46 - Michelle

4.2K 60 0
                                    

Fest ikväll/lör?
Tror inte det faktiskt

Jag åt upp den sista tuggan av den äckliga skolmaten och tog istället upp min mobil.

Olivia, Davina och Omar satt och pratade om något skvaller som cirkulerade på skolan den här veckan. Som tur var handlade det varken om mig eller Felix, som det alltid verkade handla om nu för tiden.

Jag känner inte ens honom, varför tror alla det?

Av en ren slump hade Felix tydligen fått en fråga på ask.fm om just oss två för bara en halvtimme sen.

Vad händer mellan dig och michelle s?
Hon hatar mig jag hatar henne <3

Jag flinade åt svaret. Jag scrollade igenom resten av flödet och gick in på mina egna frågor.

Jag rensade ett par vanliga frågor, typ 'är du oskuld?', 'säg vilka du legat med', 'a-f?', 'atmb?' och så vidare.

Jag svarade även fort på ett par nya frågor.

Bästa vänner?
Olivia Davina och Omar?? otippat

Senaste låten du lyssnade på?
bryr sig ngn ens?

Sötis
Bahahah tack

Vad tkr du om Felix?
Hatar han ju

Fest ikv/lör?
Tror inte det faktiskt

Precis innan den sista lektionen den här fredagen såg jag Felix och Oscar komma gåendes i korridoren.

Mina ögon mötte Oscars, och han log. Min mage pirrade till och hade gjort det varje gång jag tänkt på honom sedan snacket vi hade igårkväll. Jag hade gång på gång frågat mig om känslorna på riktigt försvinner någon gång, eller om de alltid kommer vara kvar där.

Min blick mötte plötsligt Felix, och han flinade i tystnad. Jag ville himla med ögonen åt honom men det vanliga suget i hans blick lät mig inte göra det. Jag såg honom istället blinka med ena ögat åt mig och jag skakade på huvudet med ett lekande leende på mina läppar. Han var ju helt befängd, den där killen. 'Jag hatar dig.' mimade jag till honom innan han vände mot ett klassrum och han putade sina läppar åt mig.

"Herregud." andades jag och öppnade mitt skåp. Han var ju ofattbar.

"Va?"

Jag vände mig till höger i en flämtning. "Du skräms." sa jag. Omar skrattade. "Det var inget." Jag viftade bort det, i hopp om att Omar inte sett interaktionen mellan mig och Felix.

Han hade tydligen inte det, för han sa inget om det och slängde istället armen runt mina axlar. "Ska vi hitta på något ikväll? Vi har inte gjort något bara du och jag på länge." sa Omar.

"Visst." Jag la en hårslinga bakom örat och tänkte efter. Farmor skulle komma hem idag igen efter att ha bott i sin egen lägenhet i ett par dagar. Det skulle bli skönt faktiskt, att få hålla koll på henne igen och att ha någon annan än bara mig själv i huset.

Så därför ville jag helst stanna hemma med henne ikväll. Jag ville inte oroa henne och sticka iväg hela natten som jag gjort två helger i rad. "Vi kan kolla film hos mig?" föreslog jag och Omar nickade glatt.

Så snart blev det äntligen dags för skolslutet och helg. Jag såg alla i min klass nästan springa ut genom portarna, och jag gjorde detsamma. Jag tog bussen hem, exalterad att äntligen få se farmor igen.

När jag nådde mitt hus såg det ovanligt... ovanligt ut. Det var en taxibil utanför huset med öppen baklucka. Taxichauffören satt i förarsätet och rökte en cigarett.

Jag fortsatte förvirrat in i huset utan att säga något till chauffören. Vad fan var det som pågick här?

Ytterdörren var öppen, jag gick försiktigt upp för trappan och in i hallen. Det stod tre resväskor där, och det lät inne i huset.

"Hallå?" frågade jag högt och nyfiket.

"Michelle!" svarade en mansröst och ett huvud stack ut i hallen. Han sprang fram till mig och kramade mig med ett skratt.

Jag stod i chock ett par sekunder innan jag släppte ut ett andetag och kramade tillbaka honom. "Pappa...!"

ask.fm | f.sWhere stories live. Discover now