för jag ville se att hon brydde sig. Jag hoppades, och trodde, att hon skulle gjorde det.

"Bra." sa jag till Michelle, inte till Edvin. Edvin hade vänt sig om igen, och snackade med killen bredvid honom. Tur det, för jag hade inte lust att prata med killen som var ute efter min tjej. Kunde jag ens kalla henne för min tjej? På ett sätt var hon ju det, trots bristen på riktigt förhållande mellan oss. Det behövdes liksom inte. "Då kanske jag slipper dras med dig ikväll trots allt." flinade jag. Michelle gav mig en svag hockeytackling och jag skrattade.

"Käften." sa hon. "Erkänn att du bara hånglade med Anja på nyår för att jävlas med mig?" sa hon med ett visst hopp i ögonen.

"Ja." sa jag. "Och erkänn att du blev avis?"

Michelle gav mig ett snett flin. "Kanske."

"Hur som helst så var hon ju perfekt på det viset, för hon påminde mig om dig." sa jag naket och ärligt.

Michelle höjde på ögonbrynen. "Hur ska jag tolka det?"

"Vet inte. Anja levde dock inte alls upp till förväntningarna." sa jag. "Det gjorde ingen." sa jag tystare, men Michelle verkade reagera på det jag sa ändå. 

"Hur många var det då?" frågade hon. Antalet tjejer jag strulat med samtidigt som jag och Michelle känt varandra var betydligt mycket färre än vad man skulle kunna tro, vilket glädje mig.

"Det var bara hon på nyår och en annan tjej." sa jag. "Stina Arefjärd. På en fest. Hon ville ligga, men det gick inte." sa jag.

De andra i gruppen gick typ tjugo meter fram och pratade högt, så de hörde mig tack och lov inte bekänna det pinsamma.

"Gick inte?" frågade Michelle misstänksamt.

"Asså..." sa jag. Jag skämdes fortfarande, men var samtidigt jävligt glad att jag aldrig låg med Stina. För då hade jag haft jävligt dåligt samvete idag. "Jag fick inte upp den." sa jag tystare än innan. Michelle såg på mig en sekund innan hon bröt ut i ett gapskratt.

"Seriöst?" skrattade hon. Jag nickade med ett trött uttryck. "Fyfan vad kul!" garvade hon.

"Michelle för i helvete." skrattade jag. Jag ville på nåt sätt att hon skulle veta att det var just det som hände, för då kanske hon skulle fatta att det bara var henne jag ville ha - bara hon. Jag kunde bokstavligt talat inte göra det med någon annan.

"Förlåt, okej, det är inte kul." sa hon men fnissade ändå. "Det är gulligt, på nåt sätt." sa hon och lutade sig in i min famn samtidigt som vi gick.

"Käften." sa jag med ett leende.

"Du är så gullig." sa hon. Och sen gjorde hon nåt som jag tror hon aldrig gjort innan; hon pussade mig på kinden. Ett rus for igenom hela min kropp och jag log ännu större.

"Käften."

"Så det var bara de två som du... typ strulade med?" frågade hon sedan. "Under den där tiden vi två inte pratade?"

"Ja. Bara dem. I försök att typ glömma dig." sa jag. Michelle såg på mig med ett litet leende. Jag förvånade mig själv med den ärlighet jag alltid visade henne, det var inte likt mig. 

Michelle log ut i luften och jag såg ner på henne, fina fina Michelle...

"Men du då? Fanns det ingen som du... typ kysste eller låg med...?" Det tog emot att ens fråga. Jag antar att jag var rädd för svaret.

Michelle skakade på huvudet. "Nä." En våg av lättnad sköljde över mig, hon hade inte heller legat med någon. Michelle lutade huvudet mot min axel. Eller överarm rättare sagt, då hon inte riktigt nådde upp. "Eller..."

"Vadå?" frågade jag. Lite oroligt.

"Jag träffade på Oscar på Ica en kväll." sa hon. Min mage vred sig när jag hörde hans namn. "Vi kysstes nästan, men blev avbrutna." sa hon. "Vilket var tur." skrattade hon sen.

"Så ni gjorde inget?" frågade jag. Hon skakade på huvudet och jag höll tillbaka ett leende. "Bra." sa jag.

ask.fm | f.sWhere stories live. Discover now